Ondernemersnieuws

Dirk Maris NV: 30 jaar jubileum met blik op de toekomst

Gepubliceerd: 28 april 2023  |  Onderox editie: 230

Arendonk – In 2023 bestaat Dirk Maris NV dertig jaar. En dat mag uitgebreid gevierd worden. Om die reden zet het bedrijf op zondag 13 augustus de deuren van drie productiesites open. Enerzijds aan de Roobeek en De Most in Arendonk en anderzijds De Meir in Weelde. “We willen ons met deze gelegenheid graag laten zien aan de lokale omgeving”, vertelt Nele Maris. “We hebben de indruk dat men in onze regio ons bedrijf nog te veel ziet als enkel een graszodenspecialist. Maar we doen veel meer dan. Tegelijkertijd hopen we door meer bekendheid ook sneller nieuwe collega’s te kunnen aantrekken.”

Na het overlijden van mama Lydia, nu vijf jaar geleden, namen dochters Lore en Nele Maris de touwtjes in handen van het bedrijf. Dat doen ze samen met oprichter en vader Dirk Maris. Sindsdien trekt het bedrijf, nog meer dan vroeger, de kaart van duurzaamheid. Dus niet enkel met grasmatten en -tegels, maar vooral met sedummatten en -cassettes, gebruikt voor groendaken. Die focus op innovatie en duurzaamheid leverde het bedrijf twee jaar geleden nog de Prijs Ondernemen van Voka Kempen Oost op. “Het is niet enkel meer en meer ecologisch produceren, maar we trachten ook duurzame samenwerkingen met alle stakeholders aan te gaan”, vertelt Nele. “Dat maakt niet alleen onze producten klaar voor de toekomst, maar het ganse proces. Een keuze die zeker haar vruchten afwerpt. We mogen dan nog een lokale en familiale KMO zijn, onze producten gaan meer en meer de landsgrenzen over.”

OPENDEURDAG
Die producten en het bijhorende proces worden dus uitgebreid in de kijker gezet op zondag 13 augustus. “We gaan er een toffe en interactieve dag van maken”, aldus Nele. “We zullen uitleg geven over onze producten, zoals het concept van de groendaken. Er gaan ook filmpjes te zien zijn over het ganse proces. Onze kwekerij is hierbij cruciaal. We zorgen voor infoborden met QR-codes waar bezoekers nog veel meer info kunnen vinden. Alle productie gebeurt erg streekgebonden, maar je zal zien dat onze afzetmarkt veel verder gaat.” Nele en Lore, samen met vader Dirk, zorgen die dag voor een mooie route langs de drie locaties. “Iedereen kan naar eigen voorkeur de drie locaties bezoeken en beleven, al wandelend, al fietsend of met de auto”, gaat Nele verder. “Vijf jaar geleden hadden we al graag ons 25-jarig jubileum gevierd maar dat kon toen niet, om de gekende reden. We zijn blij dat we dit nu wel kunnen doen. De blik op de toekomst. Ons mama zou erg trots zijn. Dat weten we zeker.”

VACATURES
Door meer bekendheid te geven aan het proces van de sedumproducten hoopt Dirk Maris NV ook meer geïnteresseerden aan te spreken die samen mee de toekomst van het bedrijf vorm geven. “Enthousiaste en gemotiveerde kandidaat-collega’s voor team Veld mogen zich altijd aanbieden”, gaat Nele verder. “Het klopt dat het arbeidsintensief is, al trachten we dit proces ook meer en meer te automatiseren. Maar ik ben overtuigd dat het een job met veel voldoening is, als je graag in de buitenlucht werkt. We streven er als werkgever ook naar om een optimale werkomgeving te creëren, met een open communicatie. We merken dat dit erg op prijs wordt gesteld.”

Tot slot: je kan bij Dirk Maris NV ook nog steeds terecht voor alle tuin- en gazonproblemen. De Facebookpagina houdt je op de hoogte van alle laatste nieuwtjes.

Dirk Maris
Roobeek 42, Arendonk
Tel. +32 (0)14 67 73 56
info@graszodenservice.be
www.graszoden-service.be
Open: ma tot vr: 9 tot 12 en 13 tot 18 uur
Za: 8 tot 12.30 uur
Zon- en feestdagen gesloten

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.