Ondernemersnieuws

Een half uurtje 'SportOpMaat' per week doet de gezondheid goed

Gepubliceerd: 27 januari 2022  |  Onderox editie: 216

Turnhout — Studio SportOpMaat is geen klassieke sportschool. Je traint er namelijk op afspraak, met personal coach en met maximaal drie personen in een rustige omgeving. Elke sessie duurt maximaal 30 minuten. De focus ligt op persoonlijke begeleiding. De naam zegt het al: ’SportOpMaat’ is voor iedereen bereikbaar en haalbaar. Leeftijd speelt geen rol. “Een SportOpMaat-training zal je leven positief veranderen. Een toenemend sterker, strakker, fitter en/of slanker leven ligt voor iedereen binnen handbereik.”

Studio SportOpMaat biedt twee soorten trainingen aan: Krachttraining en VACU-training. Uiteraard is ook een combinatie mogelijk. De krachttraining (genaamd K.O.M.) staat voor ‘KrachtOpMaat’. De VACU-training is speciaal voor vrouwen die graag centimeters verliezen op de buik, billen en benen. En ondertussen stimuleert het jouw conditie.

30 MINUTEN PER WEEK
De K.O.M.-training neemt slechts 30 minuten in beslag, tijdens één wekelijkse sessie. “Het is een doorontwikkelde innovatieve trainingstechniek, onder begeleiding van een persoonlijke coach”, legt één van de coaches van SportOpMaat uit. “Wij corrigeren steeds op de juiste houding, tempo en het ritme, omdat dat zeer belangrijk is om het maximaal resultaat te bereiken. Je traint in slow motion waardoor je spieren steeds de mogelijkheid hebben zich aan te passen. Hierdoor is de kans op blessures vrijwel nihil. Deze techniek, gecombineerd met de gekoelde studioruimte, zorgt ervoor dat je niet of nauwelijks gaat transpireren. Achteraf douchen is zelfs niet nodig. Als je dat wil, kan je zelfs in je dagelijkse kleding komen trainen.”

OPTIMALE SPIERPRIKKEL
Je traint op zes geavanceerde fitnesstoestellen. Rekening houdend met ieders mogelijkheden wordt er langzaam maar zeker aan jouw spiermassa gebouwd. “We zoeken de grens van jouw ‘kunnen’ op wat leidt naar de zogenaamde optimale spierprikkel. Dat is het moment van de trainingsstimulus: een signaal dat het lichaam vertelt dat alles beter moet, adaptatie. Iedere week weer. Het resulteert uiteindelijk in een groei van de grootste spiergroepen in je lichaam.” Jouw coach houdt de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten middels een app. “Het resultaat van de training is dat je sterker, strakker en in zijn geheel fitter wordt. Na drie maanden ga je het verschil duidelijk merken, die garantie geven wij jou.” Op de moeilijke momenten staat jouw persoonlijke coach klaar om je te motiveren en om uit te leggen wat het doel is van een bepaalde oefening. “Als je weet wat je kan bereiken, wil je meer geven, iedere keer weer.”

VETWEEFSEL VERMINDEREN
Vetweefsel op de buik, billen en benen is erg hardnekkig en daarom moeilijk te verminderen. De VacuStep training kan daarbij helpen. “Het is de combinatie tussen step, infrarood en vacuüm die zorgen voor een optimale doorbloeding van die zones”, legt de coach uit. “Het verminderen van de omvang begint al na een paar trainingssessies en de huid wordt zichtbaar steviger. En… niet onbelangrijk: het boost jouw conditie.” Trainen in de VacuStep heeft daarnaast nog veel meer gezondheidsvoordelen. Op de website van SportOpMaat lees je er nog meer over.

HOE GAAN WE TE WERK?
“Na een grondig intakegesprek stellen wij, samen met jou, een programma ‘OpMaat’ samen. Altijd rekening houdend met jouw wensen en je maximale kunnen. Je traint bij ons altijd op afspraak en van het begin tot het einde onder toeziend oog van een personal coach.”

Studio SportOpMaat is er voor iedereen die het belangrijk vindt zijn/haar lichaam te onderhouden en het natuurlijk verouderingsproces tegen wil gaan. Ook als je…

  • een druk leven hebt (en dus weinig tijd voor sport).
  • sporten ziet als een ‘noodzakelijk kwaad’.
  • door oplopende leeftijd kracht verliest.
  • fysieke klachten hebt.
  • een klassieke sportschool te druk vindt.
  • overtollig vetweefsel wil aanpakken.

Ons doel is resultaten boeken voor jou!

Studio SportOpMaat
Rubensstraat 157, Turnhout
Tel. +32 (0)467 00 80 20
studio@sportopmaat.be
www.sportopmaat.be

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.