Ondernemersnieuws

Hoe laat je het vuil van buiten ook écht buiten?

Gepubliceerd: 31 mei 2021  |  Onderox editie: 209

Het is moeilijk te voorspellen wat de resterende lente of komende zomer gaat brengen. Wie weet zit er weer een record aan te komen. Eén ding is zeker, na de versoepelingen van de coronamaatregelen zal er veel in- en uitgelopen worden in je huis. En dan wil je toch niet de hele tijd lopen schoonmaken? Als de kinderen toch kiezen om buiten te spelen, kan je maar beter je voorzorgen nemen om te vermijden dat je huisgenoten of bezoekers allemaal vuile sporen mee binnen brengen.

Uitgaand van het feit dat je al beschikt over een optimale mat voor binnen, zal een optimale buitenmat ervoor zorgen dat het grote grof vuil buiten blijft waar het thuishoort. “Hoe hou ik dat hier in godsnaam proper?” vraag je je soms af. In feite is het antwoord heel simpel: met een roostermat die voorzien is van een schraap of borstelfunctie. Drie namen die in feite dezelfde functie hebben: het grof vuil van buiten ook buiten houden. Een functionele buitenmat moet ervoor zorgen dat het grof vuil in de openingen van de mat terechtkomt. Handig toch, dan moet je enkel de mat optillen en het ingelopen vuil met blik en borstel, of een stofzuiger verwijderen. Op voorwaarde dat de mat die je kocht ook doet waarvoor je ze kocht. Namelijk: grof vuil afschrapen van je schoenen, laarzen,…

Afhankelijk van de hoeveelheid en aard van de vervuiling kan je een mat kiezen waarbij de topprofielen dicht, ver of heel ver uit elkaar liggen. Op die manier kan je ook je voetmat binnen minder belasten met de vervuiling van buiten. Zo kan je de enthousiaste tuinman zijn koffie aanbieden zonder dat hij zijn schoenen hoeft uit te doen. Of als je (klein)kind recht uit de zandbak je iets komt vertellen… Laat hen met de glimlach binnen nadat ze eerst even de schraapmat passeerden om vervolgens de natte sporen te drogen op je absorberende mat die je kocht voor binnen.

Vind je de inspanningen overdreven om de juiste mat te kiezen? Neem dan gerust contact op met ons via telefoon, mail of het contactformulier op onze website. Wij ondersteunen jou om tot een passende oplossing te komen met een inbouwmat of een veilige schuine rand aan je mat die op de buitentegels of klinkers moet terechtkomen.

SaniMat
Kerkhofstraat 34, 2470 Retie
Tel. 014 37 37 04
info@sanimat.be
www.sanimat.be

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.