Ondernemersnieuws

De Finoloog zorgt voor jouw financieel welzijn

Gepubliceerd: 2 oktober 2023  |  Onderox editie: 234

Dessel/Arendonk – Onze financiën lopen steeds als een rode draad door ons leven, of we dat nu willen of niet. Hier zorg voor dragen is dan ook noodzakelijk om van een gezonde financiële basis te kunnen spreken. Maar dat is allemaal niet zo makkelijk. Daarom hebben Peter Meulemans uit Arendonk en Mitch Seuntjens uit Dessel de krachten gebundeld in De Finoloog. “Want zoals het in elke relatie gaat: de relatie met je geld zal steeds mooier kleuren als je er tijd voor maakt”, aldus de zaakvoerders.

Het idee om De Finoloog op te starten borrelde bij Peter al vele jaren. “Klopt, het idee had zeker tijd nodig om te rijpen, dat is duidelijk. In Nederland is het concept van geldcoaching al veel beter ingeburgerd. Nederlanders hebben ook veel minder moeite om daarover te babbelen. Wij Vlamingen doen dat niet graag. We lossen onze problemen het liefst zelf op, maar helaas hebben we hier op school nooit over geleerd. Vergelijk het met een lekkende kraan of een kapotte band. Je kan wel proberen om dat zelf te repareren, maar als niemand je dat ooit heeft uitgelegd zou het wel eens kunnen dat je het probleem alleen maar groter maakt. Voor je geldzaken is dat net hetzelfde. Vandaar het advies om er over te praten, jezelf te informeren en tijdig hulp te zoeken.” Tijdens eerdere gesprekken merkten Mitch en Peter ook op dat je financiële gezondheid vaak een weerslag heeft op je algemeen welzijn. “Meer dan we zelf geloven”, benadrukt Peter. “De mensen die ’s nachts over hun geld liggen te piekeren, zou ik de kost niet willen geven. En het gaat dan echt niet alleen over mensen die door tegenslag of ziekte aan de rand van de maatschappij zijn beland. Maar ook jongeren en jonge gezinnen vechten hier vaak tegen, ondanks voldoende inkomen. Probeer maar eens een woning te kopen of te verbouwen. Zonder financiële ruggensteun is dat zo goed als onmogelijk. Dat weegt vaak op die jonge gezinnen.”

FINANCIËLE ADMINISTRATIE
Een gezonde financiële basis begint met een duidelijk zicht op je financiële administratie. Ook hier wil De Finoloog het verschil maken. “Bij financiële administratie denken we vooral aan zelfstandigen”, gaat Mitch verder. “Meer dan particulieren worden zij geconfronteerd met een papieren rompslomp. Dat zorgt vaak voor lood in de schoenen en zet een rem op het ondernemerschap. En dat is jammer. Want er zijn voldoende hulpmiddelen op de markt om dit proces zo eenvoudig mogelijk te maken. Samen met enkele tips en tricks wordt de papieren berg dan al een heel stukje kleiner. Zo kan jij onbezorgd van je passie je beroep maken.” Een derde pijler waarop De Finoloog wil werken is vastgoed. “Het is zeker niet zo dat de bank op dat vlak geen goed werkt levert”, gaat Peter verder. “We willen die rol ook niet overnemen, maar we willen iedereen die vastgoedplannen heeft wel duidelijk uitleggen waar ze overal rekening mee moeten houden. Je woning is waarschijnlijk de belangrijkste aankoop in je leven. Die doe je dus maar beter goed voorbereid. Helaas hebben jonge koppels op school hierover nooit lessen gehad. Begin er dan maar aan. Dus tekenen we op jonge leeftijd vaak een contract met de bank dat ons twintig jaar of langer bindt en dat we nauwelijks gelezen, laat staan begrepen hebben. Die keuze heeft nochtans onverbiddelijk een zeer grote impact op je financiële situatie en dus je welzijn tijdens de rest van je leven.” 

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK
De Finoloog, dat is een samenwerking tussen het jeugdig enthousiasme van Mitch en de ruime financiële bagage van Peter. Wil je graag kennis maken? Dan kan dat gratis in een eerste gesprek. Een slimme investering in jezelf, voor een beter financieel welzijn.

De Finoloog
Turnhoutsebaan 21 bus D, Dessel
Tel. Mitch: +32 (0)479 35 00 72
Tel. Peter: +32 (0)479 52 45 96
info@definoloog.be
www.definoloog.be

Foto's gemaakt door Romi Vosters

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.