Ondernemersnieuws

Let's Goos organiseert jobworkshops voor 50-plussers

Gepubliceerd: 4 juli 2022  |  Onderox editie: 221

Wie Abraham of Sarah heeft gezien, merkt vaak dat een nieuwe baan vinden niet evident is. Er bestaan namelijk nog heel wat vooroordelen op de arbeidsmarkt. Toch is het zeker niet onmogelijk om als 50-plusser nieuw werk te vinden. HR-adviseur en coach Leen Goossens (59) zet met haar Let’s Goos deze zomer daarom de schouders onder een reeks workshops boordevol tips en tricks om hen een duwtje in de rug te geven. “Het doel? Weer veilig en vol goesting kunnen landen in een fijne nieuwe werkomgeving.”

Dag Leen, hoe zijn die workshops er gekomen?
Leen Goossens: “Ik geef onder de noemer Let’s Goos HR-advies aan KMO’s en daarnaast hebben we onder diezelfde vlag ook een loopbaancentrum voor mensen die vastlopen in hun zoektocht naar een nieuwe job. De laatste jaren merken we steeds meer dat 50-plussers een belangrijke groep zijn met veel mogelijkheden waar toch weinig aandacht voor is. Daarom vonden wij het wel gepast om onze kennis en ervaring aan hen aan te bieden. Dat doen we nu dus door middel van zomerse workshops, onze Summer School. De bedoeling is dat we hen helpen om te landen in een job waar ze veel ervaring in hebben en die zij kunnen zien als een fi jne nieuwe werkomgeving.”

Welke factoren weerhouden werkgevers ervan om 50-plussers aan te nemen?
“Soms heerst er een zekere angst dat zij minder ‘kneedbaar’ zijn en minder snel zouden leren. Terwijl zij vaak net veel in te brengen hebben door hun ervaring. Of dat ze omdat ze iets ouder zijn minder lang bij de fi rma zullen werken. Terwijl het tegendeel net waar is. Als je bijvoorbeeld iemand van vijftig aanneemt, dan is de kans groot dat die tot aan zijn pensioen bij jou blijft werken. Een collega van twintig jaar die vijftien jaar binnen dezelfde onderneming blijft, dat is een veel grotere uitzondering. 50-plussers zijn absoluut geen jobhoppers maar net heel trouw en loyaal. Met hun ervaring staan ze vaak steviger in hun schoenen en zijn ze zich beter bewust van hun kennen en kunnen. Ze vertoeven privé in rustiger vaarwater, ze zijn meer ‘steady’ en willen zich verder ontwikkelen, zowel op professioneel als persoonlijk vlak.”

Wat zijn de valkuilen voor de sollicitanten zelf?
“Dat ze er vaak zelf niet meer in geloven. Ze zijn soms bang om geen baan meer te vinden omdat ze ‘toch te oud zijn voor de arbeidsmarkt’. Dat is zonde. Meestal is het gewoon een kwestie van je te verdiepen in een nieuwe manier van werk zoeken. Door gebruik te maken van de juiste kanalen en door enkele eenvoudige trucjes toe te passen stijgt de kans op succes. Het zijn die tips en tricks die we tijdens onze workshops deze zomer meegeven en aanleren. Op een heel praktijkgerichte manier.”

Geef eens enkele voorbeelden.
“Dezelfde taal gaan spreken bijvoorbeeld. Dat is soms enkel een kwestie van actuele functietitels aanleren. Of op je cv even je geboortedatum weg te laten. Wat ook enorm helpt, is leren hoe een recruiter denkt en welke vragen er tijdens een sollicitatie de revue kunnen passeren. Zo ben je veel beter voorbereid. Ik ben zelf actief als recruiter, dus ik kan je daar wel het één en ander over leren. (lacht) Maar hoe dan ook moet de focus liggen op de sterke punten. Solliciteren moet leuk zijn. En wie weet, vind je wel de job van je leven.”

Je moet dus zowel werkgevers als sollicitanten overtuigen?
(Glimlacht) “Eigenlijk wel ja. Het komt er gewoon op neer dat de vooroordelen de wereld uit moeten. De sollicitanten moeten weten dat ze er niet alleen voor staan, dat wij er zijn om hen te helpen. Maar ook werkgevers mogen zich dus altijd bij ons melden. Wij hebben trouwens ook een aparte pagina op onze website met onze ‘Vintage Vacatures’.”

Die Summer School workshops, hoe ziet dat er concreet uit?
“Dat zijn negen inspirerende webinars, tussen 9 en 25 augustus, die je dus online kan volgen. We doen dat in groepjes van maximaal 15 personen, zodat we erg interactief kunnen werken en iedereen ook van elkaar kan leren. Kort en krachtig, met sessies van maximaal twee uur, gekruid met veel tips en een fl inke dosis inspiratie. Achteraf krijg je ook de slides en een opname van de workshop toegestuurd. Je kan deelnemen aan één workshop of aan de volledige reeks.”

En daarna kunnen ze gaan solliciteren?
“Absoluut! Hun kansen gaan een heel stuk hoger liggen. We volgen hen ook nog zes maanden mee op. We willen een baken van vertrouwen zijn, net omdat ze dat vaak missen in hun hele zoektocht. Het moet een leuk proces zijn. Want als je de juiste job vindt, hoef je nooit meer te werken, toch?”

ONDEROX-ACTIE
Wie inschrijft voor de workshops met de vermelding ‘Onderox-actie’ betaalt slechts 195 euro voor de volledige reeks (i.p.v. 270 euro). Deelnemen aan één sessie kan ook, met de vermelding ‘Onderox-actie’ betaal je dan 30 euro (i.p.v. 65 euro).

Let's Goos
Tel. +32 (0)495 64 57 96
Leen.goossens@letsgoos.be
www.letsgoos.be
www.letsgoos.be/vintagevacatures

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.