Ondernemersnieuws

Feestlocatie De Gelegenheid krabbelt recht na moeilijke coronajaren

Gepubliceerd: 24 maart 2022  |  Onderox editie: 218

Balen – De lente is in het land. Behalve wat eerste zonnestralen en voorzichtige terrasjes betekent dat ook dat er de komende weken en maanden weer heel wat communie- en lentefeesten op de agenda staan. Hoogdagen dus voor de uitbaters van feestzalen, zeker nu de teugels weer wat losser mogen. Nietwaar, Loranne Mols, zaakvoerster van De Gelegenheid in Balen?

“De komende maanden beloven inderdaad tamelijk druk te worden. De maanden mei en juni zijn elk jaar de drukste maanden, met de vele communiefeesten en lentefeesten. Dit jaar komen daar nog heel wat uitgestelde feesten bij. De afgelopen twee jaar heeft corona de planning van veel mensen danig in de war gestuurd. Dat is bij ons niet anders. We hopen de schade de komende maanden in te halen.”

HELE GROTE LIVING
De pandemie heeft ervoor gezorgd dat de afgelopen twee jaar niet eenvoudig waren voor horecazaken en feestzalen. Ook De Gelegenheid heeft het niet eenvoudig gehad. “Het was geen gemakkelijk periode”, aldus Loranne. “We hebben onze zaak lange periodes moeten sluiten. Gelukkig zijn we tussen november en april vorig jaar op het idee gekomen om takeaway te organiseren voor de wandelaars. De prachtige Schepswandeling loopt door het natuurgebied in onze achtertuin.” Sinds vorige maand is De Gelegenheid weer open voor communiefeesten, verjaardagen, lentefeesten, babyborrels, doopfeesten of bedrijfsevents. “Fuiven of dansfeesten doen we niet”, zegt Loranne. “Dat past niet in ons concept. We richten ons op kleine, gemoedelijke bijeenkomsten van rond de veertig gasten. Feestjes die je liefst thuis zou doen, maar waarvoor je de ruimte niet hebt. Ik stel ons wel eens voor als een hele grote living waarin je je gasten ontvangt. Alleen heb je bij ons als host zelf geen werk, want wij nemen alles van je over.”

TOTAALBELEVING
De grootste troef van De Gelegenheid is wellicht het concept. Je kiest niet enkel voor een prachtige feestlocatie in een mooie natuurlijke omgeving, maar ook voor een totaalbeleving. Geen parochiezaal of voetbalkantine, maar een gezellige en origineel ingerichte feestruimte in een oude schuur. “Als gastheer of gastvrouw bepaal je zelf de sfeer en de aankleding van het feest, en kies je de dranken- en eetformule uit onze uitgebreide catalogus. En vervolgens laat je al het werk aan ons over. Je hoeft zelf niets meer te doen. Behalve genieten van het feest, natuurlijk.”

Feestlocatie De Gelegenheid
Sint-Odradastraat 9, Balen
info@feestlocatiedegelegenheid.be
www.feestlocatiedegelegenheid.be
Tel. +32 (0)494 11 99 20

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.