Ondernemersnieuws

Het voordeel van een mat aan de buitendeur

Gepubliceerd: 25 mei 2023  |  Onderox editie: 231

Ik hoor je al zeggen: doe geen moeite, ik heb binnen al een goede mat liggen. Dat kan wel zijn, maar laten we even stilstaan bij het nut van zo’n buitenmat. Want het gaat om het vuil dat van buiten naar binnen komt, niet over het nat onder je schoenen. Want daarvoor heb je inderdaad al een wasbare mat liggen. Analyseer eens wat er zoal op je vloer terechtkomt van uit je tuin, je terras of van de stoep langs de straat,… Alles wat je zelf, je bezoekers, je gezinsleden of je cliënteel mee naar binnen brengt. Denk aan: zwarte aarde op een bouwwerf, dolomiet op je tuinpad,… Al heb je betonklinkers liggen of kiezeltjes in natuursteen. Je zal zonder een buitenmat nooit kunnen vermijden dat grof, fijn of heel fijn gruis je vloer zal vervuilen.

In het slechtste geval gaat dat zelfs ten koste van je gepolierde beton of van je prachtige PUvloer. Die gaat plots subtiele krassen vertonen die helaas niet meer te verwijderen zijn.

KORTE CHECKLIST
Ook bij een buitenmat is de kwaliteit belangrijk. Een korte checklist kan je helpen om een goede keuze te maken. Je moet je afvragen waar de mat aan moet weerstaan en wat ze hoort te doen om effi ciënt te zijn. Zo moet ze bestand zijn tegen regen, wind en UV. Ze moet ook kunnen weerstaan aan harde soorten vervuiling die vrijkomen bij voorbeeldig voeten vegen. Anders gaat de mat maar een korte levensduur hebben. Een goede mat moet verder stabiel liggen tijdens het voeten vegen en ze moet voldoende groot zijn om de optie van géén contact met de mat te hebben onmogelijk te maken. Er zijn nu eenmaal bezoekers en huisgenoten die bang zijn om hun voeten te vegen. De keuze van materialen is ook essentieel. Half-harde kunststoffen doen het de laatste jaren erg goed. Wat je keuze ook wordt, de mat moet altijd als doel hebben om het vuil van je voorganger onder de mat terecht te laten komen. Want dat is en blijft het hoofddoel van een goede buitenmat.

Bij SaniMat helpen Rob en Anita je in de zoektocht naar een geschikte mat. Zij geven een antwoord op al je vragen en reiken voor elk probleem een oplossing aan. Bel of mail hen volledig vrijblijvend!

SaniMat
Kerkhofstraat 34, Retie
Tel. +32 (0)14 37 37 04
info@sanimat.be
www.sanimat.be

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.