Ondernemersnieuws

Hidrodoe: op zoek naar water in een gigantisch doolhof

Gepubliceerd: 4 juli 2022  |  Onderox editie: 221

Herentals – Wie water zegt, denkt meteen aan Hidrodoe in Herentals. Want Hidrodoe is zonder twijfel het meest leuke interactieve water-doe-centrum dat je kent. En deze zomer is er nog een leuk extraatje met een reuzegroot waterdoolhof. Dat moet je gewoon komen ontdekken.

In één woord: waterplezier. Dat beleef je in Hidrodoe in Herentals. Zowel groot als klein kunnen zich een ganse dag amuseren met vele experimenten, proefjes en spelletjes. Ga op ontdekkingstocht naar de geisers en draaikolken. Leer hoe waterkrachtcentrales en sluizen werken. En vergeet vooral niet te genieten van de grootste indoorrivier. En het leukste van al, je mag nu eens echt overal aankomen en alles uitproberen. In ons leven is water alomtegenwoordig. Het begint al ’s morgens als we onze tanden poetsen. Het zou heel wat minder handig zijn zonder water. En hoe verfrissend is die douche? Een lekker glas kraantjeswater is dan weer de ideale start van de dag. Je voelt gewoon meteen hoe gezond het is. We hebben ook water nodig om koffi e of thee te zetten. Of om later op de dag ons avondeten te kunnen koken. Tel het maar eens op, je komt honderd keer per dag in aanraking met water. Maar weet je eigenlijk waar het vandaan komt alvorens het thuis uit de kraan loopt?

EDUCATIEF EN DUURZAAM
Bij Hidrodoe leren we je uiteraard graag alles over water. Wat is water eigenlijk? En waarom is het zo gezond? Je wist toch dat je lichaam grotendeels uit water bestaat? Maar we leren ook van waar het kraanwater komt. Plof hiervoor even neer in onze 3D-fi lmzaal en geniet van ‘Teruggespoeld’. Ook gaan we even kijken hoe men vroeger met water omging. En dan bedoel ik niet onze grootouders, maar vele duizenden jaren geleden. Want ook toen al had men de voordelen en de vele mogelijkheden van water ontdekt. Weet ook dat water een kostbaar product is. Dat wil zeggen dat we het niet zomaar in een fabriek kunnen maken. Water is een geschenk van de natuur en daar moeten we zuinig mee omspringen. En dat is vaak moeilijker dan je denkt. Zo verbruiken we bijvoorbeeld 130 liter water om een kopje koffi e te kunnen drinken. Want we hebben water nodig om de koffi ebonen te telen, te drogen en te roosteren, maar ook om ze te verpakken en te transporteren. Daarom geven we je graag vele tips mee om zuinig te zijn met water.

EN OOK HEEL PLEZANT
Tijdens je bezoek aan Hidrodoe ga je sowieso veel bijleren. Maar je zal je vooral heel erg amuseren. Zo kan je in de zomermaanden helemaal verdwalen in een groot doolhof. Je krijgt dan een opdracht van professor Eauveral en zijn robot H2-inf-O. Zij hebben dringend een volle beker water nodig. Wil jij die gaan halen? Maar opgelet, je moet hiervoor wel wat hindernissen nemen en er mag uiteraard geen druppel water verloren gaan. Ben je d’er klaar voor? En dan is er nog ‘Schatten van Vlieg’. Hiermee ga je deze zomer op zoek naar speciale geuren. En die hebben uiteraard allemaal iets met water te maken. Aan jou om alle geuren te herkennen. Gelukt? Dan staat de schatkist van Vlieg klaar met vele leuke verrassingen. Benieuwd?

WATERCAFÉ EN TUINTERRAS
Van al dat ravotten krijg je misschien wel dorst. Dan ben je bij ons Watercafé aan het juiste adres. Nog energie over? Dan is het tuinterras met de supercoole piratenboot zeker iets voor jou.

Neem zeker nog een kijkje op onze website en bestel alvast je tickets. Hidrodoe is in juli en augustus elke dag geopend van 9.30 uur tot 17 uur. Tot binnenkort!

Hidrodoe
Haanheuvel 7, Herentals
Tel. +32 (0)14 44 26 44
info@hidrodoe.be
www.hidrodoe.be

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.