Ondernemersnieuws

Lingerie met een Belgisch label

Gepubliceerd: 28 september 2021  |  Onderox editie: 212

De Linnenwinkel in Dessel kent een lange geschiedenis. Sinds 1988 is de collectie stelselmatig gegroeid met lingeriemerken die meegaan met de nieuwste trends, zonder kwaliteit en draagcomfort uit het oog te verliezen. Toch voelde zaakvoerster Leen Peeters in haar winkel nog een onvolkomenheid. “Vandaag komt daar verandering in”, zegt ze trots. “De Linnenwinkel is geselecteerd om de Belgische topmerken Marie Jo en Prima Donna op te nemen in haar collectie. En daar zijn we ontzettend blij mee.”

Producten in België geproduceerd worden bijna automatisch geassocieerd met kwaliteit, duurzaamheid en een bewuste keuze voor lokale economie. Voor lingerie is dat niet anders. Leen Peeters voegt daar nog graag enkele troeven aan toe: “De merken ‘Marie Jo’ en ‘Prima Donna’ worden ontwikkeld in het Oost-Vlaamse Schellebelle bij Van de Velde, een internationale speler in zowel luxelingerie als figuurcorrigerend ondergoed. Daarnaast hecht het bedrijf er veel belang aan hoe hun producten in de winkels worden verkocht. Hun ‘Lingery Styling’ is een internationaal trainingsprogramma voor het personeel van de gecertifieerde lingeriespeciaalzaken zodat zij de best mogelijke service kunnen bieden aan hun klanten. En dat is precies waar De Linnenwinkel ook voor staat: persoonlijk en professioneel advies, een perfect onthaal en een eigentijdse winkelbeleving.”

LINGERIE MET STIJL
Het verhaal van Marie Jo begon ruim honderd jaar geleden met een korsettenatelier. Verschillende generaties gaven het vakmanschap door, tegelijk zorgden ze gestaag voor vernieuwing. Vandaag staat het merk voor comfortabele en stijlvolle lingerie. Hun ontwerpteam gaat voortdurend de uitdaging aan om hun bh’s te upgraden met herinterpretaties van kant, originele prints en combinaties van bijzondere stofjes en snitten. Leen: “Ook de afwerking van de details spreekt vaak tot de verbeelding. Marie Jo lingerie is alles behalve saai, zonder daarom het comfort en een perfecte pasvorm uit het oog te verliezen. De Marie Jo L’Aventure collectie gaat nog een stapje verder. Met gedurfde prints en een no-nonsense look zien de bh’s er zelfs een tikje rebels uit. In onze winkel hebben we voor zowel Marie Jo als Marie Jo l’Aventure de cupmaten van A tot E opgenomen.”

LINGERIE DIE PRIMA ZIT
Vrouwen met een grotere cupmaat, blijven bij De Linnenwinkel niet in de kou staan. Voor hen heeft De Linnenwinkel nu het merk Prima Donna in haar collectie. Leen: “Mooie en perfect zittende lingerie geeft deze vrouwen dat extra zelfvertrouwen dat ze in het dagelijkse leven zo nodig hebben. Zij hoeven niet de kiezen tussen comfort en een modieuze look. Prima Donna combineert beide in eigentijdse lingerie.” Dankzij hun ruime ervaring, heeft het ontwerpteam een uitzonderlijke technische expertise opgebouwd om uit nieuwe stofjes en afwerkingen het maximale draagcomfort te halen. En net als bij Marie Jo is de Prima Donna Twist collectie wat gedurfder. Want wie zegt dat vrouwen met een grotere cupmaat niet uit de band mogen springen? De populaire radio- en televisiepresentatrice Siska Schoeters is alvast fan. Voor haar is lingerie die comfortabel zit de beste manier om je dag goed te beginnen. Leen: “Klopt, een perfect zittende bh zorgt ervoor dat je in al je activiteiten het goede gevoel hebt dat er met je kleding en wat je daaronder draagt je niets kan overkomen.”

De Linnenwinkel
Molsebaan 14 - 2480 Dessel
Tel. +32 (0)14 37 88 92
www.delinnenwinkel.net
Open: Di tot vr: 9.30 tot 12.30 en 13.30 tot 18 uur
Za: 9.30 tot 17 uur
Zo en ma gesloten
Nieuw in ons aanbod: Marie Jo en Prima Donna

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.