Ondernemersnieuws

Dirk Maris NV: 'Word jij onze nieuwe kwekerij-medewerker?'

Gepubliceerd: 6 april 2021  |  Onderox editie: 207

Arendonk – Sedum- en graszodenservice Dirk Maris NV uit de Roobeek in Arendonk is al vijfentwintig jaar dé specialist in de productie en verkoop van gras- en sedumproducten. Na al die jaren ligt de focus meer dan ooit op kwaliteit en vernieuwende groene oplossingen. Met Nele en Lore Maris is de volgende generatie zich helemaal aan het inwerken. Daarnaast rekent het bedrijf ook op een sterk team van medewerkers. En daar kunnen ze zeker nog hulp bij gebruiken.

Al verschillende jaren specialiseert Dirk Maris NV zich in kant-en-klare groenoplossingen. En dan spreken we, naast de traditionele graszoden en grastegels, vooral over de productie van sedummatten en sedumcasssettes, welke vooral gebruikt worden voor groendaken. “Meer en meer gaan deze producten de grens over”, vertelt Nele Maris, verantwoordelijk voor de marketing en verkoop. “Het buitenland is zo reeds een belangrijke afzetmarkt geworden voor ons. Al is de productie, met Arendonk en Weelde, nog steeds lokaal. Dit productieproces wordt, waar het kan, gemechaniseerd en geautomatiseerd. Maar dat gaat traag. Vandaar dat onze medewerkers, naast voeling hebben met de tuin- en landbouw, niet bang mogen zijn van fysiek werk.”

STERK TEAM
Het productieproces bestaat uit drie delen: het aanleggen van nieuwe productie, het onderhoud en het oogsten en klaarmaken van bestellingen. Vooral voor de aanleg en het oogsten is Dirk Maris NV op zoek naar medewerkers. “Ervaring is zeker geen must”, gaat Nele verder. “Motivatie en enthousiasme zijn dat wel. Het is ook belangrijk dat je buitenwerk aangenaam vindt, ook al is het wat kouder of nat. Verder hechten we veel belang aan de groepsgeest. We willen een sterk team. Daar geloven we rotsvast in. Maar dat neemt niet weg dat je zelfstandig aan de slag kan en zeker ook de nodige verantwoordelijkheden krijgt. Wij zorgen intern voor de nodige opleidingen. En vooral, niet onbelangrijk, je werkt steeds in de buurt, voor een familiale onderneming in een duurzame sector met een sterke toekomst. Werkzekerheid is dus gegarandeerd.”

GAZONDOKTER
Naast de sedumproducten blijft Dirk Maris NV uiteraard een betrouwbare “gazondokter” voor alle problemen met je grasmat. De medewerkers geven je het beste advies om je tuin opnieuw klaar te maken voor een mooie zomer. Door de vele periodes van droogte wordt onze gazon stevig op de proef gesteld. Maar met de juiste hulpstoffen op de juiste momenten kan je wonderen verrichten. “En daar kunnen wij perfect mee helpen”, geeft Nele nog mee. “Zowel met het advies als met de producten zelf.” Zowel particulieren als professionelen zijn welkom voor alle soorten meststoffen, bestrijdingsmiddelen, grasmaaiers en dergelijke. Bekijk zeker ook onze website en hou vooral onze Facebookpagina in de gaten voor de allerlaatste nieuwtjes.”

Dirk Maris sedum- en graszodenservice
Roobeek 42 - 2370 Arendonk
Tel. +32 (0)14 67 73 56
info@graszodenservice.be
www.graszoden-service.be
Open: Ma tot vr: 9 tot 12 uur en 13 tot 18 uur
Za: 8 tot 12.30 uur
Zon- en feestdagen gesloten

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.