Ondernemersnieuws

Hidrodoe: beleef water met al je zintuigen

Gepubliceerd: 28 juni 2024  |  Onderox editie: 243

Herentals — Hidrodoe is een uniek water-doe-centrum in Herentals. Nergens anders kan je water zo ontdekken en beleven. Ook deze zomer vormt het zo een fijne uitstap voor jong en oud.

Hidrodoe staat garant voor een dag vol waterplezier. Als bezoeker ben jij de motor van het doe-centrum. Jij zet alles in gang en laat alle proefjes, spelletjes en uitdagingen tot leven komen. Je mag hier écht overal aankomen en alles zelf uitproberen. Hidrodoe vormt een leerrijke ervaring, maar plezier maken staat altijd voorop.

WATERTALS
Eén van de toppers is de Waterwereld, waar een grote rivier centraal staat. Alles is er met elkaar verbonden en je kan er samen het water tegenhouden en ermee spelen. Bestuur zelf de sluizen of maak een indrukwekkende draaikolk. Met een VR-bril kan je op ontdekkingstocht tot op een diepte van 11 kilometer onder de waterspiegel. De Watermaker leert je op een speelse manier hoe kraanwater gemaakt wordt en hoe het via buizen bij jou thuis terechtkomt. In de bioscoopzaal neemt Spetter het dan weer samen met Drip en Drup op tegen Smos, de slechterik van dienst. In een 4D-film die zich afspeelt in de wereld van waterzuivering. In de groene tuin van Hidrodoe staat deze zomer trouwens een echt dorpje: Watertals. In verschillende huisjes ontdek je meer over je watervoetafdruk en over water in het menselijk lichaam of op de boerderij.

VERNIEUWDE BLAUWE WATERTUIN
Het andere buitengedeelte, de Blauwe Watertuin, wordt momenteel volledig vernieuwd. Alvast één tipje van de sluier: de grote waterparaplu keert terug en zal zo opnieuw een fantastische zomerse speelplek voor kinderen vormen en een bron van afkoeling voor jong en oud.

WATERCAFÉ
Na je bezoek kan je rustig van een drankje genieten in het Watercafé. Het terras is voor iedereen geopend, volledig omwald en voorzien van een grote speelboot voor kinderen. Wie trouwens binnenkort verjaart, kan hier ook zijn eigen verjaardagsfeest komen vieren, Hidrodoe heeft drie verjaardagsformules waar je uit kan kiezen.

7/7 OPEN
Hidrodoe richt zich in de eerste plaats op families met kinderen van 6 tot 12 jaar, maar ook kleuters (en volwassenen) zullen zich hier voortreffelijk amuseren. In juli en augustus is Hidrodoe zeven dagen op zeven open, van 9.30 uur tot 17 uur. Tickets kan je online kopen vanaf 8 euro. Daar zijn ze 1 euro goedkoper dan aan de kassa.

Hidrodoe
Haanheuvel 7, Herentals
www.hidrodoe.be

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.