Ondernemersnieuws

Club Sterker: nieuwe keten van personal gyms opent meteen tweede vestiging

Gepubliceerd: 16 december 2022  |  Onderox editie: 226

Retie/Turnhout — Club Sterker is een gloednieuwe keten van personal gyms waar je één op één, of in kleine groepjes, begeleidt wordt door een personal trainer. De drijvende kracht is Retienaar Tobias Maerien, die al meer dan tien jaar actief is als voedingscoach en personal trainer. Zijn fitnessstudio in Retie doopte hij onlangs om tot Club Sterker en samen met zijn nieuwe compagnon John de Waal opende hij meteen een tweede vestiging in Turnhout. Heuglijk nieuws dat een extra woordje uitleg verdient.

Tobias Maerien is met Club Sterker niet aan zijn proefstuk toe. In Retie werkt hij al twaalf jaar als personal coach intensief aan de gezondheid van de Kempenaar, onder de vlag van ‘4U2 In Motion’, voortaan doet hij dat dus als ‘Club Sterker’. Samen met zijn nieuwe compagnon John de Waal opende hij half november in Turnhout hun tweede vestiging, van zo’n 250 m². “Ik ben vijf jaar geleden zelf bij Tobias komen trainen”, legt John uit. “We spraken daarbij wel eens over ondernemen. Op een bepaald moment had ik net mijn zaak verkocht en Tobias wou al langer uitbreiden. Toen hebben we de knoop doorgehakt en is Club Sterker ontstaan.” “We bouwen daarbij verder op het concept van 4U2 In Motion”, vult Tobias aan. “Maar we vergroten de mogelijkheden. Voor sommige momenten was er nu bijvoorbeeld een wachtlijst. Die kunnen we met de nieuwe vestiging wegwerken.” Zowel in Retie als in Turnhout kan je dus langskomen voor fitnesstrainingen, één op één of in kleine groepen van 4 tot 6 personen. Daarbij wordt altijd op afspraak gewerkt. Die kan je zelf inplannen, elke dag van de week.

NIEUWSTE TOESTELLEN
Tobias en John leiden ons rond in hun nieuwe vestiging. Meteen valt op dat er veel verschillende fitnessstations aanwezig zijn, met de allernieuwste cardio- en krachttoestellen. “Je hebt zo altijd je eigen station met je persoonlijke materiaal ter beschikking, ook tijdens de lessen in kleinere groepen. Privacy is erg belangrijk voor ons. Zelfs al zou er iemand anders aan het trainen zijn met zijn coach, dan nog kan je voldoende afgescheiden komen sporten.”

MASSAGES
De personal gym heeft douchemogelijkheden, altijd handig voor wie bijvoorbeeld ’s middags wil komen trainen, en zijn eigen sanitair. Er is een aparte ruimte voorzien waar zowel ontspanningsals sportmassages kunnen gegeven worden. Ook daarvoor kan je dus bij Club Sterker terecht. Tobias blijft zelf personal training en voedingsadvies geven en stuurt daarnaast een team van drie trainers aan. “Twee mannen en een vrouw. We hebben gemerkt dat sommige vrouwen (en mannen) zich comfortabeler voelen bij een vrouwelijke trainster. Ook die mogelijkheid willen we aanbieden. Het gaat erom dat je je goed voelt bij ons en bij jouw vaste trainer.”

MAKKELIJK BEREIKBAAR
De nieuwe club bevindt zich achter de sporthal van turnvereniging Lenig en Gezwind, net binnen de Ring van Turnhout. Makkelijk bereikbaar dus, met een ruime parking. De parkeerkosten van 0,60 euro krijg je terugbetaald via een shake die je na je training krijgt aangeboden. Naast die shakes is er hier ook koffie, water en fruit verkrijgbaar. Net als proteïnerepen en de voedingssuplementen van XXL Nutrition. Alles staat opgesteld in een knus hoekje waar je rustig kan bekomen van jouw trainingssessie. Tobias is hét gezicht van de nieuwe keten en het eerste aanspreekpunt voor nieuwe klanten. Alles start met een persoonlijk kennismakingsgesprek waarbij hij inschat welke trainer het best bij jou past. John neemt de rol van CFO op zich en is de stille kracht achter de schermen. Hij zorgt voor de stabiliteit en de verdere groei van de nieuwe keten. “Want we willen dit verder uitwerken”, benadrukt hij. “De blauwdruk van de vestiging in Turnhout gaan we kopiëren naar andere plaatsen zodat iedereen op termijn dicht bij huis in een Club Sterker terechtkan. De komende vijf jaren hopen we elk jaar een nieuwe vestiging te kunnen openen. Zo zijn we momenteel al aan het uitkijken in de regio Hoogstraten en willen we op termijn ook onze vestiging in Retie verplaatsen naar een andere locatie binnen de gemeente waar we de ruimte kunnen voorzien die we nu al in Turnhout hebben.”

