Ondernemersnieuws

Claes Meubelen: familiezaak sluit de deuren, fikse kortingen tijdens uitverkoop

Gepubliceerd: 24 november 2021  |  Onderox editie: 214

Dessel — Maar liefst 42 jaar deelden Luc en Danielle van Claes Meubelen in Dessel lief en leed met hun klanten. Maar binnenkort gaan de deuren van de iconische Desselse meubel zaak definitief dicht. Als laatste bedanking voor hun trouwe klanten worden alle toonzaalmodellen nu aan extra aantrekkelijke prijzen verkocht.

De beslissing om te stoppen met de zaak ligt voor een deel bij een aantal personeelsleden die richting hun pensioen gaan. “We hebben altijd een formidabel team gehad waarmee we heel fijn hebben samengewerkt”, vertelt Luc Claes. “En om nu een heel nieuw team te gaan samenstellen, dat zagen we niet zitten.” En dus besloten Luc en Danielle om de zaak stop te zetten. “Het is jammer, maar we kijken er ook met enorm veel voldoening op terug. De tijd is rijp om aan een nieuw stuk van ons leven te beginnen.”

Een vaste datum waarop de deuren definitief sluiten is er nog niet. “Wellicht valt dat moment ergens half 2022”, klinkt het. “Of zelfs al vroeger als al onze toonzaalmodellen verkocht zijn.” Intussen stromen de reacties op het nieuws van de stopzetting binnen. “We hebben zo’n 5.000 klanten een persoonlijk kaartje gestuurd om hen op de hoogte te brengen. Sommige mensen reageerden zelfs erg emotioneel toen ze het nieuws vernamen. Het geeft mee aan hoe belangrijk het persoonlijke contact altijd bij ons geweest is. Voor onze klanten én voor ons. We hebben ook al heel veel kaartjes gekregen om ons te bedanken voor al die jaren.”

VRIEND EN ADVISEUR AAN HUIS
Luc is voor veel vaste klanten doorheen de jaren een vriend en trouwe adviseur aan huis geworden. “’s Morgens begin ik met de boekhouding, vaak ga ik in de voormiddag mee leveren en plaatsen, in de namiddag help ik klanten in de winkel en ’s avonds geef ik regelmatig interieuradvies. Het is dus een zeer afwisselende job die ik altijd met heel veel enthousiasme vervuld heb.” Duikt dan de vrees voor het zwarte gat niet op? “Geen idee”, vertelt de zaakvoerder eerlijk. “Ik weet niet wat me te wachten staat. Ik ga het persoonlijke contact zeker missen, maar ik wou ook vermijden dat ik zaken uit handen moest gaan geven waardoor ik de kwaliteit niet meer kon garanderen. Bijvoorbeeld externen inschakelen om te gaan leveren, dat zagen we niet zitten. Ik heb al wel wat voorstellen gehad om elders toch nog aan de slag te blijven, maar er heeft me nog niemand kunnen verleiden met het ultieme aanbod”, glimlacht Luc. “We zien wel wat er nog volgt.” En hoe gaat het dan verder met het pand? “Er doen blijkbaar al de wildste verhalen de ronde”, vertelt de zaakvoerder. “Maar er ligt nog helemaal niks vast. Er is zeker interesse uit verschillende hoeken, maar nog niks is definitief.”

VAN FRIESLAND TOT OOSTENRIJK
Doorheen de jaren bouwde Luc een bijna encyclopedische kennis op van wat hij allemaal verkocht heeft. “Als ik door de Kempen rijd, dan weet ik bijna overal wel meubelen van ons staan”, glimlacht hij. “Of ik herken huizen omdat ik er ooit interieuradvies gegeven heb. Er zijn veel mensen die in de winkel komen en ervan uitgaan dat ik wel weet welk slaapsysteem zij bijvoorbeeld hebben thuis, ondanks het feit dat wij duizenden klanten hebben. In veel gevallen is dat ook zo, hoor. Maar niet altijd.”

Claes Meubelen heeft altijd enkel met kwaliteitsproducten gewerkt. Waaronder veel bekende merken. Daardoor blijven de garanties verderlopen, ook als de winkel stopt. De familiezaak leverde van Friesland tot in Oostenrijk en Duitsland. “Vaak Kempenaren die ergens een buitenverblijf hebben en wilden dat wij daar het interieur kwamen verzorgen. Ik ben zelf nog persoonlijk tot in het zuiden van Frankrijk gereden met de vrachtwagen om daar te gaan leveren.” Maar uiteraard is het leeuwendeel van de meubelen die de zaak leverde nu in Desselse en Kempense interieurs terug te vinden. “In Dessel en zijn directe omgeving zijn er nauwelijks mensen te vinden die hier nooit iets gekocht hebben”, stelt Luc trots. Luc en Danielle willen nu vooral nog genieten van hun laatste maanden en afsluiten in schoonheid. “We kijken tevreden terug op al die jaren en vooral op de fijne samenwerking met al onze klanten. We willen hen dan ook uit de grond van ons hart bedanken voor het vertrouwen dat zij altijd in ons gesteld hebben.”

MINSTENS 25% KORTING
Om hun klanten nog een laatste keer te verwennen, worden alle toonzaalmodellen vanaf nu aan extra aantrekkelijke voorwaarden verkocht. Zo wordt alles in de winkel aan minstens 25 procent korting verkocht. Op heel wat modellen zijn er zelfs nog bijkomende kortingen. Alles is duidelijk aangegeven in de showroom zelf. Spring dus snel even binnen in de zaak om nog leuke koopjes te doen.

Claes Meubelen
Hofstraat 25, Dessel
Tel. +32 (0)14 37 70 17
www.claesmeubelen.be
Open: Di tot za: 10 tot 12 en 13 tot 17 uur
Zo: 14 tot 17 uur
Ma gesloten

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.