Ondernemersnieuws

Ivy's Paradise: jonge onderneemster brengt betaalbare damesmode naar Dessel

Gepubliceerd: 24 februari 2022  |  Onderox editie: 217

Dessel — Amper 16 jaar is ze, Ivy de Kroon, en toch opende ze begin januari in Dessel al haar eigen winkel: Ivy’s Paradise. Specialiteit van het huis? Betaalbare damesmode, aangevuld met een compleet gamma aan accessoires, juwelen, cadeauartikelen en make-up. “Shoppen is plezierig, dat willen we ook uit stralen.”

Het is op dezelfde locatie waar Mode Lucienne jarenlang gevestigd was dat er in Dessel opnieuw een damesmodezaak de deuren opende. Het concept is wel anders. “Wij bieden in de eerste plaats een totaalconcept”, legt zaakvoerster Ivy uit. “Met betaalbare damesmode, voor alle leeftijden, waarbij je alles vindt in de winkel om een complete outfit samen te stellen. Zelfs handtassen, riemen, sieraden, nylonkousen, mutsen en sjaals.” Verder is er make-up van het merk bellápierre Cosmetics, waar Belle Perez ambassadrice van is, en achter de kassa trekken de licentietassen meteen de aandacht, onder meer met een ruimte collectie van Disney. In de zaak zelf is er een zithoekje voorzien waar echtgenoten of vriend(inn)en een drankje krijgen aangeboden terwijl ze even wachten.

LIEFDE VOOR KLEDING
Ivy is 16 jaar en woont in Arendonk. Ze combineert haar nieuwe zaak dus nog met haar schoolcarrière. “Het was mijn opa Gerry die mij deze kans heeft gegeven”, vertelt de onderneemster. “Ik hou van kleding en ik droomde altijd al wel van mijn eigen zaak want het ondernemen zit bij ons in de familie. Mijn opa stuitte op dit pand en toen is alles snel gegaan. Ik heb nog even getwijfeld, maar het werd mij snel duidelijk dat dit een kans was die ik ten volle moest benutten. Niet iedereen krijgt op mijn leeftijd al de mogelijkheid om een eigen zaak op te starten, dat besef ik maar al te goed, maar het schrikt me niet af.”

AANSTEKELIJK ENTHOUSIASME
“Uiteraard is het heel druk nu, omdat ik de zaak al leid terwijl ik nog naar school ga. Maar we hebben een heel hecht team kunnen samenstellen waarin ik blind vertrouwen heb.” Zo kan je in de winkel ook geholpen worden door vaste krachten Zoë en Daniëlle, twee modebewuste dames met de nodige ervaring. Zij hebben elk hun eigen stijl, maar delen bovenal hun aanstekelijk enthousiasme en hun liefde voor hun nieuwe job. “Shoppen is plezierig, het is fijn om mensen daar bij te mogen helpen”, glimlachen de twee. “De klik was er meteen. Wij zijn een hecht team en worden ook bij de meeste beslissingen geraadpleegd. Over het aanvullen van de collectie bijvoorbeeld.” Die collectie is opvallend veelzijdig. “We willen veel variatie bieden. Daarom kopen we in kleinere hoeveelheden aan, maar zorgen we er wel voor dat er elke week nieuwe items in de winkel hangen. Het rendeert dus ongetwijfeld om regelmatig binnen te springen”, weet Ivy. “Daarnaast halen we vooral items in huis die in de buurt nergens te vinden zijn. In alle denkbare stijlen: van comfortabele homewear tot echte galajurken.”

VOLLEDIGE OUTFIT MET ACCESSOIRES
“Veel klanten vertellen dat ze blij zijn dat er opnieuw een grotere modezaak naar het centrum van Dessel is gekomen”, zegt Ivy. “Ons concept, waarbij je in één winkel je hele outfit kan vinden, inclusief accessoires, dat vind je in de buurt nergens anders.” In totaal telt de nieuwe zaak 280 vierkante meter aan winkelruimte. Nog een voordeel: parkeren kan vlak voor de deur, op het marktplein.

Handig om weten: Ivy’s Paradise houdt regelmatig nieuwe acties. Via hun sociale media blijf je goed op de hoogte van de leukste nieuwigheden en de interessantste aanbiedingen.

Ivy's Paradise
Markt 3, Dessel
Tel. +32 (0)14 23 69 76
info@ivys-paradise.be
www.ivys-paradise.be
Open: Di tot vr: 10 tot 18 uur
Za: 10 tot 17 uur
Zo en ma gesloten

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.