Ondernemersnieuws

Fietsen Tim: nieuwe winkel biedt meer ruimte en mogelijkheden

Gepubliceerd: 29 april 2022  |  Onderox editie: 219

Kasterlee – Een achttal jaren geleden opende Tim Van Nuffel uit Kasterlee een klein fietswinkeltje in zijn garage. Zijn zaak nam een vliegende start en na enkele jaren nam Fietsen Tim zijn intrek in een pand aan de Retiesebaan. Vandaag is het opnieuw tijd voor een extra uitbreiding. “Zowel de winkel zelf als de werkplaats verdienen meer ruimte”, aldus Tim. Die ruimte werd gevonden aan de Retiesebaan 25.

Van 2003 tot 2009 draaide Tim als actieve veldrijder mee in het professionele circuit van de wielersport. Toen hij zijn wedstrijdfiets aan de haak hing, wou hij graag actief blijven in de branche. Gedurende zijn carrière was hij altijd graag bezig met de mechaniek van de fiets en dus ging hij aan de slag als fietshersteller. Maar de droom bleef om zelf een winkel en herstelplaats op te starten. Dat gebeurde in 2014 in zijn garage. Nu, acht jaar en twee verhuizingen later, is de winkel opnieuw klaar voor de toekomst. Meer ruimte biedt meer mogelijkheden en geeft ook meer comfort.

UITGEBREID GAMMA
Het assortiment van Fietsen Tim kende de afgelopen jaren een serieuze metamorfose. Vooral de elektrische fiets kende, hoe kan het ook anders, de sterkste groei. “Er zijn weinig mensen die niet tevreden zijn over hun elektrische fiets”, vertelt Tim. “Het is echt comfortabel rijden. De kostprijs ligt uiteraard een stukje hoger en dat zorgt misschien af en toe voor wat twijfel. Maar eens de knoop is doorgehakt, willen ze niet meer terug. Samen met de interesse groeit ook het assortiment elektrische fietsen jaar na jaar. Dat maakt de keuze niet altijd makkelijker. Belangrijk hierbij is dat we goed polsen naar de noden en behoeften van de klant. Eens we die duidelijk in beeld hebben, kunnen we steeds de juiste fiets aanbieden. We werken hierbij vooral met de merken Koga, Dutch ID en Gazelle.” Met de jaren groeide ook het aanbod aan koersfietsen en mountainbikes. “Scott en Cube zijn daar onze belangrijkste merken”, gaat Tim verder. “En vergeet zeker onze laatste aanwinsten niet, de bakfietsen. Met Lovens hebben we hiermee een topmerk in huis. Op die manier is ons assortiment compleet en hebben we voor ieder wat wils. Dat begint bij de kinderfietsen en de fietsen voor de schoolgaande jeugd. Verder dus de typische stadsfietsen, racefietsen, mountainbikes en gravelbikes. En tot slot, naast de bakfietsen, nog de elektrische fietsen en de speed pedelecs.”

ACCESSOIRES EN FIETSKLEDING
Net als elke sector ontsnapt ook de fietsbranche momenteel niet aan de huidige lange wachttijden. “Klopt”, besluit de ex-veldrijder. “Maar we hebben nog steeds een erg ruime voorraad en dus voldoende keuze.” En die ruime voorraad kan je dus voortaan bewonderen aan de Retiesebaan 25 in Kasterlee. Kom gerust eens langs. Niet enkel voor een nieuwe fiets trouwens maar Fietsen Tim heeft ook alle mogelijke accessoires en fietskleding. Graag geven we nog mee dat je hier ook terecht kan voor het leasen van een fiets en alle mogelijke herstellingen.

Fietsen Tim
Retiesebaan 25, Kasterlee
Tel. +32 (0)477 23 20 57
info@fietsentim.be
www.fietsentim.be

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.