Ondernemersnieuws

De Schakel: bekend fietsevenement sluit de zomervakantie in stijl af

Gepubliceerd: 28 juni 2024  |  Onderox editie: 243

Op zondag 25 augustus 2024 is fietsevenement De Schakel aan haar 34ste editie toe. Doorheen de Antwerpse Kempen kan je die dag komen ‘schakelen’ langs een spinnenweb van routes. Ook dit jaar gaat het evenement tot net buiten de provinciegrenzen, met twee hutten in Nederland en eentje in de provincie Limburg.

‘Schakelen’, dat betekent fietsen over autoluwe wegen langs duidelijk afgepijlde routes die in twee richtingen lopen. Als afsluiter van de zomervakantie, op zondag 25 augustus. Er zijn in totaal 44 start- en controleplaatsen, ook wel de ‘Kempenhutten’ genoemd. Daar is er altijd iets te beleven: optredens, animatie, demonstraties,… Vaak voor groot en klein. En ook de inwendige mens kan er verstevigd worden. Als deelnemer bepaal je zelf welke routes je volgt, uit het grote aanbod dat een spinnenweb vormt tussen alle Kempenhutten. Je komt tijdens je tocht om de 10 à 15 km zo’n Kempenhut tegen. Op de website www.schakel.be vind je een duidelijk overzicht van waar de hutten staan opgesteld. Deelnemen kost 5 euro per volwassene en 1 euro voor kinderen tot 12 jaar. Je krijgt daarvoor een wafel, een routekaart, een deelnemerskaart en een verzekering tegen gebeurlijke ongevallen. De kinderen krijgen er nog een leuk hebbedingetje bovenop. Als je je deelnemersstrook op het einde van je tocht afgeeft, krijg je bovendien nog een bonnenkaart met een waarde van zo’n 20 euro mee naar huis.

PRIJZENPOT VAN MEER DAN 13.000 EURO
Ook dit jaar maken deelnemers kans om mooie prijzen te winnen. De totale prijzenpot bedraagt meer dan 13.000 euro met als hoofdprijzen twee e-bikes geschonken door Oxford en een verblijf van een week in een Franse B&B bij Vlamingen met een waarde van 995 euro, twee kinderfietsen, abonnementen bij binnenspeeltuin Raf en Otje, bonnen van speelgoedwinkel Klavertje Vier, rittenkaarten van de stoomtreintjes in Turnhout,… Je kan ze allemaal terugvinden op de site. Voor de kinderen is er ook nog een kleurwedstrijd voorzien met leuke prijzen. Winnen is heel gemakkelijk: je geeft op het einde van de rit je inschrijfstrookje af en dan maar duimen dat je één van de winnaars bent. De organisatie mikt op zo’n 10.000 deelnemers. Je hoeft vooraf niet in te schrijven, je gaat op zondag 25 augustus gewoon langs bij één van de Kempenhutten en start vanaf daar je tocht. In elke hut zijn er meerdere tochten te verkrijgen, of je kan zelf je route uitstippelen via de website. Vertrekken kan tussen 8 en 14 uur. 

MEER INFO
De Schakel, Zondag 25 augustus 2024
www.deschakel.be 

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.