Ondernemersnieuws

Kooktijd: van eenvoudig aardappelmesje tot luxueuze Big Green Egg

Gepubliceerd: 27 oktober 2022  |  Onderox editie: 224

Turnhout – In hartje Turnhout, meer bepaald in de Leopoldstraat, vind je Kooktijd, de winkel van zaakvoerster Caroline Verdick. Kooktijd biedt zowel voor de beginnende als voor de ervaren kok alle mogelijke keukengerei aan. “Door de enorme keuze aan materialen is het niet altijd eenvoudig om precies dat gerei te vinden dat aansluit bij jouw persoonlijke smaak”, vertelt Caroline enthousiast. “Dan zijn wij er om te helpen, met advies op maat.”

Twaalf jaar geleden maakte Caroline van haar hobby en passie haar beroep. Ze opende een eigen kookwinkel. Kooktijd was geboren. En die passie voor het koken helpt haar uitstekend om elke kok, beginnend, gevorderd of professioneel, van het juiste advies te voorzien. “Koken is uiteraard een erg persoonlijk gebeuren. En daarom werk je beter met keukengerei waar je je prima bij voelt”, gaat Caroline verder. “En daar helpen wij je graag bij.” De markt van potten en pannen, en bij uitbreiding alle keukenmateriaal, staat niet stil. Caroline maakt er dan ook een erezaak van om eerst alle nieuwigheden uitgebreid te testen alvorens ze in haar assortiment op te nemen. “Achteraan in de winkel hebben we een demonstratiekeuken. Of het nu gaat om keukenpannen, juicers of mandolines, we proberen ze eerst uit. Enkel zo kunnen we de kwaliteit waarborgen en onze klanten van de beste service voorzien.”

BIG GREEN EGG
Wie ondertussen zijn deugdelijkheid meer dan bewezen heeft, is de Big Green Egg. “Het is een fantastisch product”, aldus Caroline. “Ik vind dat je het zelfs oneer aandoet door het een barbecue te noemen. Het is eerder een keuken op zich. Je kan het werkelijk voor alles gebruiken: slow cooking, als oven, om te grillen, bakken, wokken en roken, voor een stoofpotje, voor pizza, brood,… noem maar op.” Het groene ei werd tijdens de coronamaanden een ware hype. En dat is het nog altijd. “Tijdens die maanden was het ‘verlof in den hof’”, lacht Caroline. “En daar past de Big Green Egg perfect bij. Het is ten eerste uniek keramiek, wat het erg kwaliteitsvol en geschikt maakt om extreme temperaturen aan te kunnen. Daarnaast zorgt onder andere de vorm voor een perfecte luchtcirculatie. Hierdoor gaart het voedsel steeds gelijkmatig.”

EINDELOZE MOGELIJKHEDEN
De unieke combinatie van constructie en fabricage enerzijds en de keramiek anderzijds maakt van Big Green Egg een erg duurzaam product. Je koopt het als het ware voor de rest van je leven. “Niet alleen de mogelijkheden zijn eindeloos, waardoor je het erg vaak kan en zal gebruiken, maar zelfs na honderdduizend bakmomenten zal je niets inboeten aan kwaliteit. Bovendien is het erg eenvoudig in gebruik én onderhoud.”

PRE-CHRISTMAS SHOPPING
En die uitstekende kwaliteit geldt ook voor alle andere producten bij Kooktijd. Niet in het minst voor de Jura koffievolautomaten. Maar sowieso ben je bij Kooktijd steeds verzekerd van prima kwaliteit, duidelijk advies en een uitstekende service. Kom dat alles zeker ontdekken tijdens de Pre-Christmas Shopping op zondag 27 november. Tussen tien en zes uur kan je naast een hapje en drankje ook genieten van leuke demo’s. Een ideaal moment om kennis te maken met Caroline, haar rechterhand Chris en Kooktijd.

Kooktijd
Leopoldstraat 8, Turnhout
Tel. +32 (0)14 75 70 75
info@kooktijd.be
www.kooktijd.be
Open: di tot za: 10 tot 18 uur
Zo en ma gesloten

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.