Ondernemersnieuws

Liv-art bouwt zeecontainers om tot tuinkantoren en zorgwoningen

Gepubliceerd: 23 september 2022  |  Onderox editie: 223

Marc Van Gils gaat onder de vlag van Liv-art elke dag in zijn atelier aan de slag om zeecontainers om te bouwen tot prachtige nieuwe realisaties die betaalbaar, comfortabel en ecologisch zijn. Erg in trek: een stijlvol tuinkantoor of een compacte zorgwoning. Helemaal gepersonaliseerd en gekruid met de creativiteit van de zaakvoerder.

Bij Liv-art in Merksplas blijft de vraag naar thuiskantoren stijgen, ook na corona. “Bedrijven blijven thuiswerken aanmoedigen”, vertelt zaakvoerder Marc Van Gils. “Maar veel werknemers hebben gemerkt dat het niet evident is om bijvoorbeeld aan de keukentafel te werken terwijl er kinderen in huis rondlopen. Een beetje extra comfort en privacy is dan wel aangewezen.”

KANT-EN-KLAAR
“Voor hen kunnen we een zeecontainer ombouwen en voorzien van alle nodige voorzieningen. Ramen, schuifdeuren, nutsvoorzieningen, groendak, binnendeuren,… Noem maar op. We werken alles volledig af in ons atelier en plaatsen het thuiskantoor in één geheel in jouw tuin.” Een bijkomend voordeel: er hoeft geen beton gestort te worden. Alles is dus perfect verplaatsbaar. “Moest je je woning ooit verkopen, dan kan je de container gewoon mee verhuizen. En omdat we alles in ons atelier kant-en-klaar afwerken, hoeven wij je tuin niet overhoop te halen. We komen plaatsen, sluiten alles aan en een paar uur laten zijn we alweer weg en kan jij rustig van jouw nieuwe aanwinst genieten.”

ZORGWONINGEN
Liv-art maakt ook steeds meer zorgwoningen. “De regelgeving is daarvoor onlangs nog versoepeld. Tot 50 vierkante meter is er geen vergunning nodig, er is enkel meldingsplicht. Tuinhuizen of andere vaste constructies zijn een heel stuk strenger gereglementeerd.” Een zorgwoning vormt zo een makkelijke en aangename manier van kleinschalig wonen. “Veel alleenstaande senioren wonen in een te groot huis maar willen nog niet naar een serviceflat. Dit kan een ideale oplossing vormen. Bovendien kunnen wij de zorgwoning plaatsen in de tuin van één van de kinderen zodat ze dichter bij de familie en de kleinkinderen zijn, die op hun beurt een oogje in het zeil kunnen houden.”

EINDELOOS VEEL MOGELIJKHEDEN
Liv-art is een familiebedrijf. Zo helpt de vrouw van Marc met de administratie en zorgen ook hun dochters regelmatig voor extra creatieve inzichten. Zij beheren ook de sociale media. Ieder heeft zo zijn eigen taken om de klanten zo goed mogelijk te informeren en begeleiden. Liv-art is in heel Vlaanderen actief en heeft ook al realisaties in Wallonië en Nederland geplaatst. Naast tuinkantoren en zorgwoningen heeft Marc al heel wat mancaves, lounges, garages, praktijkruimtes, tuinhuizen, poolhouses en kunstateliers op zijn palmares staan. Wat de nieuwe bestemming van de zeecontainer ook is, hij maakt er een juweeltje van. “Altijd in overleg uiteraard. Maar het is telkens weer een stukje van mezelf dat ik aflever”, zegt hij zichtbaar trots. “Want elk project blijft uniek. Ik geniet er elke dag van om dit te mogen doen.”

Laat je gerust al even inspireren door de projecten die je vindt op www.liv-art.be of via Facebook, Instagram en Pinterest, waarop Liv-art regelmatig haar nieuwste realisaties toont.

Liv-art
Koekhoven 32, Merksplas
Tel. +32 (0)474 88 88 81
info@liv-art.be
www.liv-art.be

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.