Ondernemersnieuws

Claessen Cleaning toont haar veelzijdigheid binnen de schoonmaakwereld

Gepubliceerd: 23 september 2022  |  Onderox editie: 223

Claessen Cleaning kan o.a. ingeschakeld worden om ramen te wassen, gevels te reinigen, kantoren te poetsen en zonnepanelen proper te maken. Of om buitenoppervlaktes met een ‘color booster’ weer hun vroegere levendige kleur terug te geven. “De mensen ontzorgen, dat is enorm belangrijk voor ons”, zegt zaakvoerder Glenn Claessen.

Je hebt vast ook al één van de werkbusjes van Claessen Cleaning bij jou in de buurt opgemerkt. Helemaal wit, met het opvallende groene logo en het opschrift ‘De Groene Glazenwasser’. Maar Claessen Cleaning is meer dan dat. 11 jaar geleden richtte Retienaar Glenn Claessen de zaak op, als zelfstandige in bijberoep. In eerste instantie specialiseerde hij zich in het reinigen van zonnepanelen. “Ik was zowat de eerste in de regio”, vertelt Glenn. “Al snel kwamen daar extra activiteiten bij, zoals ramen wassen en oversteken reinigen, en al snel stapte ik voltijds in de zaak. Doorheen de jaren zijn we op een organische manier verder gegroeid, vaak door mond-tot-mondreclame.”

PARTICULIEREN EN KMO
Intussen biedt Claessen Cleaning zowat alles aan wat met reiniging en schoonmaak te maken heeft. Inclusief het poetsen en onderhoud van kantoren en showrooms. Maar net zo goed kan je hen inschakelen om gevels, rolluiken, dakgoten, verandadaken of andere moeilijk bereikbare plaatsen te reinigen. Bij heel wat zelfstandigen en kmo’s in de regio gaan Glenn en zijn team op regelmatige basis langs.

TOTAALCONCEPT
Uiteraard is ook een combinatie mogelijk. Want de veelzijdigheid van de zaak betekent ook dat er een totaalconcept kan aangeboden worden. “Waarbij we bijvoorbeeld elke week binnen kuisen, elke maand de ramen poetsen en één keer per jaar de zonnepanelen volledig proper maken”, legt Glenn uit. “Als klant weet je dan: alles wat met schoonmaak te maken heeft, daarvoor moet ik bij hen zijn. Zo creëren we één vast aanspreekpunt. De mensen ontzorgen, dat is enorm belangrijk voor ons.” Die rol van vast aanspreekpunt neemt Ellen op, de vrouw van Glenn. Zij stapte enkele jaren geleden mee in de zaak. “Het contact met de klanten is heel belangrijk voor ons. We werken op een kleinschalige en familiale manier, maar bieden wel een professionele service.”

KLEUR IN ERE HERSTELLEN
Glenn en zijn team specialiseren zich ook in ‘color boosting’. Daarbij geven ze allerlei oppervlaktes opnieuw hun oorspronkelijke kleur terug. Denk bijvoorbeeld aan garagepoorten of raamkozijnen die door de tand des tijds een doffe kleur hebben gekregen. Een ‘color booster’ zorgt ervoor dat alles er terug als nieuw gaat uitzien, zonder grote verbouwingen of breekwerken. “Het is iets wat we ook regelmatig doen voor mensen die hun woning willen verkopen”, klinkt het. “Zo voorkomen we dat ze grote investeringen moeten doen en wordt alles toch netjes opgeknapt. We hebben al meermaals gemerkt dat zo’n color boosting meteen een mooie meerprijs oplevert bij een waardebepaling van een woning.”

SOFT WASH
Ook moeilijk te reinigen oppervlaktes, zoals gevels en daken, kunnen door Claessen Cleaning weer volledig opgeschoond worden. “Daar gebruiken we de techniek van ‘soft wash’ voor”, legt Glenn uit. “Dat betekent dat we lage druk gebruiken om allerlei soorten vuil en bacterieën te verwijderen. Op een biologisch afbreekbare manier uiteraard, en met een langdurig resultaat.”

OOK IN REGIO LOMMEL
Claessen Cleaning is actief in de Kempen, maar ook wie in de regio rond Lommel vakmensen nodig heeft voor poets- of reinigingswerk, kan hiervoor bij hen aankloppen. Kijk voor meer informatie al eens op onderstaande website. Daar kan je ook makkelijk een vrijblijvende offerte aanvragen. 

Claessen Cleaning
Tel. +32 (0)14 72 42 64
Tel. +32 (0)485 76 15 39
info@claessen-cleaning.be
www.claessen-cleaning.be

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.