Ondernemersnieuws

Forrest hotel-restaurant de Tuinkamer, een verborgen parel in de "achtertuin" van Nederland

Gepubliceerd: 28 september 2021  |  Onderox editie: 212

Ruurlo — Sinds januari 2021 staat Harald Brouwer, samen met zijn vrouw Sandra, aan het roer van hotel-restaurant Forrest-de Tuinkamer in de Achterhoek van het Nederlandse Ruurlo. De nieuwe eigenaars bouwen verder op het concept van hun voorgangers Jos en Ria Weel. En daarmee is de cirkel rond, want zowel Harald als huidig chef-kok Roel Sieverink werden door Jos opgeleid. “Hetzelfde kook-DNA stroomt door onze aderen.”

De vaste gasten van Forrest de Tuinkamer kunnen dus op beide oren slapen: Harald en Sandra zetten het vertrouwde gedachtegoed van hun voorgangers verder. Met hier en daar wat nieuwe accenten. “Om alles nog hedendaagser te maken”, verklapt Harald. “We willen nog iets toegankelijker zijn dan vroeger, voor een lossere sfeer zorgen. Want een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Die visie draag ik graag uit naar onze gasten. Je kan hier gewoon jezelf zijn.”

MICHELIN BIB GOURMAND
Sinds 2005 mocht het restaurant de Michelin Bib Gourmand ontvangen, een teken van een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Ook de komende jaren mikt de keuken opnieuw op die onderscheiding. “Dat moet haalbaar zijn”, stelt Harald. “Aangezien het volledige team, zowel in de bediening als de keuken, gebleven is. En we ons niveau stelselmatig nog verder willen verhogen.” Zowel Harald als chefkok Roel Sieverink (die al 10 jaar in de Tuinkamer werkt) leerden hun vak onder de vleugels van voorganger Jos. “Samen zorgen Roel en Harald voor een herkenbaar smaakpallet, gecombineerd met een selectie aan verrassende bijpassende wijnen.”

WILD ETEN IN DE ACHTERHOEK
Op culinair vlak komt één van de leukste periodes van het jaar eraan: het wildseizoen. “Wild eten in de Achterhoek is hier in Nederland een bekend begrip. Wij staan er als zaak ook al jarenlang om bekend.” Liefhebbers kunnen in het restaurant onder meer terecht voor wildproeverijen en meergangen verrassingsmenu’s.

VERBORGEN PAREL
De gasten verwijzen vaak naar de zaak als een verborgen parel. Omwille van de prachtige omgeving waarin het zich bevindt (vanaf de weg is aan de voorkant alleen de verbouwde boerderij te zien), maar ook omdat de serre de monden doet opvallen van verbazing. Die bevindt zich achter de verbouwde boerderij, en openbaart zich dus pas als je er voor het eerst binnenstapt. Een tuinkamer midden in de prachtige natuur, een unieke locatie om te komen genieten. Ook het bijhorende terras richt zich visueel op de groene omgeving rondom. Het is geen toeval dat vele gasten van heinde en ver komen om culinair te genieten in Forrest de Tuinkamer, midden in de “Achtertuin van Nederland”.

FIETS- EN WANDELPARADIJS
De omgeving is ook een ware speeltuin voor fiets- en wandelliefhebbers. Zij komen voor de natuur, voor het mooie weer en de mogelijkheden die de buurt biedt. Zo brengt een speciale fietsroute je langs tien verschillende kastelen en zijn er enkele boeiende musea vlakbij. Je fietsen kan je trouwens gewoon huren in het hotel. “Het is hier bizar mooi”, stelt Harald. “Dat kom je echt niet vaak meer tegen. Soms lijkt het wel alsof je in de stille en weidse omgeving van Frankrijk aan het rondrijden bent.”

GOLFEN
In samenwerking met golfclub ’t Zelle is Forrest de Tuinkamer een slagvaardige samenwerking aangegaan. Je kan als gast van Forrest de Tuinkamer met een mooie korting op de schitterend gelegen 18 holes baan, sportief van je vrije tijd genieten op een steenworp afstand van het hotel. Bovendien kan het Onderox arrangement in combinatie met het golfarrangement geboekt worden.

FOR…REST
De toevoeging van ‘Forrest’ aan de naam van de Tuinkamer verwijst naar de nabij gelegen bosrand en die adembenemende omgeving. In het logo staat de tweede ‘r’ ietsje groter. For…Rest dus. Omdat je hier de rust ervaart die synoniem staat voor een verblijf in het hotel. Als gast wordt het je hier van a tot z naar je zin gemaakt.

OP CULINAIRE MINI-VAKANTIE
Het familiehotel telt negen kamers. De twee suites op de begane grond zijn ook voor minder validen makkelijk toegankelijk. De andere kamers liggen op de eerste verdieping van deze voormalige boerderij en zijn enkel met de trap te bereiken.“ Er zijn steeds meer mensen die meerdere dagen langskomen, als een soort mini-vakantie. Voor hen hebben we allerlei arrangementen uitgewerkt om hen niet alleen te verwennen met onze gastronomische keuken, maar ook met een gemoedelijke en aangename nachtrust.”

ONDEROX ARRANGEMENT
Ook voor onze lezers werkten Harald en Sandra zo’n arrangement uit:

  • Twee overnachtingen in een standaardkamer, inclusief ontbijt en twee keer een viergangenmenu in het restaurant.
  • Prijs: 395 euro (voor twee personen).
  • Enkel geldig voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-arrangement’. Actie geldig voor boekingen tot en met 31 december 2021.

Forrest - de Tuinkamer
Hengeloseweg 1 - 7261LV Ruurlo
Tel. +31 (0)573 76 00 76
mail@forrest-detuinkamer.nl
www.forrest-detuinkamer.nl

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.