Ondernemersnieuws

Geels Vijvertje: 'Natuurlijke zwemvijvers zijn populairder dan ooit'

Gepubliceerd: 24 maart 2022  |  Onderox editie: 218

Geel — Tijdens de voorbije coronacrisis hebben steeds meer mensen de schoonheid van hun eigen tuin ontdekt én zijn ze erin gaan investeren. “De vraag naar natuurlijke zwemvijvers is enorm gestegen”, vertellen Fred en Brigitte van Geels Vijvertje. Ook steeds meer mensen gaan, onder de deskundige begeleiding van Fred, zelf aan de slag om een vijver te bouwen.

“Je merkt dat wie al langer aan een natuurlijke zwemvijver dacht, nu de stap echt zet”, zegt zaakvoerder Fred. “De mensen hebben ontdekt dat zo’n natuurlijke zwemvijver een heel leuk onderdeel kan zijn van hun tuin. Zeker in de afgelopen periode, waarin we het comfort in onze tuin meer dan ooit naar waarde zijn gaan schatten.” Elke vijver van Geels Vijvertje is uniek en helemaal gericht op de omgeving waarin hij terechtkomt. Het zorgt ervoor dat Fred al heel veel unieke projecten heeft mogen uitwerken. “Wij hebben onlangs een zwemvijver van twintig meter mogen aanleggen , daar kan je écht in zwemmen.”

BIOLOGISCHE ZWEMBADEN
“Nieuw zijn ook onze biologische zwembaden”, vertelt Fred. “Met folie in een kleur naar keuze. Daarbij hoort ook een technische installatie, waardoor er geen biofilm ontstaat en je glashelder water verkrijgt, uiteraard zonder chloor. Daarnaast kunnen we bij gebruik van een warmtepomp een film op het water laten komen, gedeeltelijk ter voorkoming dat de warmte ontsnapt. Die biologische zwembaden zijn veel energiezuiniger dan de traditionele zwembaden, en veel mooier in de tuin.”

ZELFBOUWERS ONDERSTEUNEN
Verder is Geels Vijvertje specialist in het plaatsen en onderhouden van biologische visvijvers. De zaak krijgt de laatste twee jaar ook opvallend meer zelfbouwers over de vloer, zowel voor zwem- als visvijvers. Zij halen hier al hun materialen en gaan, onder begeleiding van Fred, zelf aan de slag om de ruwbouwwerken uit te voeren. Fred komt dan zelf langs om de folie te plaatsen en de technieken te installeren. Die werkjes zijn te delicaat om zelf te doen. Zelfbouwers kunnen zo kosten besparen én tijd winnen, niet onbelangrijk als je deze zomer al graag een verkwikkende duik in je eigen tuin wil nemen.

RUIM AANBOD IN DE WINKEL
In de winkel aan het Laar in Geel vind je alle mogelijke vijver- en aquariumbenodigdheden. Onderhoudsproducten, pompen, filters, afboordingen, visvoer, en uiteraard ook een mooie selectie aan aquariums en vissen. In april komen trouwens de nieuwe vijvervissen binnen, zeker de moeite om even te komen bekijken.

ONDERHOUDSROBOT
Om het onderhoud van je zwemvijver nog makkelijker te maken, hebben Fred en Brigitte de Dolphin Scoop Deluxe in hun assortiment opgenomen. “Die gaat zelf langs de wanden omhoog en poetst ook de bodem volledig zelfstandig. Via een app kan je ‘m handig aansturen. Hij voorkomt ook dat er een biofilm op je folie komt, waardoor de ondergrond minder glad is. Je kan ‘m zelfs gewoon in je zwembad laten liggen.” Wie zelf zijn vijver in orde wil hebben om de komende zomer te trotseren, wacht best niet te lang. Dit is bijvoorbeeld de ideale periode om je waterwaardes te laten testen om je zwemvijver helemaal zomerklaar te hebben. En vergeet niet, de zomers duren steeds langer, dus een zwemvijver bij je thuis betekent ook meer zwemplezier voor een langere periode.

KORTINGSWEEK
Iedereen die langskomt van woensdag 20 april tot en met zaterdag 23 april 2022, krijgt een korting van 10% op het volledige assortiment in de winkel. 

Geels Vijvertje
Laar 158, Geel
Tel. +32 (0)14 59 05 51
info@geelsvijvertje.be
www.geelsvijvertje.be
Open: Wo, do, vr: 10 tot 18 uur
Za: 10 tot 16 uur
Ma, di, zo gesloten

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.