Ondernemersnieuws

De Mollenrit: van bescheiden motorrit tot zevendaags event

Gepubliceerd: 28 april 2023  |  Onderox editie: 230

Mol-Millegem — De Mollenrit vzw bestaat 23 jaar. Van 28 mei tot en met 4 juni 2023 staat de nieuwe editie gepland, die doorheen de jaren uitgroeide van een bescheiden motorrit tot een zevendaags event dat heel wat geld opbrengt voor het goede doel, met diverse activiteiten voor jong en oud.

“De Mollenrit begon klein en bescheiden als een motorrit waarbij we de opbrengt aan het goede doel wilden schenken”, legt oprichter en voorzitter Marc Kaers uit. “Doorheen de jaren zijn we altijd verder gegroeid.”

GOEDE DOELEN
Opvallend is dat Joël Smets, vijfvoudig wereldkampioen motorcross al vanaf de eerste editie betrokken is en ook vandaag nog de rol van peter opneemt. Hij overhandigt elk jaar tijdens een najaarsreceptie de opbrengt aan het goede doel. De laatste 11 jaar is dat Help Brandwonden Kids, de Molse vzw die ouders van kinderen die getroffen zijn door brandwonden met raad en daad bijstaat. Het is hun meter, zangeres Barbara Dex, die de cheque in ontvangst neemt in naam van de vzw. “We hebben altijd voor lokale goede doelen gekozen”, legt Marc uit. “In het verleden was dat o.a. Zacht Licht, De Witte Mol, Marc Herremans Foundation en het Mols comité Kom op Tegen Kanker.”

ZEVENDAAGS EVENT
Intussen is De Mollenrit uitgegroeid tot een zevendaags event dat plaatsvindt van 28 mei tot en met 4 juni. Met o.a. een straatcafé dat elke dag open is, The New Kempen Historic (rondrit voor oldtimers), een bosloop, een dag vol livemuziek, Bikes, Cars and Coffee (bijeenkomst voor liefhebbers van allerlei voertuigen) en de Mollenbike (mountainbiketocht). Uiteraard wordt ook het doelpubliek van weleer niet vergeten: de motorrijders. Zij kunnen tijdens het afsluitende weekend kiezen uit twee toerritten, eentje van 150 km en een langere tocht van zo’n 300 km. Tijdens de hele week kunnen liefhebbers ook komen testrijden met enkele modellen van het merk Kawasaki.

TROUWE VRIJWILLIGERS
De organisatie mikt net als de voorbije jaren op meer dan 500 bezoekers. Zo zal er weer fl ink wat geld verzameld kunnen worden voor het goede doel. In totaal kon De Mollenrit al 167.000 euro schenken aan Help Brandwonden Kids. Tel ook de andere goede doelen mee uit de beginjaren en het event bracht al meer dan 214.000 euro in het laatje. “Dat kan alleen door de hulp van heel wat verschillende mensen”, benadrukt Marc trots. “Wij zijn een klein bestuur met zes hard werkende personen. Maar we kunnen daarnaast rekenen op een fantastische groep vrijwilligers. Zij zijn intussen met een 90-tal trouwe aanhangers van ons event waar we altijd op kunnen rekenen. We zijn heel fi er op hun inzet, net zoals op die van onze lokale sponsoren die ons al jarenlang steunen. Daarnaast werken we voor de organisatie van onze zevendaagse samen met motorzaak 2Wheels uit Oostmalle.” Plaats van afspraak is telkens het Lindeplein in Mol-Millegem. Daar starten de activiteiten en zal ook het straatcafé te vinden zijn dat de hele week open is.

KIDSWEEKEND EN FUIF
Voor De Mollenrit blijft het trouwens niet bij die zevendaagse. Op 30 september en 1 oktober organiseren ze zo een Kidsweekend waarbij kinderen van 5 tot 12 jaar zich volledig kunnen komen uitleven op kleine quads en crossmachines. En op vrijdag 27 oktober organiseert De Mollenrit een fuif voor 40-plussers in Ten Huize Foets in Mol-Millegem. Ook van al die activiteiten gaat de opbrengst naar de vzw Help Brandwonden Kids.

De Mollenrit
www.mollenrit.be

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.