Ondernemersnieuws

Hoe veilig is jouw antislipmat?

Gepubliceerd: 29 juni 2021  |  Onderox editie: 210

Heel herkenbaar, dat gevoel wanneer je uit of in de douche stapt en héél even goed moet opletten dat je niet uitglijdt als je je natte voet neerzet...

Neem als voorbeeld de mooie maar gladde vloer van je badkamer, de doucheruimte van je sportclub of de tegels naast je zwembad. Een gladde vloer betekent: meer hygiëne en gemakkelijk om schoon te maken. Maar vaak is het onvoldoende veilig om er met natte voeten op te stappen. Iedereen kent aquaplaning op de weg, maar die natte voeten op een gladde vloer, het is identiek hetzelfde verschijnsel en ronduit gevaarlijk!

HOE KAN HET VEILIGER?
In een privé-omgeving is een handdoek op de vloer leggen vaak een oplossing. Een andere optie is het kleven van transparante antislipstrips of -tegels. Maar die onderhouden is een helse klus. Een ef!ciënter alternatief is een speciale douchemat voor professionele toepassingen. Zij zijn voorzien van grote drainageopeningen en stabiele dragers onder de mat die in de vier richtingen water afvoeren. Maar zelfs een professionele mat kan gaan schuiven. Denk maar aan spelende kinderen in de inloopdouche of de doucheruimte van het publieke zwembad. Als de mat die instaat voor je veiligheid niet stabiel ligt, kan de douchemat een vals gevoel van veiligheid geven. Die stabiliteit kan bekomen worden door de mat minimaal aan twee zijden een raakpunt te geven of het oppervlak van de mat te vergroten. Te dikwijls worden antislipmatten voor natte ruimtes te klein ingeschat. Een matje van 50 x 80 cm is te klein als daar een persoon met gemiddeld lichaamsgewicht een veilige stap op wil zetten. Om nog maar te zwijgen van de gevolgen die een uitschuiver zal veroorzaken. De optimale veiligheid vereist dus meestal maatwerk. Een op maat gemaakte antislipmat die aan minstens twee wanden kan steunen lost dat probleem op. In het bijzonder geldt dit voor ouderen die moeilijk te been zijn en waarvoor veilig douchen (lees: niet uitglijden) géén evidentie is. Weet dat er voor elk probleem een geschikte oplossing is. Je moet er alleen naar op zoek gaan. Bij die zoektocht willen wij jou graag assisteren. Trouwens, hoe moet je zo’n antislipmat onderhouden? Het antwoord is eenvoudig: frequent spoelen en goed wrijven met een borstel!

Antislip naast je zwembad, buitendouche, hot tub, jacuzzi of sauna? De kortste en meest veilige weg: www.sanimat.be of +32 (0)14 37 37 04.

SaniMat
Kerkhofstraat 34, 2470 Retie
Tel. 014 37 37 04
info@sanimat.be
www.sanimat.be

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.