Ondernemersnieuws

Fabriek Romantiek: weddingstyliste brengt huwelijksbeurs naar de Kempen

Gepubliceerd: 25 oktober 2022  |  Onderox editie: 224

Tijdens het weekend van 26 en 27 november vormt evenementenlocatie WIMEC in Turnhout het decor voor Fabriek Romantiek, een grote huwelijksbeurs met meer dan veertig verschillende standhouders. Ideaal voor wie binnenkort in het huwelijksbootje stapt, maar al stress krijgt van aan al het voorbereidende werk te denken. Of simpelweg voor wie rustig inspiratie wil komen opdoen om hun feest extra bijzonder te maken. “Een huwelijksbeurs van dit kaliber bestond nog niet in de Kempen, hoog tijd om daar verandering in te brengen”, zegt organisatrice Kim Jacobs overtuigd.

Op zaterdag 26 en zondag 27 november opent WIMEC in Turnhout de deuren voor de eerste editie van Fabriek Romantiek. “We willen zo de sfeer, gezelligheid en inspiratie van de grote trouwbeurzen eindelijk naar de Kempen halen”, legt organisatrice Kim Jacobs uit. “Tot nu toe moesten de Kempenaren daarvoor altijd naar Antwerpen, Gent of Brussel.” Fabriek Romantiek brengt een brede waaier aan standhouders samen die allemaal betrokken kunnen worden bij jullie huwelijk. Denk aan: fotografen, juweliers, kostuumdesigners, traiteurs, stylistes, ontwerpers van bruidsjurken, kappers, bloemisten, dj’s, bakkers, videografen, ceremoniemeesters, tot zelfs ontwerpers van uitnodigingen… Het aanbod is heel divers en compleet, aan alles is gedacht. De meeste standhouders zijn afkomstig uit de Kempen zelf, of van net daarbuiten. Zij kleden hun beschikbare ruimte extra feestelijk in en tonen zo hun specifi eke stijl en de troeven die ze jullie kunnen bieden. Ook animatie en proevertjes worden voorzien.

VERLOOFD, VERLIEFD OF OP ZOEK
Ben je dus verloofd en weet je niet waar je moet beginnen? Of gewoon heel erg verliefd en op zoek naar inspiratie? Iedereen is van harte welkom. “Je hebt mensen die heel graag dingen zelf regelen en op zoek zijn naar toffe nieuwigheden”, vertelt Kim. “Maar er zijn ook enorm veel koppels die bij het organiseren van zo’n feest al snel door de bomen het bos niet meer zien. Zij kunnen hun volledige feest hier regelen, op één locatie, op één moment. Als je alle standjes bezoekt, is je feest helemaal geregeld, van a tot z. En zelfs als je niet gaat trouwen, kan je dus gerust langskomen. De beurs is hoe dan ook een hele belevenis. Je kan er trouwens ook naartoe komen als je pakweg een jubileum of een ander feest plant. Ook daarbij gaan onze standhouders je met plezier verder helpen.”

DE MOOISTE DAG
Kim is intussen onder de naam van Party Finesse al vier jaar actief als wedding- en eventstyliste, naast haar andere professionele bezigheden. “Ik ben altijd gefascineerd geweest door huwelijksfeesten. Het afgelopen jaar heb ik 22 trouwfeesten mee mogen begeleiden”, glundert de Retiese. “Dat is fantastisch natuurlijk. Het is zo’n dankbare job. Het geeft een heel leuk gevoel om bij te kunnen dragen aan de mooiste dag van iemands leven.” Drie jaar geleden organiseerde Kim al eens een huwelijksbeurs, maar veel kleinschaliger. “Als deze nieuwe vorm succes heeft, wil ik hier graag een jaarlijks event van maken. Maar laat ons eerst deze editie maar afwachten. Spannend is het alleszins!”

TICKETS
Intussen is de ticketverkoop gestart via deze link. Tijdens het weekend zelf zullen de laatste tickets aangeboden worden aan de kassa. Op www.fabriekromantiek.be en op de Instagrampagina van Fabriek Romantiek vind je alle standhouders terug en kan je al even inspiratie opdoen of al helemaal warm lopen voor de beurs zelf. Het beloven alvast twee absolute topdagen te worden.

WIN GRATIS DUOTICKETS!
Als lezer van Onderox Magazine kan je kans maken op een duoticket voor de huwelijksbeurs. In totaal liggen er zes duotickets klaar voor onze lezers. Wil je kans maken? Deelnemen doe je via deze link en kan nog tot en met woensdag 9 november 2022. De winnaars worden persoonlijk verwittigd. Veel succes!

Fabriek Romantiek Huwelijksbeurs
WIMEC
Everdongenlaan 29, Turnhout
Zaterdag 26 en zondag 27 november
Tussen 10 en 18 uur
www.fabriekromantiek.be

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.