Ondernemersnieuws

LivingWood: houtskeletbouw met veel persoonlijke aandacht

Gepubliceerd: 28 april 2023  |  Onderox editie: 230

Lille/Turnhout — LivingWood bouwt kwalitatieve nieuwbouwwoningen in houtskelet in heel Vlaanderen. Intussen bestaat het Kempische familiebedrijf al meer dan 20 jaar en bouwde het al meer dan 2.000 unieke woningen. “Je bent een droom aan het realiseren voor iemand. Ik vind dat een fantastisch gevoel.”

LivingWood bouwt houtskeletwoningen op maat. “Elk project is uniek”, vertellen Elias Cleynen en Stephane Embrechts, beiden bouwadviseur bij LivingWood. “Daarom is het belangrijk dat we de mensen leren kennen. Hoe willen ze leven in hun nieuwe woning? Waar hechten ze belang aan? Een woning is de duurste investering die je in je leven gaat doen, daar mag je niet licht overgaan.” Het is die persoonlijke aandacht en begeleiding waar LivingWood stevig op inzet. “Mensen zijn geen nummer. Daarom willen we alles zelf in de hand houden en kiezen we er bewust voor om maximaal honderd woningen per jaar te bouwen.”

VAN GENERATIE OP GENERATIE
LivingWood is een familiebedrijf dat intussen meer dan 20 jaar bestaat. Zowel bij de dagelijkse leiding als in het atelier kan je hier vaders en zonen samen aan het werk zien gaan. “Zo wordt onze knowhow nog echt van generatie op generatie doorgegeven. Zelfs bij de klanten geldt dat. Regelmatig komen nu de zonen en dochters langs van onze klanten van twintig jaar geleden.” LivingWood bouwt uitsluitend houtskeletbouwwoningen. “Het is de weg van de toekomst. We zitten nu bijna op het punt dat er meer houtskeletbouw- dan traditionele woningen worden gebouwd. Dat is geen toeval. Zo heeft houtskeletbouw altijd een lange levensduur en een hoge isolatiewaarde. Je hebt zelfs minder beperkingen dan bij een traditionele bouw. We garanderen altijd een woning met een E-peil onder de 30, maar vaak zitten we rond de E-0.”

VIER TOT ZES MAANDEN BOUWEN
“Een korte bouwtijd is een bijkomend voordeel. Wij bouwen elke woning tussen de vier en de zes maanden”, vertellen Elias en Stephane. “En we voorzien een droge oplevering. Je kan dus meteen beginnen schilderen als je dat wil. Een korte bouwtijd betekent ook dat je minder dubbele kosten hebt, als je bijvoorbeeld in afwachting van de oplevering in een huurwoning verblijft.” LivingWood is een betrouwbare partner, ook op fi nancieel gebied. Ze hebben al meer dan 2.000 woningen gerealiseerd en werken volgens de wet Breyne, zonder voorschotten en met een aansprakelijkheid van tien jaar na oplevering. “We garanderen ook prijsvastheid. Dankzij onze sterke fi nanciële schouders kunnen wij klanten de ondertekende prijs blijven garanderen, ook bij prijsfl uctuaties in de sector. Onze offertes zijn zeer gedetailleerd en duidelijk. Daar komt geen halve euro meer bij.”

VOOR ALLE BUDGETTEN
LivingWood bouwt voor alle budgetten. “Ook voor starters. We denken altijd mee na over hoe we jouw droomwoning kunnen realiseren binnen een afgesproken budget. We begeleiden de klanten mee in hun materiaalkeuzes en bekijken samen alle opties. En onze bouwadviseur gaat gewoon mee als er bijvoorbeeld een badkamer gekozen wordt. Onze zaakvoerders zijn zelfs aanwezig als de fundering geplaatst wordt en volgen elk project persoonlijk mee op. Klanten krijgen de gsm-nummer van de zaakvoerders zodat knopen snel doorgehakt kunnen worden. We hanteren een strakke planning die op de voet gevolgd wordt. Elke dag gebeurt er heel wat op de werf, dus bereikbaarheid is essentieel. Er is altijd een vast aanspreekpunt waar ze terechtkunnen.”

EIGEN SCHRIJNWERKERIJ
Alle voorbereidende werken worden in de eigen schrijnwerkerij in Lille uitgevoerd. “Zo weten we perfect wat er met ons product gebeurt en kunnen we fl exibel werken. Als klant krijg je zo extra keuzevrijheid om zelfs op de werf nog aanpassingen door te voeren.”

THUIS IN LILLE
LivingWood is actief in heel Vlaanderen, maar het Kempische Lille is hun uitvalsbasis. Daarnaast heeft het in onze regio een nieuwe kijkwoning in Turnhout, waar je elke zaterdag van 14 tot 16 uur vrijblijvend en zonder afspraak kan langskomen. Past het niet? Dan kan je steeds een afspraak inboeken via de website. Buiten onze regio heeft het nog kijkwoningen in Temse, Keerbergen en Sint-Niklaas. “En uiteraard beschikken we over een referentielijst van 2.000 woningen en zijn er in gans Vlaanderen telkens een tachtigtal werven in opbouw. Er is er altijd wel eentje in jouw buurt die we kunnen bezichtigen.”

Interesse? Via de website kan je makkelijk een vrijblijvende afspraak maken. Daar kan je ook het ideeënboek downloaden en heel wat realisaties bekijken.

LivingWood
Tel. +32 (0)475 52 40 45
info@livingwood.be
www.livingwood.be

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.