Ondernemersnieuws

De Kaasboerin bruist van de activiteiten

Gepubliceerd: 4 juli 2022  |  Onderox editie: 221

Er bestaat geen enkele imker waar de bijenkorven bruisen van het leven zoals dat gaat bij de nijvere werkers van de Kaasboerin. In een vernieuwd kader waar klimaatbeheersing en airco het zomers genieten nog optimaler maken, staat een zomeraffiche klaar om ‘U’ tegen te zeggen. En ook wie buiten wil genieten, wordt met een vingerknip op zijn wenken bediend.

Vlakbij de Nederlandse grens is het bij aankomst aan de Kaasboerin al met volle teugen genieten van die typische, terpentijnen dennenlucht. En dat is nog maar de geurige start, want zowel binnen als buiten begint het feest dan pas. Een mens heeft hier ogen, oren én smaakpapillen te kort om met één bezoek tevreden te zijn. Terugkomen zal de boodschap zijn en dat hoef je je niet te beklagen. Een aantal vaste items zijn de kapstokken waaraan het immer leuke Kaasboerin-verhaal opgehangen is.

MUZIEKFESTIJN
Muziek was en is het lange leven van de uitbaters. Het mag dan ook niet verwonderen dat de affi ches uitpuilen van zangers en zangeressen van de meest diverse pluimage. Die pluimage mag je in sommige gevallen letterlijk nemen. Blikvangers zijn zeker de maandagen wanneer het ‘Vijf om te Zien’ is. En de vrijdagen doen niet onder, want dat zijn ‘Vrolijke Vrijdagen’. En wat gezegd van de terugkeer van het legendarische Tros-programma ‘Op Volle Toeren’? De al even legendarische Chiel Montagne kluisterde destijds een groot deel van Vlaanderen aan de buis. Lijm daar nog eens een ‘Ambiance Matinee’ aan vast en een Ode aan Will Tura en Marva. Voeg daar dan bij dat diverse artiesten hun verjaardag hier muzikaal komen vieren, het laat de notenbalken dansen!

TERRASFESTIJN
Wie liever in open lucht geniet en de kroost ziet klauteren en huppelen in de mooi verzorgde eigentijdse speeltuin zit gebeiteld. De speeltuin is helemaal vernieuwd, bijzonder attractief en gebouwd volgens de meest moderne veiligheidsregels. De speeltuin is trouwens gratis. Een ouderlijk (of grootouderlijk) oogje in het zeil houden kan vanop het gerenoveerde terras. Geregeld staat hier het terrascafé geprogrammeerd. Diverse artiesten brengen gratis live muziek. Tja, zonder muziek, dat gaat hier moeilijk. Op geregelde tijdstippen is er gratis kinderanimatie voorzien met de doldwaze kindershow met Animolly.

EETFESTIJN
Van het luidkeels meezingen, dansen en huppelen en de handpalmen roodgloeiend applaudisseren krijgt een mens al eens een hongertje. Niet gevreesd, de spijskaart biedt een keur aan de meest uitgelezen spijzen. Je gading niet vinden is een heksentoer. En er zijn vaak acties waarbij specialiteiten in de gastronomische verf gezet worden. Zo is er het échte Steppegras maar evengoed het jaarlijkse Spareribfestival. Of wat gedacht van een avondje tapas? En wie houdt van die ‘Zilte Zeeuwse Zeelekkernijen’ vindt zijn gading zeker op het driedaagse Mosselfestival. Er zijn ook dagen dat je drie uur lang kan genieten van een koud en warm buffet. En smikkelen van kippenboutjes en ribbetjes vanuit het vuistje staat evenzeer op het programma.

FIETSFESTIJN
Voor wie graag in deze erg aanlokkelijke omgeving de fietsspieren even losgooit, zijn er twee fraaie fietsroutes uitgestippeld van elk zowat 45 km. Deelnemen kan wanneer het de fietser uitkomt, de deelnameprijs is meteen goed voor een dagschotel en een dessertje als de pedalen weer losgeklikt zijn.

Een uitgebreid overzicht vind je op www.kaasboerin.be. Daar kan je ook snel reserveren en tickets voor de optredens bestellen. 

De Kaasboerin
Eerselseweg 99, Mol-Postel
Tel. +32 (0)14 37 70 84
info@kaasboerin.be
www.kaasboerin.be
Open: In juli en augustus: elke dag vanaf 10 uur 

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.