Ondernemersnieuws

Der Kinderen: bekende familiezaak is helemaal klaar voor de toekomst

Gepubliceerd: 1 september 2023  |  Onderox editie: 233

Lille — Der Kinderen is een vaste waarde in de Kempen. Een familiezaak die al 70 jaar bestaat waar intussen de vierde generatie mee actief is. Vorig jaar werd de winkel volledig vernieuwd en uitgebreid om helemaal klaar te zijn voor de toekomst. Een plek waar enthousiasme, passie en trendgevoeligheid drijvende krachten van het team vormen. Met een ruim aanbod aan textiel, nachtkleding en raamdecoratie.

Het aanbod van Der Kinderen is opvallend divers. Nachtkleding, ondergoed, badlinnen, bedlinnen, tafellinnen, zonwering en gordijnen. “En sinds de renovatie zijn daar ook de luxe geurkaarsen van Baobab bijgekomen”, legt Elly Der Kinderen uit, die samen met haar man Marc Henderickx de zaak leidt. Daarbij worden ze bijgestaan door hun kinderen Bert en Isabel, die intussen mee actief zijn in de familiezaak. “Alles begon toen mijn grootouders net na de Tweede Wereldoorlog de wekelijkse markten deden met ondergoed, textiel en stoffen”, vertelt Elly. “Vervolgens openden ze hun eigen winkeltje. Mijn vader startte daarna al op zijn 14de met gordijnen. Zo is alles verder gegroeid. Onder meer met de uitbreiding met tafel-, bed- en badlinnen.”

MAATWERK UIT EIGEN HUIS
De rode draad doorheen de geschiedenis: persoonlijk advies en maatwerk. “Onze gordijnen worden bijvoorbeeld volledig opgemeten en geplaatst door onze eigen mensen. En we maken hier alles vakkundig zelf in ons eigen atelier. Ook badmatten en tafellakens kunnen volledig op maat gemaakt worden. We kunnen namen borduren op handdoeken,… Alles kan op maat van de klant.” In de afdelingen nachtkleding en ondergoed is er veel keuze voor het hele gezin met heel wat verschillende merken en stijlen. Van de allerkleinste maten tot de allergrootste. “We mikken altijd op een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, in ons volledige aanbod”, benadrukt Elly. “We zijn een grote zaak, maar wel met een familiale sfeer. De mensen kennen ons, en buiten de familie bestaat het team uitsluitend uit vertrouwde gezichten. Zo werkt Chris, één van onze verkoopsters, hier intussen al dertig jaar.”

TOTAALRENOVATIE
In september vorig jaar werd de renovatie afgerond en kon de volledig vernieuwde winkel de deuren openen. “Al zijn we tussendoor bijna altijd open gebleven. Zelfs op momenten dat dat niet evident was. Onze klanten zijn gelukkig blijven langskomen, waarvoor we hen zeer dankbaar zijn.” Bij de renovatie werden twee naastliggende woningen afgebroken en mee geïntegreerd in de winkel. “Zo zijn we in oppervlakte bijna verdubbeld”, klinkt het. “We hebben dus meer plaats om onze collectie te tonen en de collectie van onze vertrouwde merken nog verder uit te breiden.” Zo is het aanbod van Woody, één van de toppers uit de wintercollectie, bijvoorbeeld nog ruimer geworden. Daarnaast is er met Studio Hugo een kwalitatief huismerk van bedlinnen bijgekomen met eigen plaids, sierkussens en dekbedovertrekken. Een collectie met prachtige kleuren en een eenvoudige afwerking. Tenslotte kwam er ook een ruime nieuwe parking. “Die is voortaan aan de zijkant van de winkel, waar de nieuwe ingang is.”

OPENDEURWEEKEND
Van vrijdag 29 september tot en met zondag 1 oktober viert Der Kinderen hun opendeurweekend. Laat je verleiden door de nieuwe herfst- en wintercollecties met een bijhorend hapje en drankje. Elke klant krijgt een leuke attentie mee naar huis. Je kan langskomen op vrijdag en zaterdag van 9 tot 18 uur en op zondag van 13 tot 17 uur.

Der Kinderen
Wechelsebaan 15, Lille
Tel. +32 (0)14 88 16 56
www.derkinderenbvba.be
Open: ma: 13 tot 18 uur
Di tot vr: 9 tot 18 uur
Za: 9 tot 17 uur
Zo gesloten

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.