Ondernemersnieuws

Lichtkoning: showroom toont greep uit immense aanbod aan verlichting

Gepubliceerd: 27 oktober 2022  |  Onderox editie: 224

Beerse — De Lichtkoning is een inspirerende lichtwinkel die een onlineshop combineert met een showroom in Beerse. Met een ruim aanbod van zo’n 15.000 verschillende producten aan zowel binnen- als buitenverlichting. Dure designmerken vind je hier niet, wel betaalbare verlichting in alle maten, vormen en stijlen. Een verborgen parel in Beerse die zeker een bezoekje waard is.

De Lichtkoning ging enkele jaren geleden van start als onlineshop. In augustus 2019 opende zaakvoerder Dennis Wilms een bijhorende showroom in de Ketelaarstraat in Beerse, waar bezoekers een greep krijgen uit het ruime aanbod dat je op de webshop vindt.

BETAALBARE PRIJZEN
“We bieden designverlichting aan voor een schappelijke prijs”, legt Dennis uit. “We kiezen voor kwaliteit, maar blijven daarbij bewust weg van de dure merken. Ons aanbod bestaat uit een combinatie tussen Spaanse en Italiaanse merken aangevuld met gangbare Belgische labels. Met hier en daar nog enkele andere toevoegingen die we zelf heel mooi vinden. Zo hebben we Griekse verlichting in huis omdat die erg stijlvol is en vaak nog onbekend bij ons.”

COMPLEET AANBOD
De Lichtkoning richt zich op een compleet aanbod aan verlichting, zowel voor binnen als buiten. Denk aan: hanglampen, tafellampen, wandverlichting, staanlampen, inbouwspots,… “Online bieden we meer dan 15.000 producten aan, die kunnen we uiteraard niet allemaal in onze showroom tonen. We proberen daarom een mix te maken tussen de meest populaire armaturen en onze nieuwste modellen zodat klanten hier al heel wat inspiratie kunnen komen opdoen”, legt Dennis uit. “Zwarte verlichting is zo momenteel erg populair en ook ‘smokey glass’ blijft het erg goed doen. Railverlichting is terug erg in trek omdat je daar eindeloos veel mogelijkheden mee hebt. Je kan er andere armaturen op plaatsen om van look te veranderen, een extra spotje toevoegen als je te weinig licht hebt,… Voor buiten behoren wandverlichting en tuinpalen tot onze bestverkochte producten.”

LED-PROFIELEN
In de showroom trekt ook het afzonderlijke gedeelte met led-profielen de aandacht. “Afkomstig van een Poolse fabrikant met een heel uitgebreid gamma aan profielen”, klinkt het. “Die kunnen onder alle omstandigheden gebruikt worden: om in te bouwen, op te bouwen, om te gebruiken in een spanplafond,…” Zelfs bedrijfsverlichting wordt hier aangeboden. “Zij komen de laatste maanden steeds meer naar ons om hun tl-verlichting te vervangen door led-tl. Niet onlogisch, met de huidige energieprijzen heb je die aankoop op minder dan een jaar tijd terugverdiend. We krijgen ook steeds meer koppels op bezoek die hun volledige woning binnen en buiten willen voorzien van verlichting.”

VRIJBLIJVEND ADVIES
Tenslotte kan je hier ook aankloppen voor maatwerk. “We kunnen armaturen aanpassen of eigen composities maken op vraag van de klant. Zo heb je zelf de keuze in grootte en vorm. Door onze showroom krijgen we ook extra feedback van onze klanten. Zo hebben we zelf al eigen producties laten uitvoeren onder ons eigen label omdat wat iemand in gedachten had nog niet beschikbaar was op de markt.”

KORTE WACHTTIJDEN
De grote voorraad van de Lichtkoning vertaalt zich vaak naar korte wachttijden voor de klanten. “Via onze webshop kan je de voorraden ook altijd zelf bekijken en zo zien wat je meteen kan komen afhalen of laten leveren. Online wordt ook aangegeven wat er allemaal in de showroom getoond wordt.” Intussen is de Lichtkoning uitgegroeid tot een echt familiebedrijf. Zo zijn de ouders en de vrouw van Dennis mee actief in de zaak, samen met vier vaste medewerkers. Wie in de showroom langskomt, kan altijd rekenen op het vrijblijvende advies van Dennis en zijn team. Alle bestellingen kunnen aan huis geleverd worden. Of je kan je bestelling zelf afhalen, er is parking voorzien vlak voor de deur.

Lichtkoning
Ketelaarstraat 3 unit 9, Beerse
Tel. +32 (0)14 70 96 84
info@lichtkoning.be
www.lichtkoning.be
Open: di tot za: 10 tot 18 uur
Zo en ma gesloten

Foto's gemaakt door Romi Vosters

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.