Ondernemersnieuws

Energieconcepten toont nieuwe showroom tijdens opvallend opendeurfeest

Gepubliceerd: 24 maart 2022  |  Onderox editie: 218

Energieconcepten is verhuisd! En dat moet gevierd worden! Op zondag 24 april nodigt het Arendonk en omgeving uit om een kijkje te komen nemen en mee te feesten. Zo wordt er kinderanimatie en livemuziek voorzien en staan er fietstochten gepland voor zowel recreanten als wielertoeristen. Of kom langs voor een rustige wandeling met het gezin.

Het zijn drukke weken geweest voor Energieconcepten uit Arendonk. Vanaf eind april neemt het bedrijf immers haar intrek in de gloednieuwe vestiging aan de Hoge Mauw. Daar is al sinds enkele jaren het magazijn gevestigd, maar voortaan kan je er dus ook de kantoren en de toonzaal vinden. Je kan er trouwens nu al terecht, nu alle laatste details nog worden afgewerkt.

LEVENDE GROENE WAND
Eén van de zaken die in de nieuwe toonzaal meteen de aandacht trekt, is de levende groene wand. Die loopt in de vide, centraal in het gebouw, verticaal tot in de nok van het pand, verspreid over drie verdiepingen. “Boordevol planten, om te tonen dat we groene jongens zijn”, legt Jo Vervoort, algemeen directeur van Energieconcepten, enthousiast uit. “Het zorgt daarnaast voor extra geluidsdemping, gezonde lucht en een aangenaam binnenklimaat om in te werken.” In de nieuwe toonzaal valt ook de interactieve wand met de doorsnede van een woning op. Daarop toont het bedrijf de essentie waar ze elke dag mee bezig zijn: slimme en geoptimaliseerde energiestromen. Allerlei situaties worden getoond: hoe je energieverbruik er bijvoorbeeld op een gemiddelde zomermiddag uitziet, of net op een winterse avond. Mooi vormgegeven en makkelijk om te begrijpen.

SLIMME AANSTURINGEN
Verder staan in de toonzaal enkele toestellen opgesteld waar het team van Energieconcepten elke dag mee in de weer is: een zonnepaneel, warmtepomp, vloerverwarming, pelletkachel, thuisbatterij,… “We maken het verschil met onze slimme aansturingen”, weet Jo. “We zijn intussen al meer dan 15 jaar bezig. Energieconcepten is destijds puur uit ideologie ontstaan. Daar werd toen zelfs nog wat lacherig over gedaan, terwijl het nu de standaard is geworden. Die voorsprong, daar profiteren we nog altijd van. Zo hebben we bijvoorbeeld heel wat merken van warmtepompen onderzocht om bij NIBE uit te komen. Een betrouwbaar Zweeds merk, de Rolls-Royce onder de warmtepompen. Zij hebben als bijkomend voordeel dat ze al heel veel technologie in zich dragen die wij kunnen gebruiken om onze slimme aansturingen te maken. We merken dat er bij veel andere merken nog te veel kinderziektes aanwezig zijn.” In de nieuwe showroom toont Energieconcepten ook de meest recente innovaties wat betreft energiezuinig bouwen en renoveren. Het hele gebouw is uiteraard ook voorzien van die allernieuwste technieken. “Een geothermische warmtepomp die via de vloerverwarming passief kan koelen bijvoorbeeld. Wij hebben zelfs leidingen in het plafond gestoken zodat we van dubbele koelkracht kunnen genieten. We tonen hier dat je vloerverwarming de belangrijkste batterij van je woning is”, vertelt Jo. Op het dak liggen zonnepanelen en een apart gedeelte is ingericht als groendak.

OOK TOTAALCONCEPTEN
Energieconcepten richt zich in de eerste plaats op particulieren. Daarvoor kan het zowel bepaalde onderdelen voor haar rekening nemen, denk aan het plaatsen van zonnepanelen, een warmtepomp, zonneboiler of een pelletkachel, maar zijn ook totaalconcepten mogelijk waarbij het bedrijf naast energie ook instaat voor ventilatie en sanitair. Dat kan zowel bij renovatie als nieuwbouw. “Meestal werken we in de Kempen, dicht bij huis”, klinkt het. “We staan erom bekend dat we kwaliteit afleveren en proper werken.” “Verder steken we veel tijd in het opmaken van offertes. Ik geef een voorbeeld: vroeger, met de terugdraaiende teller, was het een stuk eenvoudiger om de exacte energiebehoefte te bereken. Nu moeten we al meer inzicht hebben in de leefgewoontes van de bewoners om alles te optimaliseren.”

GEEN TRADITIONELE OPENDEUR
Op zondag 24 april nodigt Energieconcepten heel Arendonk, en omgeving, uit om hun verhuis feestelijk mee te komen vieren. Denk daarbij niet aan een traditionele opendeurdag, maar eerder aan een soort opendeurfeest waarbij er ook allerlei activiteiten georganiseerd worden. Zo kunnen wielertoeristen aan het nieuwe kantoor tussen 8 en 11 uur vertrekken voor een uitgestippelde route in de buurt. Recreatieve wandelaars én fietsers kunnen tussen 11 en 14 uur aan hun ontspannende tocht beginnen. Om 15 uur is het aan coverband Swizzle om op het buitenpodium de muzikale sfeer er helemaal in te brengen. De hele dag, tussen 10 en 17 uur, kan je uiteraard in de nieuwe showroom al een kijkje nemen en word je getrakteerd op een gratis drankje. Er is ook kinderanimatie voorzien. De wielertoeristen maken bovendien kans op één van de 20 wieleroutfits (t.w.v. 85 euro). En wie de toonzaal bezoekt, kan een airco (t.w.v. 2.500 euro) winnen. “Ook mensen die ons totaal niet kennen of niet weten wat we doen zijn van harte welkom. Ideaal om kennis te maken. We willen echt iedereen laten meevieren. Je hoeft dus geen bouwproject of verbouwing in het verschiet te hebben.”

VERSTERKING GEZOCHT
Om de verdere groei van het bedrijf te verzekeren, is Energieconcepten momenteel nog op zoek naar versterking voor het team. Zo zijn er net vacatures gelanceerd voor een koeltechnieker, elektricien, onderhoudstechnieker en een plaatser van omvormers en batterijen bij zonnepanelen. Interesse? Contacteer Energieconcepten via de gegevens hieronder of kom jezelf voorstellen tijdens het opendeurfeest. De vacatures kan je nalezen op www.energieconcepten.be.

Energieconcepten
Hoge Mauw 1010, Arendonk
Tel. +32 (0)14 80 97 03
www.energieconcepten.be

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.