Ondernemersnieuws

De Chocolage: pralines met een mystieke Moorse sfeer

Gepubliceerd: 31 mei 2021  |  Onderox editie: 209

Bladel – Het verhaal van Marjo Stals en De Chocolage leest als een sprookje uit duizend-en-één-nacht. Marjo werkte meer dan 35 jaar in Bahrein, waar ze chocolade produceerde voor de sjeiks en andere vooraanstaanden uit de regio. Ook Gulf Air deed jarenlang beroep op de kunsten van de Nederlandse. Chocolade op basis van Moorse ingrediënten, dat is de specialiteit van De Chocolage. Een ambachtelijke heerlijkheid met een blijvende indruk. Noem het gerust een smaaksensatie.

In die vele jaren dat Marjo in het Midden-Oosten leefde en werkte, maakte ze zich de Arabische keuken helemaal eigen. Vooral het rijke arsenaal aan kruiden inspireerde haar intens. Al gauw combineerde ze dit met de allerbeste Zuid-Amerikaanse cacao en had ze als eerste ooit een chocoladefabriek op het koninklijke eiland. Dit tot grote vreugde van de sjeiks en de koninklijke familie van Bahrein die deze topproducten enorm wisten te appreciëren. “Een product van deze kwaliteit begint uiteraard met de beste natuurlijke ingrediënten”, begint Marjo aan haar verhaal. “Maar we doen dit ook volledig ambachtelijk. Dit is erg arbeidsintensief maar zo beheren we het volledige proces van A tot Z en kunnen we deze kwaliteit garanderen.”

VOOR ELKE GELEGENHEID
De bonbons en pralines van De Chocolage smaken bijzonder zuiver en eerlijk. Ze zijn ook puurder van smaak. “We gebruiken vele soorten Arabische kruiden en smaken zoals mango, citroen, zwarte peper, dadel, chili, pistache, koffie en nog vele anderen. We gebruiken geen aroma’s en minder vet en leggen de nadruk op natuurlijke ingrediënten. Hierdoor zijn de producten minder zoet. Enkel op deze manier komen de echte smaken naar boven”, vertelt Marjo. Bovendien kan je bij elke gelegenheid van de producten van De Chocolage genieten. “Onze pralines zijn heerlijk bij een tasje koffie of thee. Het kan uiteraard ook als tussendoortje maar evengoed kunnen de echte Bourgondiërs onze chocolade combineren na het diner met bier en wijn. Misschien minder bekend maar sowieso een echte aanrader. Ons ‘Moors Borreldoosje’ bijvoorbeeld is een typisch proefassortiment chocolade schelletjes met kruiden waarbij je ook alle nodige info krijgt om deze met het juiste biertje of wijntje te combineren”, besluit Marjo.

CHOCOLADEWINKEL
Na haar avontuur in Bahrein kwam Marjo, met al haar kennis en ervaring, terug naar Nederland. Ondertussen besloot dochter Najah haar diplomatieke carrière op te geven om mee in de zaak te stappen en openden ze in 2018 in Bladel een chocoladewinkel. Ze hebben een fantastisch mooie zaak, volledig in Arabische stijl. En bovendien vlakbij de Markt en het gemeentehuis van Bladel. Elke fijnproever vindt hier ongetwijfeld zijn gading, de keuze is eindeloos. Het assortiment bevat bovendien tal van geschenkdozen om vrienden, familie en collega’s aangenaam te verrassen. Spring zeker eens binnen. En neem in afwachting een kijkje op de website. Daar vind je alle specialiteiten van Marjo en Najah terug en kan je uiteraard online reserveren. Laat je alvast verrassen door de unieke smaaksensatie van De Chocolage.

De Chocolage
Van Dissellaan 6, 5531 BR Bladel
Tel. +31 (0)614 90 96 16
info@dechocolage.com
www.dechocolage.com
Open: Di to za: 10 tot 17 uur
Zo en ma gesloten

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.