Ondernemersnieuws

Liv-art: de eindeloze mogelijkheden van zeecontainers

Gepubliceerd: 24 februari 2022  |  Onderox editie: 217

Onder de naam Liv-art bouwt Marc Van Gils uit Merksplas stalen zeecontainers om tot prachtige poolhouses, tuinkantoren, tijdelijke (of permanente) woningen en tuinbars. Tot eender wat eigenlijk, want de mogelijkheden zijn eindeloos. Elke realisatie is compleet uniek, gekruid met zijn creativiteit. Al het werk doet hij in zijn eigen atelier zodat alles bij jou thuis kant-en-klaar aangeleverd kan worden.

Sinds kort woont Marc Van Gils met zijn gezin in Merksplas, waar hij achter zijn huis een grote schuur heeft ingericht als atelier. Daar gaat hij elke dag aan de slag om de containers volledig te personaliseren. “Nutsvoorzieningen, schuifdeuren, ramen, groendak, een automatische poort, deuren,… Noem maar op.” Lounges, tuinkantoren en poolhouses zijn momenteel erg in trek, maar Marc bouwde hier ook al containers om tot garages, zorgwoningen, tuinhuizen, tapcontainers, fietsenstallingen, praktijkruimtes, mancaves, fitnessruimtes en kunstateliers.

GEEN VERGUNNING NODIG
“Een groot voordeel is dat containers een stuk minder streng gereglementeerd zijn dan bijvoorbeeld tuinhuizen of andere vaste constructies. Je hebt dus geen vergunning nodig om één van onze containers in je tuin te plaatsen.” Liv-art werkt meestal met nieuwe container, van zes of twaalf meter lang. Inkorten is mogelijk. Wil je liever een tweedehandse, dan kan dat ook. Alle details worden vooraf duidelijk doorgenomen. Daarna laat Marc zijn eigen creativiteit los op het project. Binnen een afgesproken stijl uiteraard, en helemaal gepersonaliseerd naar de wensen van de klant. Op dit moment worden hier zo’n drie projecten per maand volledig afgewerkt en geleverd. “Ik doe alles zelf, met mijn eigen handen. Zo kan ik gedetailleerd werken en de kwaliteit garanderen. Als er werken moeten gebeuren waarin ik niet gespecialiseerd ben, loodgieterij bijvoorbeeld, dan schakel ik een vakman in. Kwaliteit staat altijd voorop.”

UNIEKE PROJECTEN
Liv-art is in heel Vlaanderen actief en heeft ook enkele realisaties in Wallonië en Nederland geplaatst. “Het is telkens weer een stukje van mezelf dat ik aflever”, vertelt Marc zichtbaar trots. “Elk project is uniek. Ik geniet er elke dag van om dit te mogen doen. De afwisseling maakt het ook enorm boeiend.” Stilaan werd Liv-art een familiebedrijf en raakte heel het gezin erbij betrokken. Zo helpt zijn vrouw met de administratie en schenken ook zijn dochters regelmatig extra creatieve inzichten. Zij beheren ook de sociale media van Liv-art. Ieder heeft zo zijn eigen taken om de klanten zo goed mogelijk te informeren en begeleiden.

KANT-EN-KLAAR
De containers worden in het atelier van Liv-art volledig kant-en-klaar afgewerkt waarna ze in hun geheel getransporteerd worden naar hun nieuwe thuis. “Een bijkomend voordeel: er hoeft geen beton gestort te worden. Alles is dus perfect verplaatsbaar. Moest je je woning ooit verkopen, dan kan je de container gewoon mee verhuizen. En omdat we alles in ons atelier afwerken, hoeven wij je tuin niet overhoop te halen. We komen plaatsen, sluiten alles aan en een paar uur later zijn we alweer weg en kan jij rustig van jouw nieuwe aanwinst genieten.”

Laat je gerust al even inspireren door de projecten die je vindt op www.liv-art.be of via Facebook, Instagram en Pinterest, waarop Liv-art regelmatig haar nieuwste realisaties toont.

Liv-art
Koekhoven 32, 2330 Merksplas
Tel. +32 (0)474 88 88 81
info@liv-art.be
www.liv-art.be

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.