Ondernemersnieuws

Geels Vijvertje: 'Natuurlijke zwemvijvers zijn populairder dan ooit'

Gepubliceerd: 2 april 2021  |  Onderox editie: 207

Geel — Door de huidige coronacrisis gaan steeds meer mensen de schoonheid van hun eigen tuin ontdekken én erin investeren. “De v raag naar natuurlijke zwemvijvers is enorm gestegen”, vertellen Fred en Brigitte van Geels Vijvertje. Ook steeds meer mensen gaan, onder de deskundige begeleiding van Fred, zelf aan de slag om een vijver te bouwen.

“Je merkt dat wie al langer aan een natuurlijke zwemvijver dacht, nu de stap echt zet”, zegt zaakvoerder Fred. “De mensen hebben ontdekt dat zo’n natuurlijke zwemvijver een heel leuk onderdeel kan zijn van hun tuin. Zeker in deze periode waarin het comfort in onze tuin belangrijker is dan ooit.” Elke vijver van Geels Vijvertje is uniek en helemaal gericht op de omgeving waarin hij terechtkomt. Het zorgt ervoor dat Fred al heel veel unieke projecten heeft mogen uitwerken. “We hebben onlangs in de buurt van Hasselt een zwemvijver geplaatst met een onzichtbare waterdoorgang tussen het moeras- en het zwemgedeelte”, vertelt het koppel als voorbeeld. “Met kantelen met een boordsteen op tussen de beide stukken. Met een design waterstuwertje erbij. Echt prachtig om te zien.”

ZELFBOUWERS ONDERSTEUNEN
Verder is Geels Vijvertje specialist in het plaatsen en onderhouden van biologische visvijvers. De zaak krijgt sinds corona losbrak ook opvallend meer zelfbouwers over de vloer, zowel voor zwem- als visvijvers. Zij halen hier al hun materialen en gaan, onder begeleiding van Fred, zelf aan de slag om de ruwbouwwerken uit te voeren. Fred komt dan zelf langs om de folie te plaatsen en de technieken te installeren. Die werkjes zijn te delicaat om zelf te doen. Zelfbouwers kunnen zo kosten besparen én tijd winnen, niet onbelangrijk als je deze zomer al graag een verkwikkende duik in je eigen tuin wil nemen.

RUIME KEUZE IN DE WINKEL
In de winkel aan het Laar in Geel vind je alle mogelijke vijver- en aquariumbenodigdheden. Onderhoudsproducten, pompen, filters, afboordingen, visvoer, en uiteraard ook een mooie selectie aan aquariums en vissen. In april komen trouwens de nieuwe vijvervissen binnen, zeker de moeite om even te komen bekijken.

ONDERHOUDSROBOT
Om het onderhoud van je zwemvijver nog makkelijker te maken, hebben Fred en Brigitte de Dolphin Scoop Deluxe in hun assortiment opgenomen. “Die gaat zelf langs de wanden omhoog en poetst ook de bodem volledig zelfstandig. Via een app kan je ‘m handig aansturen. Hij voorkomt ook dat er een biofilm op je folie komt, waardoor de ondergrond minder glad is. Je kan ‘m zelfs gewoon in je zwembad laten liggen.” Wie zelf zijn vijver in orde wil hebben om de komende zomer te trotseren, wacht best niet te lang. Dit is bijvoorbeeld de ideale periode om je waterwaardes te laten testen om je zwemvijver helemaal zomerklaar te hebben. En vergeet niet, de zomers duren steeds langer, dus een zwemvijver bij je thuis betekent ook meer zwemplezier voor een langere periode.

KORTINGSWEEK
Ter vervanging van de jaarlijkse opendeurdagen, krijgt iedereen die van woensdag 21 tot en en met zaterdag 24 april langskomt, een korting van 10% op het volledige assortiment in de winkel.

Geels Vijvertje
Laar 158 - 2440 Geel
Tel. +32 (0)14 59 05 51
info@geelsvijvertje.be
www.geelsvijvertje.be
Open: Wo, do, vr: 10 tot 18 uur
Za: 10 tot 16 uur
Ma, di, zo gesloten

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.