Ondernemersnieuws

Hoe laat je het vuil van buiten ook écht buiten?

Gepubliceerd: 22 september 2022  |  Onderox editie: 223

Het is moeilijk te voorspellen wat het najaar en de komende winter zal brengen. Eén ding is zeker: na de voorbije coronajaren zal er weer veel in- en uitgelopen worden in je huis. En dan wil je toch niet de hele tijd lopen schoonmaken? Als de kinderen toch kiezen om buiten te spelen, kan je maar beter je voorzorgen nemen om te vermijden dat je huisgenoten of bezoekers allemaal vuile sporen mee binnen brengen.

Uitgaand van het feit dat je al beschikt over een optimale mat voor binnen, zal een optimale buitenmat ervoor zorgen dat het grote grof vuil buiten blijft waar het thuishoort. “Hoe hou ik dat hier in godsnaam proper?” vraag je je soms af. In feite is het antwoord heel simpel: met een roostermat die voorzien is van een schraap- of borstelfunctie. Drie namen die in feite dezelfde functie hebben: het grof vuil van buiten ook buiten houden. Een functionele buitenmat moet ervoor zorgen dat het grof vuil door de openingen van de mat terechtkomt. Handig toch, dan moet je enkel de mat optillen en het ingelopen vuil met blik en borstel, of een stofzuiger verwijderen. Op voorwaarden dat de mat die je kocht ook doet waarvoor je ze kocht. Namelijk: grof vuil afschrapen van je schoenen, laarzen,... Afhankelijk van de hoeveelheid en aard van de vervuiling kan je een mat kiezen waarbij de topprofi elen dicht, ver of heel ver uit elkaar liggen. Op die manier kan je ook je voetmat binnen minder belasten met de vervuiling van buiten. Zo kan je de enthousiaste tuinman zijn koffi e aanbieden zonder dat hij zijn schoenen hoeft uit te doen. Of als je (klein)kind recht uit de zandbak je iets komt vertellen... Laat hen met de glimlach binnen nadat ze eerst even de schraapmat passeerden om vervolgens de natte sporen te drogen op je absorberende mat die je kocht voor binnen.

Vind je de inspanningen overdreven om de juiste mat te kiezen? Neem dan gerust contact op met ons via telefoon, mail of contact formulier op onze website. Wij ondersteunen jou om tot een passende oplossing te komen met een inbouwmat of een veilige schuine rand aan je mat die op de buitentegels of klinkers moet terechtkomen.

SaniMat
Kerkhofstraat 34, Retie
Tel. +32 (0)14 37 37 04
info@sanimat.be
www.sanimat.be

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.