Ondernemersnieuws

Hondenpootjes in winterse omstandigheden: dat roept om een katoenen mat

Gepubliceerd: 15 december 2021  |  Onderox editie: 215

Hoe groot of klein je viervoeter ook is, je gunt het jouw dier op elk ogenblik om buiten te gaan snuffelen. Eenmaal buiten is het genieten van zijn speelsheid, zowel voor dier als mens. Na een tijdje neem je de minder leuke gevolgen er gewoon bij, maar hoe vermijd je alvast dat het dier met vuile pootjes vol enthousiasme je woning binnenkomt?

Voor kleine rakkers is het openen van de deur een eerste obstakel om niet spontaan naar binnen te spurten. Bij hen heb je tijd genoeg om zelf in actie te schieten en de pootjes te drogen. Een ander paar mouwen als je grote loebas zelf de deur opent of door het hondenluik naar binnenkruipt. Of hun poten nu droog of nat zijn, of vol slijk hangen, het is óh zo voorspelbaar dat jouw trouwe vriend je wil begroeten als dank voor de speeltijd. De gevolgen kan je, helaas, goed zien: van aan de deur tot helemaal rond de tafel. Je was weer net te laat om je speelse huisvriend te onderscheppen aan de deur.

VLOERMAT VOOR MENS EN HUISDIER
De vloermat die jij nu gebruikt, kan al soelaas bieden, maar het contact van de pootjes met de mat is vaak te kort. De meest optimale soort van een snel functionerende mat is de katoenen, wasbare mat. Verkrijgbaar in alle maten, met of zonder boord. Katoen, omdat dit de enige vezel is die in géén tijd vocht absorbeert en vuil vasthoudt. Wasbaar, dus ook duurzaam.

HOE LEER IK MIJN HOND POOTJES VEGEN?
Wanneer is jouw hond het meest attent? Als er een snoepje in de buurt komt van hun natte neus! Laat dus je huisdier buiten en sluit de deur. Leg hier en daar enkele snoepjes op de mat. Als je woef terug binnenkomt, wek dan de nodige aandacht naar de snoepjes. Geef het snoepje niet vanuit je hand. Het succes groeit als je dit enkele dagen kan volhouden. Telkens je trouwe vriend naar buiten gaat en terugkeert, start je hetzelfde ritueel. Hiermee ga je door tot ze zelf op zoek gaan zodra ze binnen komen. Zolang ze op de mat zoeken, drogen ze hun pootjes. En dat wil je toch aanleren? Een stapje verder: nadat ze spontaan zoeken op de mat, kan je beginnen met het minderen van de snoepjes. Bouw enkele dagen af tot één enkel snoepje. Zolang ze hun pootjes vegen (contact met de mat) is toch iedereen gelukkig! Trouwens, dit werkt zowel met katoenen matten in een vloerkader als met losliggende exemplaren, zoals op de foto.

GEEN PROPERE POOTJES?
Maar wat als het vegen geen propere poten oplevert? Dan nodigen wij jou en je trouwe viervoeter vriendelijk uit in ons magazijn te Retie. Breng ook je huidige mat mee zodat we je kunnen laten zien waarom de mat niet (meer) functioneert. Volledig vrijblijvend uiteraard. Stuur je liever een mail met een kort verslag van je waarnemingen? Dat kan ook! 

SaniMat
Kerkhofstraat 34, 2470 Retie
Tel. +32 (0)14 37 37 04
info@sanimat.be
www.sanimat.be

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.