Ondernemersnieuws

Kooktijd is klaar voor de verhuis naar de Herentalsstraat

Gepubliceerd: 30 juni 2023  |  Onderox editie: 232

Turnhout — Kooktijd is klaar voor een nieuw hoofdstuk. Op 1 september verhuist de bekende kookwinkel naar de Herentalsstraat in Turnhout. Dat betekent ook dat je momenteel kan genieten van een uitverkoop op heel wat geselecteerde producten in de huidige winkel aan de Leopoldstraat. “We barstten hier stilaan uit onze voegen, een verhuis drong zich op.”

Kooktijd is een gezellige en sfeervolle winkel waar kookliefhebbers alles vinden om zelf in hun eigen keuken aan de slag te gaan. De winkel huist intussen 13 jaar op hun huidige locatie aan de Leopoldstraat in Turnhout. “Maar de zaak is te klein geworden, we barstten hier uit onze voegen”, legt zaakvoerster Caroline Verdick uit. “We willen meer plaats hebben voor onze producten en onze klanten.”

NIEUWE LOCATIE
Intussen wordt er volop gewerkt aan het nieuwe pand in de Herentalsstraat 17. Op 50 meter van de Grote Markt, met een parking net om de hoek. Het gebouw werd gestript tot op de ruwbouw en weer volledig terug opgebouwd. “Een huzarenstukje”, vertelt Caroline. “Maar het heeft als grote voordeel dat we alles kunnen indelen zoals we dat zelf willen. Zo zal onze demokeuken een stuk groter worden dan de huidige. En we zullen onze producten op de juiste manier kunnen tonen. We hebben er zelfs een binnentuin waar we bij mooi weer de Big Green Egg kunnen aansteken en demonstraties houden.” Er wordt een brede toegang voorzien, zonder drempels, zodat de zaak vlot toegankelijk is voor iedereen.

EXTRA DEMONSTRATIES
De verhuis brengt ook enkele vernieuwingen met zich mee. Zo zal Kooktijd door die uitgebreidere demokeuken op hun nieuwe locatie nog meer inzetten op demonstraties en wordt het assortiment lichtjes uitgebreid. Met extra keukentextiel, alles wat je nodig hebt om een tafel te dekken en extra messen. Daarnaast wordt er voortaan een selectie aan wijnglazen verkocht, iets wat in de huidige winkel nog niet werd aangeboden. “En we hebben een grote etalage. Daar heb ik al wel enkele toffe ideetjes voor in mijn hoofd”, zegt Caroline enthousiast.

TIPS EN TRICKS
De visie van Caroline blijft uiteraard dezelfde. “We blijven mikken op kwaliteit en service. Ook de uitleg die je bij onze producten krijgt, blijven we uiteraard met veel plezier geven. Die persoonlijke service is heel belangrijk voor ons. We leggen uit welke olie je best gebruikt in jouw nieuwe pan of wanneer het slim is om zonder vetstof te bakken. Tips en tricks die ervoor zorgen dat je nog jarenlang plezier kan beleven aan jouw nieuwste aankoop.”

KWALITATIEVE MERKEN
Caroline richtte Kooktijd op omdat ze gepassioneerd is door koken. “Mijn hobby’s zijn: kookboeken lezen en lekker eten”, glimlacht ze. “Dat is toch het leven. Maar om lekker te kunnen koken, heb je goed materiaal nodig.” Daarom nam ze o.a. de koffiemachines van Jura, de potten en pannen van Demeyere, de messen van Global, Wüsthoff en Kai, het servies van Bunzlau Castle en de braadpannen van Le Creuset in haar aanbod op. Voor de barbecueliefhebber biedt Kooktijd o.a. Big Green Egg aan.

UITVERKOOP TOT EIND JULI
Op 1 september gaan de deuren aan de Herentalsstraat open. In de Leopoldstraat is er daarom de komende weken, nog tot eind juli, een uitverkoop op heel wat geselecteerde producten. In augustus zal de winkel vervolgens even gesloten blijven om de verhuis mogelijk te maken. Levering aan huis blijft voor grote producten wel nog de hele zomer mogelijk. 

Kooktijd
Leopoldstraat 8, Turnhout
(uitverkoop vanaf 1 juli)
Herentalsstraat 17, Turnhout
(nieuw adres vanaf 1 september)
info@kooktijd.be
www.kooktijd.be
Open: di tot za: 10 tot 18 uur
Zo en ma gesloten

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.