Ondernemersnieuws

Juwelen Cabochon: stijlvolle juwelen met een eigen verhaal

Gepubliceerd: 2 oktober 2023  |  Onderox editie: 234

Turnhout — Juwelen Cabochon is een Turnhoutse speciaalzaak met een mooie mix van gerenomeerde merken, eigen creaties en maatwerkjuwelen. Pure ambacht en traditie gaan hand in hand met innovatieve technieken en hedendaags design. Een unieke plek waar ze nog rustig de tijd nemen om je te helpen.

Martine Van ’t Hof en Geert Dolhain hebben al meer dan 30 jaar ervaring als juwelier en goudsmid. Die expertise stellen ze elke dag ten dienste van de klanten van hun zaak: Cabochon, in het hartje van Turnhout. De zaak heeft een ruime collectie met heel wat gerenommeerde merken. Daarnaast kiezen veel klanten bewust voor maatwerk. “We nemen graag onze tijd om samen te brainstormen met de klanten en hen goed te adviseren. We gebruiken de nieuwste technieken en werken eender welke stijl uit in verschillende materialen. Ook transformaties van bestaande juwelen of het omsmelten van oud goud behoort tot de mogelijkheden.”

EEN PERSOONLIJK VERHAAL
Dat maatwerk voeren ze bij Cabochon ook uit om bijvoorbeeld gepersonaliseerde asjuwelen te creëren of om oude juwelen weer helemaal hedendaags te maken. Met die asjuwelen zorgen Martine en Geert ervoor dat je een waardevolle herinnering aan een dierbare elke dag met je mee kan dragen. “Soms zonder dat het opvalt”, klinkt het. “Bijvoorbeeld door een mini-urne in een ontwerp te creëren. Je kan een traditioneel ashangertje bij de begrafenisondernemer kopen, maar wij maken er iets heel persoonlijks en stijlvol van.”

ZORGVULDIG SAMENGESTELD
“We bezoeken regelmatig internationale beurzen om op de hoogte te blijven van de laatste trends maar kiezen er ook bewust voor om enkele Belgische merken in huis te halen.” Daarnaast heeft Cabochon een mooi aanbod aan 14-karaats goud en zilveren juwelen, erg populair bij jongere klanten.”

VERLOVINGSRINGEN
Nu het najaar aangebroken is, denk je als klant best al goed vooruit. “Het is nu bijvoorbeeld de ideale periode om langs te komen voor een gepersonaliseerd kerstcadeautje. Of voor een unieke verlovingsring, ook daarvoor is het najaar en de eindejaarsperiode erg populair.” Voor verlovings- en trouwringen kan je trouwens terecht bij Éternelle, de speciaalzaak die Martine en Geert vorig jaar openden, vlakbij op de site LeBon. Ook daar kan je goud laten omsmelten om te gebruiken in je nieuwe juweel of bijvoorbeeld je eigen diamant in een nieuwe ring laten plaatsen om aan je geliefde te schenken.

Juwelen Cabochon
Leopoldstraat 7, Turnhout
Tel. +32 (0)14 21 17 11
dolhain@hotmail.com
www.cabochon.be
Open: ma, wo, do, vr, za: 10 tot 17.30 uur
Di en zo gesloten

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.