Ondernemersnieuws

IMKC: een interieur vol rust en comfort

Gepubliceerd: 30 juni 2023  |  Onderox editie: 232

Beerse — IMKC Interieur en Maatwerk is het geesteskind van Korneel Crombez. In 2018 richtte hij de zaak op om zijn eigen visie op interieurs uit te kunnen dragen. Sindsdien realiseert hij, samen met zijn team, warme en stijlvolle interieurs op maat van de klant. Allemaal vervaardigd in het eigen atelier in Beerse.

“Mijn passie voor interieur heb ik als atelierverantwoordelijke bij een ander bedrijf ontwikkeld”, legt Korneel uit. “Maar na een tijdje wou ik mijn eigen visie gaan uitdragen zodat ik ook de details perfect kon maken zoals ik dat wou.” IMKC Interieur en Maatwerk was geboren. Eerst in een atelier in Beerse van zo’n 300 m², al snel verhuisde de zaak naar de overkant van de straat, waar het atelier en de kantoren momenteel zo’n 600 m² innemen. Bedoeling is om hier op termijn nog verder uit te breiden.

UIT EIGEN ATELIER
Korneel staat bekend voor interieurs vol rust en comfort. Je kan zijn hulp zowel bij nieuwbouw als bij renovaties inschakelen. Verder specialiseert IMKC zich in totaalinrichtingen en de inrichting van kantoren en winkels. “Van breken tot en met de afwerking, wij kunnen alles zelf in handen nemen.” IMKC beschikt over een eigen atelier met een modern machinepark. “Daardoor kunnen we ook heel bijzondere projecten aan. Alles wat technisch haalbaar is, voeren we uit. Altijd op maat van de klant.” Keukens, badkamers, maatkasten, trappen, dressings,… In alle denkbare stijlen, afwerkingen en materialen. “We werken vaak met fineer, omdat dat een heel warm en mooi resultaat geeft. Maar we kunnen alles aan.” IMKC is niet gebonden aan bepaalde merken, waardoor ze onafhankelijk advies kunnen geven.

KORT OP DE BAL SPELEN
Korneel is als zaakvoerder betrokken bij alle projecten. “Ik kom zelf langs voor een vrijblijvende eerste kennismaking, waarbij ik ook alles opmeet. Ik zorg ervoor dat je binnen de week een gedetailleerde offerte krijgt en start vervolgens het project persoonlijk mee op. We tekenen alles uit in 3D-ontwerpen. Als die goedgekeurd zijn, koppelen we die aan onze machines in ons eigen atelier, zo zijn we er zeker van dat alles tot in de puntjes gemaakt wordt zoals de klant het heeft goedgekeurd. Ook de plaatsing wordt uiterst nauwkeurig uitgevoerd door ons eigen plaatsingsteam, dat alles weer netjes achterlaat.”

ONAFHANKELIJK ADVIES
IMKC beschikt over een jong team met groeiambities. Intussen telt het acht leden. Met naast Korneel nog twee administratieve medewerkers, twee vaste krachten in het atelier (aangevuld met één leercontract, om de toekomstige generatie de knepen van het vak te leren) en twee plaatsingsteams. “We waken erover dat onze wachttijden altijd beperkt blijven, de meeste projecten kunnen we binnen de drie maanden realiseren. De klant staat altijd centraal. Elk project is anders omdat elke klant andere dingen wenst en dat maakt het net heel erg boeiend.”

IMKC
Ketelaarstraat 10, Beerse
Tel. +32 (0)14 84 02 58
info@imkc.be
www.imkc.be

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.