Ondernemersnieuws

LSB: houten maatwerk uit het eigen atelier

Gepubliceerd: 28 april 2023  |  Onderox editie: 230

Dessel — LSB uit Dessel is specialist in het bouwen van houten tuinconstructies. Maatwerk met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding dat vervaardigd wordt in het eigen atelier, van een eenvoudig tuinhuis of carport tot heuse bijgebouwen met allerlei invullingen. LSB beschikt over een vakkundig team dat elke dag weer hun liefde voor hout uitdraagt.

Het familiebedrijf werd opgericht in 1990. Dit jaar bestaat de zaak dus 33 jaar. Intussen is ook de derde generatie mee aan boord gekomen, met Daan, de zoon van zaakvoerders Veerle Van Mechgelen en Bart Van Bijlen. Hij startte hier meteen na zijn schoolcarrière. “De liefde voor hout is bij ons met de paplepel meegegeven”, glimlacht Veerle. Alles wordt bij LSB gemaakt in het eigen atelier in Dessel. Twee jaar geleden werd het machinepark nog volledig vernieuwd om mee te zijn met de nieuwste trends in de sector. Daardoor kunnen ze alle soorten hout verwerken en constructies bouwen in alle stijlen, vormen en afmetingen.

VAN TUINHUIS TOT BIJGEBOUW
LSB levert daarbij voornamelijk maatwerk af. “De wensen van de klant zijn bepalend voor elk project. Vroeger wilden mensen vooral een bescheiden tuinhuis, tegenwoordig zijn het vaak echte bijgebouwen”, legt Veerle uit. “Al bouwen we zeker ook die tuinhuizen nog steeds. Ook bij de terrasoverkappingen merken we dat mensen vaker datgene wat ze echt nodig hebben koppelen aan een constructie waarvan ze echt kunnen genieten. Zo zijn glaswanden bijvoorbeeld erg in trek om van een overkapping een echt tuinkamer te maken. Zo vervroeg je het voorjaar en verleng je de zomer. De vraag van de klanten verandert voortdurend in onze sector. Daar spelen wij graag op in.” Ook de invulling van de constructies varieert sterk. “We bouwen steeds meer zorgwoningen die als bijgebouw in de tuin komen. Eigenlijk zijn dat haast volwaardige woningen. We hebben al schoonheidssalons gemaakt, poolhouses, yogastudio’s, thuiskantoren,… Het is allemaal mogelijk.”

INSPIRERENDE SHOWROOM
Weet je nog niet exact wat je wil? Dan adviseert het team jou met plezier. Een rondleiding in de showroom in Dessel kan alvast voor heel wat inspiratie zorgen. “Het is een grote troef om potentiële klanten te helpen de juiste keuzes te maken. Hier kan je meerdere voorbeelden van constructies bekijken en kan je de gewenste materialen en afwerkingen kiezen.” De showroom krijgt momenteel een make-over die in de loop van het jaar afgerond zal worden, maar blijft in tussentijd gewoon toegankelijk voor wie inspiratie wil komen opdoen. Iedereen is welkom om de toonzaal te bezoeken. Breng een vrijblijvend bezoek voor een gratis prijsofferte, wil je zeker zijn van persoonlijk advies? Dan maak je best vooraf even een afspraak (dat kan makkelijk via de website).

VAKKUNDIG TEAM
En zo blijft LSB verder investeren in de toekomst. Ook het team kan daarbij nog versterkt worden. Zo is het familiebedrijf momenteel nog op zoek naar een technisch geschoolde calculator om aan boord te komen om mee de klantencontacten te verzorgen. Wie interesse heeft, kan zich melden via onderstaande contactgegevens.

OOK VOOR PROFESSIONALS
Ook de omgeving waarin de houten constructies van LSB terechtkomen is helemaal anders dan vroeger. “Nu maakt alles vaak onderdeel uit van een totale vernieuwing van de tuin”, weet Veerle. “Daarom werken we ook samen met tuinarchitecten, aannemers en zwembadbouwers om samen met hen een project uit te werken. Zij mogen dus ook altijd bij ons aankloppen.”

GROTE VOORRAAD
LSB heeft een grote voorraad hout ter beschikking, waardoor de wachttijden beperkt blijven en je beter beschermd bent tegen prijsschommelingen. Omdat het team goed op elkaar ingespeeld is, kan er altijd snel gehandeld worden. “We hechten veel belang aan een goede opvolging van elk project. Van de offerte helemaal tot aan de oplevering. We werken ook uitsluitend samen met echte stielmensen om alles tot in de puntjes af te werken.” Constructies kunnen ook geleverd worden als bouwpakket, voor de handige doe-het-zelver.

Kom jouw project eens bespreken in de showroom van LSB in Dessel. Maak een vrijblijvende afspraak via onderstaande contactgegevens.

LSB
Zandbergen 109, Dessel
Tel. +32 (0)14 37 96 92
info@lsbblokhutten.be
www.lsbblokhutten.be
Open: ma, wo, do, vr: 9 tot 12 uur en 13.30 tot 17 uur
Di: 13.30 tot 17 uur
Za: 9 tot 12 uur (enkel op afspraak)
Zo gesloten

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.