INVESTEREN IN JEZELF
Mensen helpen om gezond en fi t te zijn, dat is het basisconcept van Club Sterker. “Want het is enorm belangrijk om je fi t te voelen, ook op de werkvloer”, zegt Tobias. “Zo kan ziekteverzuim bijvoorbeeld drastisch verminderd worden. In Scandinavië is dat besef al langer aanwezig en ook bij ons begint het stilaan door te sijpelen. Onze overheid en veel werkgevers beginnen in te zien dat het de moeite waard is om in te investeren. Dat vat het mooi samen: bij ons komen mensen terecht die willen investeren in zichzelf. Vaak gaat het om tweeverdieners, of om ondernemers die een drukke agenda hebben maar hun gezondheid wel naar waarde schatten. Maar iedereen is uiteraard welkom. Zeker ook mensen die zich niet op hun gemak voelen in een traditionele fi tness. Als je worstelt met je zelfbeeld is dat niet evident. Bij ons kunnen zij wel terecht. In alle vertrouwen en met de nodige privacy en deskundige begeleiding. We merken dat veel mensen die een traditionele fi tness maar niks vinden, wél met plezier naar ons komen. Onze oudste klant is 71 jaar oud, onze jongste klanten zijn twintigers. Zij krijgen allemaal begeleiding op maat.”

STERKER WORDEN
“Weet je, na corona hebben we gemerkt dat veel mensen hun gezondheid belangrijker zijn gaan vinden”, gaat Tobias verder. “Vooral op de langere termijn. Die zogezegde snelle mirakeloplossingen worden geschuwd, wat mij oprecht gelukkig maakt. Veel mensen starten dus zelf al met meer te bewegen. Maar daarbij kiezen ze bijna altijd voor duurtraining. Terwijl wij bewust voor krachttraining en intervaltraining gaan omdat sterker worden enorm veel voordelen heeft.” De nieuwe naam is dus niet toevallig gekozen. “Ik gebruik in mijn coaching heel vaak het woord ‘sterk’. Sterker worden is de basis van alles. Het maakt dat je je beter in je vel gaat voelen waardoor je ook mentaal weerbaarder wordt. Je spieren groeien, dus je metabolisme verhoogt. Waardoor je makkelijker op je gewicht blijft of kan afvallen. Alles hangt dus samen of vloeit voort uit elkaar. Je hebt geen pijntjes meer, je voelt je gelukkiger en zelfzekerder.”

VOEDINGSADVIES
Club Sterker kan je daarnaast helpen met voedingsadvies en je begeleiden in het zoeken naar gezonde eetgewoontes. Tobias zet daarbij zijn expertise als voedingscoach in. “We vertrekken altijd vanuit de persoon zelf en houden rekening met je levenswijze, je job, je sociale verplichtingen,… We helpen om af te vallen of om je op weg te helpen om gezonder te gaan eten. Soms wordt gekozen voor de combinatie tussen voedingsadvies én personal training in de gym, maar je kan ook perfect voor voedingsadvies alleen langskomen, of enkel om te trainen.” 

ONDEROX-ACTIE: MASSAGE
Wie tijdens de kerstvakantie een massage boekt met de vermelding van ‘Onderox-actie’, krijgt 25% korting. Ook wie met de vermelding ‘Onderox-actie’ een cadeaubon voor een massage koopt om aan iemand te schenken, krijgt 25% korting op het totaalbedrag. De bon kan ingewisseld worden tot eind maart 2023.

Club Sterker
Meierend 61, Retie
Smiskensstraat 45, Turnhout
hallo@clubsterker.be
www.clubsterker.be

Foto's gemaakt door Romi Vosters

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.