Ondernemersnieuws

Harte Tien: ijsjeszaak lanceert eigen foodtruck

Gepubliceerd: 28 juni 2024  |  Onderox editie: 243

Retie — Harte Tien heeft haar cremerie langs Hanenberg in Retie weer geopend voor alle ijsjesliefhebbers. Nieuw dit jaar: vanaf begin juli kan je ook de gloednieuwe foodtruck van de zaak tegenkomen, of hen zelf laten langskomen op je eigen feest.

Het is zomer, en dus is de cremerie van Harte Tien weer geopend, langs Hanenberg in Retie. De ijsjeszaak heeft 21 smaken ambachtelijk ijs in huis, waaronder vier sorbets (lactose- en eiwitvrij). De smaken wisselen af en toe, maar de toppers blijven altijd aanwezig. “Vanille uiteraard, maar ook Kinderbueno, Ferrero Rocher of Oreo doen het bij ons altijd goed”, vertelt zaakvoerster Severina Van de Weyer.

BUBBELWAFELS
Een andere topper van Harte Tien: hun bekende bubbelwafels, die je kan laten vullen en versieren met ijs, vers fruit of ander lekkers. Ook Kris, de man van Severina, helpt regelmatig een handje in de zaak. De ijsjeszaak heeft een eigen terras en een aparte likweide met picknickbanken. “We zijn goed bereikbaar maar liggen wel in een rustige omgeving, vlak naast een fietsknooppunt”, klinkt het. “Er nemen dus regelmatig fietsers plaats op ons terras. Er zijn zelfs ruiters die even halt houden voor een ijsje. We liggen ook vlak naast afrit 26 van de E34, dus ook reizigers lassen hier wel eens een snelle stop in.” Je kan alles ter plekke opeten of meenemen naar huis.

GLOEDNIEUWE FOODTRUCK
Vanaf 6 juli kan je de gloednieuwe foodtruck van Harte Tien tegenkomen op evenementen of zelf inschakelen om jouw feest te komen opluisteren met lekkere ijsjes. Je kan de foodtruck herkennen aan het logo van Harte Tien en aan de huisslogan van de zaak: ‘Alles vertrekt vanuit je hart’. “Met de cremerie zijn we enkel in de zomer open, maar ik wou het hele jaar door ijsjes kunnen serveren, ook op locatie”, legt Severina uit. “Al denken we erover na om het aanbod van de foodtruck nog verder uit te breiden met meer winterse gerechten. We hebben nog wel een paar toffe ideetjes.” In de winkel van Harte Tien kan je intussen het hele jaar terecht voor snoep, chocolade, koekjes, pralines en wafels. “Of om een gepersonaliseerde snoeptaart te maken, voor een tof cadeautje om de juf te bedanken of voor de traditionele snoepzak voor op kamp.”

Harte Tien
Hanenberg 10, Retie
Tel. 0485 28 15 08
info@hartetien.be
www.hartetien.be
Open: wo tot zo van 13 tot 21 uur

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.