Ondernemersnieuws

Goed borstzorgcentra: expertise van bandagisten helpt dames met borstkanker

Gepubliceerd: 23 september 2022  |  Onderox editie: 223

Ben je getroffen door borstkanker? Dan kan je rekenen op de expertise van de bandagisten van Goed thuiszorgwinkel. Zij staan je bij in alles wat met borstzorg te maken heeft in een borstzorgcentra in je buurt, tijdens alle fases van je borstkanker: van bij je diagnose tot na je herstel. “We bieden hulp die aansluit bij die van borstverpleegkundigen in het ziekenhuis. Wie door borstkanker is getroffen kan ook in een Goed borstzorgcentrum terecht voor een eerste gesprek.”

Als je vecht tegen borstkanker kom je voor een erg onzekere situatie te staan. En dan is alle hulp welkom. De borstzorgcentra van Goed thuiszorgwinkel staan je bij met advies en begeleiding. De focus ligt op praktische hulp en je mentale rust. De borstzorgcentra zijn verspreid over gans Vlaanderen: Herentals, Mol, Turnhout, Wilrijk, Merksem, Hasselt, Beringen, Bree… De bandagisten nemen de tijd om jouw specifieke noden te bespreken. Rustig, apart van het geroezemoes in de winkel zelf. Discretie is verzekerd, in elke fase. “Elke situatie is anders”, weet Marianne Van Beek, bandagist bij Goed. “Ben je al geopereerd? Draag je al een prothese? Of heb je nog maar net de diagnose gekregen? Daar schuilen grote verschillen in. Daarom informeren wij altijd eerst naar de specifieke noden die er zijn vooraleer gericht met advies en oplossingen voor de dag te komen.”

BORSTPROTHESES
Een belangrijk onderdeel van het werk van de bandagisten is het aanbieden van uitwendige borstprotheses. “Er zijn veel verschillende soorten”, legt Marianne uit. “Voorlopige of definitieve, maar ook deelprotheses of volledige protheses. Ons assortiment bevat ook sport- en zwemprotheses. Zwemmen is een ideale sport om weer in beweging te komen na een operatie.” “De laatste jaren zijn de protheses enorm geëvolueerd. Er zijn voortdurend teams van ingenieurs aan de slag die proberen om alles zo natuurlijk en licht mogelijk te laten aanvoelen. Je hebt protheses die thermoregulerend werken en warmte opnemen zodat je minder transpireert. Er zijn protheses met speciale luchtkamers die zich nog beter vormen naar je lichaam. En er is een heel gamma van deelprotheses die over de eerste borst kunnen worden gezet zodat alles mooi in evenwicht is met de tweede borst. Technologische vooruitgang die zorgt voor een optimaal comfort. Goed werkt met Amoena en Anita: vooruitstrevende merken die nog steeds hun degelijkheid meer dan bewijzen. Uiteraard tonen we je ook hoe je je protheses moet aanbrengen en onderhouden.”

BADMODE EN AANGEPASTE LINGERIE
Naast protheses kunnen de bandagisten je ook helpen met het vinden van comfortabele lingerie. Die is vaak voorgevormd en zonder beugel. “De lingerie is bijna altijd voorzien van hoesjes waarin een prothese past”, legt Marianne uit. “We vragen altijd aan de klant welke lingerie ze gewoon is. We zorgen ervoor dat de nieuwe lingerie daar niet te veel van af hoeft te wijken zodat alles snel vertrouwd aanvoelt. We hebben ook comfortlingerie voor als je ’s avonds even je prothese niet wil dragen of als je rustig in de zetel wil ontspannen. Postoperatieve lingerie kan dan weer als vervanging dienen voor een compressieverband.” Ook trendy badmode behoort tot het aanbod. “We merken dat vrouwen zich graag modieus kleden als ze terug naar buiten gaan. Dat is een grote boost voor hun zelfvertrouwen. Tegelijkertijd laten ze zien dat borstkanker hen niet klein heeft gekregen en dat ze nog steeds trots zijn op hun lichaam. Zowel de lingerie als de badmode helpen om het lichaam in ere te herstellen.”

UITGEBREIDE NAZORG
Daarnaast bieden de borstzorgcentra van Goed een ruim gamma specifieke verzorgingsproducten en huidvriendelijke make-up aan die rekening houden met de extra gevoelige huid. Daarnaast zijn er mutsjes verkrijgbaar voor dames die na hun chemobehandeling haaruitval krijgen. Ook kan je bij Goed terecht voor armkousen op maat die helpen om lymfoedeem of vochtophoping in de arm te behandelen. Ook dat treedt vaak op na de behandeling van borstkanker.

OPVOLGING EVENTUELE TEGEMOETKOMINGEN
“Aarzel niet en contacteer ons voor een afspraak,” zegt Marianne. “Wij helpen jou graag persoonlijk en heel gericht verder en gidsen je door het aanbod. Zo ontdek je in ons uitgebreide aanbod welke prothese, lingerie, badmode of verzorgingsproducten echt helemaal bij jou passen. We volgen ook de administratie op. Soms heb je ook recht op een financiële tegemoetkoming via je ziekenfonds. We regelen dat rechtstreeks voor jou met een derdebetalersregeling.”

MAAK JE AFSPRAAK
Een afspraak maken bij Goed kan op verschillende manieren: rechtstreeks online via de website goed.be/afspraak of bellen naar 03 205 69 29. Dan word je doorverwezen naar een borstzorgcentrum in je buurt. Na je eerste afspraak krijg je ook de contactgegevens mee van de bandagist waarmee je een afspraak hebt gemaakt. Op die manier beschik je meteen over een vaste aanspreekpersoon die je volledige verhaal door en door kent en je dus ook heel gericht kan helpen.

Goed
Tel. 03 205 69 29
www.goed.be/borstzorg

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.