Ondernemersnieuws

Het Geels Gazetteke combineert nieuwe krantenwinkel met pop-up kerstshop

Gepubliceerd: 4 november 2021  |  Onderox editie: 213

Geel — Sinds begin september is het Geels Gazetteke verhuisd naar hun nieuwe winkel, aan de overkant van de Nieuwstraat in Geel. Daar is er meer ruimte om het groter wordende assortiment een plekje te kunnen geven én is er plaats om vanaf begin november hun pop-up kerstwinkel mee te integreren. Die brengt al voor het derde jaar op rij een dosis extra kerstsfeer naar de bekende Geelse winkelstraat. 

Het Geels Gazetteke is al tientallen jaren een vaste waarde in de Nieuwstraat. Begin september verhuisde de krantenwinkel naar de overkant van de straat. “Het betekent voor ons een uitbreiding van 67 vierkante meter naar 200 vierkante meter”, legt zaakvoerder Pieter Lavrysen uit. “Met bovendien nog eens 150 vierkante meter extra om onze pop-up kerstshop in onder te brengen.” De kerstshop en de winkel zullen dus één geheel vormen, waardoor de openingsuren van de kerstshop ruimer zullen zijn dan de voorbije jaren. “De basis van onze nieuwe winkel blijft uiteraard magazines, kranten, tabak en wenskaarten”, vertelt Pieter. “Maar de laatste jaren zijn daar al meer cadeauartikelen bijgekomen zoals snoeptaarten, houten sleutelhangers, stoppentrekkers,… We maken ook zelf originele verpakkingen met bijvoorbeeld pralines, een flesje cava en lotjes erin. Ideaal als je ergens op bezoek gaat. En door de verhuis is het aanbod nog verder uitgebreid met o.a. snoep, speelgoed en gezelschapsspelletjes.” Ook Sinterklaas zal hier dus zeker heel wat inkopen kunnen doen.

BIJZONDERE WENSKAARTEN
De wenskaarten, waarvan de zaak er opvallend veel heeft, kregen nu ook hun eigen plekje. “Voor wie graag een origineel kaartje aan zijn petekind of moeder geeft, maar net zo goed voor wie graag met Kerstmis naar al zijn vrienden en familie stuurt”, stelt Pieter. “We willen bijzondere kaarten aanbieden die je niet overal vindt.” De pop-up kerstshop krijgt vanaf eind oktober helemaal vorm, begin november worden de laatste artikelen geplaatst en zal de hele winkel baden in een winterse kerstambiance. Waarbij het kerstassortiment nog stevig uitgebreid wordt ten opzichte van de voorbije jaren. “Zo hebben we bijvoorbeeld meer kerstbomen. Zelfs kleine versierde exemplaren voor wie niet al te veel plaats heeft thuis, maar toch veel kerstsfeer wil. En we hebben voor het eerst allerlei versieringen voor buiten. Zelfs met licht en met muziek. Al letten we er wel altijd op dat het geluid ook afgezet kan worden. Kwestie van geen burenruzies te veroorzaken”, lacht Pieter. Voor de inrichting van de kerstwinkel, en bij uitbreiding de krantenwinkel zelf, heeft Het Geels Gazetteke met verkoopster Roosje een ware kerstfan in huis. “Eigenlijk ben ik hier stiekem het hele jaar door al mee bezig”, geeft zij toe. “Ik ben voortdurend op zoek naar leuke items. Kerst is zo’n gezellige periode! Het is fantastisch dat we op deze manier de kerstvreugde mee kunnen verspreiden in Geel en omstreken.”

ELFEN EN KABOUTERS
“Wat dit jaar de opvallendste trends gaan worden? Elfjes zijn heel erg in”, weet Roosje. “Kerstfiguren in het algemeen eigenlijk, zoals kabouters en engeltjes. Maar de echte klassiekers blijven ook. Zo breiden we ons aanbod aan notenkrakers verder uit. We hebben dit jaar ook meer plaats om iets grotere stukken decoratie te tonen, voor de échte liefhebbers. Maar iedereen moet hier iets leuks kunnen vinden. Zowel wie het liever in de klassieke kerstsfeer zoekt als wie bewust op zoek gaat naar iets speciaals.” “Dit is de derde keer dat we onze kerst pop-up organiseren”, vult zaakvoerder Pieter aan. “Maar het aanbod gaat een stuk groter zijn dan de voorbije twee keren. We zorgen er daarnaast voor dat we alles heel makkelijk en snel kunnen bijbestellen. Als je bijvoorbeeld decoratie zoekt in een andere kleur of als een bepaald stuk even uitverkocht is. Die service vinden we heel belangrijk.” De pop-up kerstshop is een winkel en geen kerstmarkt, je hoeft er dus geen inkom te betalen.

Het Geels Gazetteke
(inclusief kerst pop-up)
Nieuwstraat 25, Geel
Open:
1 tot 30 november:
Di: 10 tot 13 en 13.30 tot 17 uur
Wo, do, vr: 13.30 tot 17 uur
Za: 10 tot 17 uur
Zo: 13 tot 17 uur
1 tot 31 december: 
Di tot vr: 10 tot 13 en 13.30 tot 17 uur
Za: 10 tot 17 uur
Zo: 13 tot 17 uur

In samenwerking met Albora (Voorheide 6, Arendonk) en De Mèt 11 (Markt 11, Dessel)

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.