Ondernemersnieuws

Home Style Ludo Wens: een icoon sluit voorgoed haar deuren

Gepubliceerd: 3 november 2021  |  Onderox editie: 213

Retie – Home Style Ludo Wens uit Retie is een naam als een klok. Honderden woningen uit de regio werden de afgelopen tweeënveertig jaar gedecoreerd dankzij de ideeën en inspiratie van Ludo, Chris en hun personeel. Daarnaast was de winkel aan de Turnhoutsebaan ook een vaste haven voor iedereen die op zoek was naar verf, behang en bijbehorend gereedschap. Maar eind dit jaar gaat de winkel onherroepelijk dicht. Weliswaar met de nodige kortingsacties. Een buitenkansje voor alle klanten die hun interieur nog eens netjes willen opfrissen.

Ludo was amper éénentwintig jaar toen hij zijn winkel opende. “Dat was toen nog in de koeienstal van mijn ouders”, lacht hij. “Ik had mijn legerdienst gedaan en werkte al even als schilder. Maar ik wou ook een winkel. Na twee jaar zijn we naar de Ploegstraat verhuisd. En nog eens drie jaar later hebben we dan aan de Turnhoutsebaan onze intrek genomen. Maar ook daar hebben we al veel verbouwd. We moesten steeds mee met de tijd hé. Maar eerlijk gezegd, ik ben er altijd wel trots op geweest.”

KORTINGEN EN ACTIES
Ludo en Chris nemen niet zomaar afscheid van hun cliënteel. “We zijn uiteraard al onze klanten heel erg dankbaar voor hun vertrouwen gedurende al die jaren”, gaat Chris verder. “Ze verdienen het dan ook om nog een laatste keer van onze kortingen te kunnen genieten. Zo krijgt iedereen in de maanden november en december 15% korting op behang en schildersgereedschap, en zelfs 20% op verf. Weliswaar niet cumuleerbaar met andere acties. En zolang de voorraad strekt, kan er nog tafellinnen op maat besteld worden voor de eindejaarsfeesten. Het is ook een ideaal moment om de klantenkaarten op te kopen. Ook die blijven nog tot het einde van dit jaar geldig. Daarna komen ze onherroepelijk te vervallen.”

HET LADDERKE
“Men vraagt me wel eens of ik het werk en het sociaal contact niet ga missen”, glimlacht Ludo. “Uiteraard. Niets zo fijn dan een babbeltje doen met klanten. Maar het wordt tijd dat de agenda minder druk gevuld is. En men moet zich geen zorgen maken. Ik ga me niet vervelen. De activiteit van ‘Het Ladderke’ wordt gewoon verdergezet. Ik ben nog graag bezig en trap- en schuifladders in elkaar steken past daar prima in. Trouwens, in de loop van volgend jaar verhuizen we hiermee naar Zandbergen in Dessel.” Dat de tijden veranderd zijn, dat kan Ludo alleen maar beamen. “Het grootste verschil met nu is dat er vroeger, elk jaar in het voorjaar, nog een echte grote kuis werd gedaan”, herinnert de schilder-behanger zich. “Dan vlogen de rollen behang en de verf hier bijna letterlijk buiten. Nochtans hadden we toen alleen maar een paar basiskleuren. Nu zijn het er misschien wel tienduizend.” Ook kijkt hij met heimwee terug naar de vele workshops die in de winkel georganiseerd werden. “Je vraagt je soms af hoe we dat in die tijd allemaal klaar speelden. Maar daarvoor steken we ook heel zeker een dikke pluim op de hoed van al het personeel dat in de afgelopen tweeënveertig jaar bij ons gewerkt heeft. Het is ook dankzij hen dat we met heel veel plezier en veel voldoening terugkijken. Dankjewel aan al het personeel, aan al onze klanten en aan iedereen die ons steeds een warm hart hebben toegedragen.”

AFSCHEIDSKORTINGEN
Om hun klanten nog een laatste keer te verwennen, kan je in november en december 2021 genieten van 15% korting op behang en schildersgereedschap en op 20% korting op verf. (niet cumuleerbaar met andere acties)

Home Style Ludo Wens
Turnhoutsebaan 65/001, Retie
Tel. +32 (0)14 37 04 66
wens.ludo@edpnet.be
www.wensludo.be
Open: Di, do, vr: 10 tot 18 uur
Wo: 10 tot 20 uur
Za: 9 tot 16 uur
Zo en ma gesloten

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.