Ondernemersnieuws

Docad Interieur: gepassioneerde vakmensen maken uitdagende interieurs

Gepubliceerd: 29 april 2022  |  Onderox editie: 219

Retie — Docad Interieur uit Retie bestaat dit jaar 12 jaar. Bezieler en zaakvoerder is Dominic Adriaensen (40). Specialiteit van het huis: het ontwerpen en plaatsen van bijzondere interieurs. Intussen groeide de zaak door en kwamen ook Ken Dierckx als extra plaatser en Stefanie Brems als ontwerpster de zaak versterken.

Je hebt vast ook de bordjes van Docad Interieur al bij woningen zien staan of onderweg al één van de vrachtwagens van de zaak tegengekomen. Maar wat doet Docad Interieur exact? En wie schuilt er achter die herkenbare bordjes? Wij zochten het voor jou uit.

GEDETAILLEERDE AFWERKING
De drijvende kracht achter Docad Interieur is Retienaar Dominic Adriaensen. Sinds 2010 is hij onder de naam van Docad Interieur aan de slag als zelfstandig plaatser van bijzondere interieurs. Denk aan: keukens, badkamers, maatkasten,… Daarbij wordt altijd met kwalitatief materiaal gewerkt. De grote kracht van Docad Interieurs schuilt in de gedetailleerde afwerking en het vakmanschap van het team. Alles begint uiteraard bij een ontwerp. Daarvoor heeft de zaak sinds enkele maanden interieurvormgeefster Stefanie Brems aangeworven. “Zij heeft al jaren ervaring met het inrichten van interieurs en het maken van kleurencombinaties. Interieur is haar passie. Daarom klikte het ook meteen.” Een tweetal jaar geleden was ook Ken Dierckx het team al komen versterken. De vrijwillige brandweerman uit Kasterlee gaat samen met Dominic langs bij de mensen om de plaatsing op zich te nemen.

GEPASSIONEERDE VAKMENSEN
Drie ervaren vakmensen dus die gepassioneerd zijn door hun job en dezelfde visie delen. Want ook zaakvoerder Dominic is al zijn hele leven actief in de sector. “Op mijn 16de ging ik al vakantiewerk doen in de schrijnwerkerij en de meubelmakerij. En na mijn schoolcarrière ben ik meteen aan de slag gegaan als keukenbouwer en -plaatser.” Al snel begon Dominic naam te maken en kreeg hij steeds meer persoonlijke aanvragen. Daarom besloot hij in 2010 om zijn eigen zaak op te richten. “Het vertrouwen van de mensen blijft essentieel. Wie ons kent en wie al met ons heeft samengewerkt, komt altijd terug naar ons voor hun volgende projecten. We merken ook dat de mond-tot-mondreclame zijn werk doet. Dat is uiteraard heel belangrijk als je, zoals wij, bewust voor een persoonlijke aanpak kiest.”

EXTRA KWALITEITSGARANTIE
Bij Docad Interieur heb je dus de bijkomende kwaliteitsgarantie dat de zaakvoerder zelf mee het interieur komt plaatsen en afwerken. “Daar ligt mijn passie, daar ben ik ook het allerliefste mee bezig. Je gaat mij nooit van de werven zelf kunnen weghouden”, glimlacht de zaakvoerder. Het eerste contact met de klanten gebeurt met ontwerpster Stefanie, bij voorkeur bij de klant thuis. Als er bijkomende technische uitdagingen zijn, komt ook Dominic al even mee. Daarna gaat Stefanie aan de slag om een gedetailleerd ontwerp te maken. “We geven heel veel advies en bespreken alles tot in de kleinste details. We denken mee na met de klanten en bekijken alle mogelijkheden. Ook wat betreft de materialen.” Vervolgens wordt alles tot in de kleinste puntjes opgemeten en kunnen de mensen van de schrijnwerkerij aan de slag.

BIJZONDERE INTERIEURS
Docad Interieur kan ook totaalprojecten voor haar rekening nemen. Zowel voor nieuwbouw als bij renovaties. Van het volledig strippen van een appartement tot en met het plaatsen van buitenverlichting bij een nieuwbouw. Alle denkbare stijlen zijn daarbij mogelijk. Ook wie bijzondere wensen heeft of bewust kiest voor een uitdagend interieur is hier aan het juiste adres. “We gaan geen enkele uitdaging uit de weg. Moeilijke opdrachten zorgen voor extra veel voldoening achteraf”, glimlacht Dominic.

KLEINE EN GROTE PROJECTEN
Maar net zo goed gaat het team aan de slag om een enkele maatkast te maken of een dressing te helpen ontwerpen. Elke particulier kan dus mee genieten van de ervaring en de passie van het team, hoe groot of klein jouw project ook is. Je hoeft dus absoluut geen totale make-over van je interieur in gedachten te hebben. Docad Interieur is in heel Vlaanderen actief. “Soms merken we dat we in West-Vlaanderen bekender zijn dan in sommige stukken van de Kempen. Terwijl we uiteraard onze vakkennis en onze passie ook overal dicht bij huis met plezier inzetten.”

Docad Interieur
Geelsebaan 93, Retie
Tel. +32 (0) 496 55 36 34
dominic@docad-interieur.be
www.docad-interieur.be

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.