Ondernemersnieuws

De Calimero | Dockx: logeren in een voormalige taverne met binnenspeeltuin

Gepubliceerd: 27 januari 2022  |  Onderox editie: 216

Retie — De Calimero neemt een huis in dat op het eerste gezicht een gewone dorpswoning lijkt te zijn, maar achtereenvolgend een dancing, feestzaal en binnenspeeltuin is geweest. Een bekend pand in de gemeente Retie. Kempens familiebedrijf Dockx heeft na een kleine renovatie het pand klaargestoomd voor een nieuw verhaal, want vanaf nu kan ‘vakantiewoning’ ook toegevoegd worden aan dat lijstje.

Vijfentwintig jaar geleden kocht de familie Dockx het pand, toen was het nog een dancing met Decap-orgel waar naar hartenlust gedanst kon worden. Daarna is het pand steeds in verhuur van externe uitbaters geweest. “Nadat de locatie weer beschikbaar kwam, dachten we meteen aan een vakantiewoning. Voor ons klinkt een weekendje weg met een hele bende altijd als muziek in de oren, maar uit ervaring weten we dat het vinden van de geschikte locatie vaak geen sinecure is. Ook onze ervaring met NatuRauw in Mol en Portomar Apartments in Mallorca motiveerde ons om een nieuw plekje te creëren waar jong en oud er even tussenuit kan knijpen.”

OVERNACHTEN MET EEN GROTE GROEP
De Calimero, gelegen net buiten het centrum van Retie, is de ideale vakantiewoning voor een groter gezelschap. De recent gerenoveerde, ruime woning beschikt immers over elf kamers met telkens vier tot zes slaapplaatsen, waarvan één rolstoelvriendelijke kamer. Elke kamer is uitgerust met douche en lavabo. De in totaal elf toiletten zijn gemeenschappelijk te gebruiken. Er is daarnaast een ruime, volledig uitgeruste keuken. Samengevat: je kan hier overnachten met 44 personen en er is op verschillende kamers ook plaats voor een extra kinderbedje.

BINNEN OP AVONTUUR
De grote troef? De woning beschikt over een grote polyvalente zaal mét binnenspeeltuin voor de kinderen. De binnenspeeltuin die aanwezig was in Taverne Calimero blijft behouden en het geeft de verblijfplaats net dat tikkeltje extra. Kinderen kunnen op avontuur in het pretpaleis met ballenbad, schuifaf en klimrekken. Zonder kinderen op weekend? De ruimte is daarnaast de ideale plaats om met vrienden en familie nog eens aan de toog te hangen om urenlang gezellig bij te praten. Ook buiten is er een groen terras waar men gezellig kan samenzijn of spelen in de lente of zomer.

RAVOTTEN IN DE BOSSEN
De vakantiewoning ligt op een boogscheut van het Prinsenpark, een groene oase van bossen, weilanden en waterpartijen. Het is de ideale plek om te komen wandelen, voor jong en oud! Tal van wandelwegen lopen door het bosgebied en je wandelt van de vijver in het naaldbos door het oude parkgedeelte met grote en oude loofbomen, langsheen weides en velden. Kinderen kunnen zich naar hartenlust uitleven in het speelbos of de bomenwandeling met allerlei fascinerende verhalen over de ongelooflijke vaardigheden van bomen. Avontuur verzekerd!

Bij interesse of voor meer informatie over een (mid)week of weekendje weg kan je vrijblijvend onze verantwoordelijke Michelle contacteren via michelle@dockx.com.

Dockx Immo & Projectontwikkeling
Bleekstraat 19, 2480 Dessel
014 37 75 73
info@dockx.com
www.dockx.com

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.