Ondernemersnieuws

Lingerie die je laat ademen

Gepubliceerd: 29 april 2022  |  Onderox editie: 219

Dessel — Het is voor vrouwen ooit anders geweest: ingesnoerd in knellende korsetten of lingerie in zware stoffen, zich nauwelijks bewust van hun natuurlijke schoonheid. Halfweg de twintigste eeuw maakte het Franse lingeriemerk Empreinte daar met de uitvinding van de A, B en C-cup een einde aan. “Het moet voor vrouwen toen een verademing geweest zijn”, zegt zaakvoerster Leen Peeters van De Linnenwinkel in Dessel. “Eindelijk vrij om te bewegen én sensualiteit uit te stralen.”

Op het einde van vorige eeuw schakelde Empreinte nog een versnelling hoger. Wat in 1946 in een familieapotheek in het Franse Brest begon, zou vanaf de jaren negentig de wereld veroveren. Empreinte vertaalde de filosofie van de vrije en zelfbewuste vrouw in een lingeriecollectie die de nadruk legt op haar natuurlijke allure. Leen: “Met lichte stoffen in lycra en een luxueuze afwerking, kreeg Empreinte het label van passie en franje. Zij noemen het met een mooi Frans woord ‘panache’, ook voor vrouwen met een meer uitgesproken buste. En zo voelen wij het vandaag in onze winkel ook. In hun bh’s is er een perfect evenwicht tussen esthetiek en technologische innovatie. De stoffen voor de cups en de rugpanden zijn met zorg gekozen, schouderbandjes en beugels minutieus afgestemd op het vrouwenlichaam. Over elk detail is grondig nagedacht. Het is voor ons team telkens een plezier om onze klanten een Empreinte bh met een perfecte pasvorm te kunnen aanbieden.”

MEE MET DE TRENDS
Maar Empreinte is veel meer dan perfect passende lingerie. In een cultuur waarin lingerie een modeartikel is geworden, volgen ook zij de trends op de voet. Leen: “De zomer zit vol met intense en frisse kleuren. In de Romy-collectie van Empreine speelt een grafisch design in op elegantie en eenvoud. De naturel of amande-kleur en de uitvoering van de cups in zachte kant accentueren het lijnenspel nog eens extra. Daarnaast spelen de ruime en regelmatige rondingen in het voordeel van de grotere bustes.” Voor de Eden-collectie selecteerde de Linnenwinkel de Paradise-kleur. Leen: “De nadruk van dit model ligt op frisheid en avontuur, met een knipoog naar de broderie van vroeger. De bloemenprint op de ondersteunende stof doet zelfs denken aan een weelderige tuin. Bijzonder zijn de gedrapeerde schouderbandjes die deze bh net dat tikkeltje meer geven.” Nog meer doet het Louise-model dromen van verre tuinen. De uitgesproken Provence-kleur en verfijnde uitvoering van kostbare guipure staan garant voor exclusiviteit en elegantie. Leen: “Als een vrouw zichzelf eens extra wil verwennen, kiest ze wellicht voor de Louise-bh”, zegt Leen. “Maar eigenlijk is elke collectie van Empreinte een garantie voor stralende vrouwelijkheid.”

SAMEN KUNNEN WE MEER
Helemaal kunnen we de pandemie nog niet naar de geschiedenis schrijven maar het verkoopteam van de Linnenwinkel voelt toch een hernieuwde adem. Leen: “We hebben onlangs ons team kunnen versterken met een vierde verkoopster. Ieder heeft haar specialiteit en manier om met klanten om te gaan en net dat maakt het samenwerken zo boeiend. Wie meer ervaring heeft, springt een jongere collega bij wanneer haar klant een specifieke nood heeft. In deze tijden moet je in de detailhandel niet alleen ondernemend en flexibel zijn, je moet ook 100% op elkaar kunnen vertrouwen. In een lingeriewinkel sta je als team sowieso dicht bij elkaar want je werkt tenslotte met de meest intieme kant van je klanten. Elkaar ademruimte geven, daar gaat het om.”

De Linnenwinkel
Molsebaan 14, Dessel
Tel. +32 (0)14 37 88 92
www.delinnenwinkel.net
Open: di tot vr: van 9.30 tot 12.30 en van 13.30 tot 18 uur
Za: van 9.30 tot 17 uur
Zo en ma gesloten

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.