Ondernemersnieuws

Cevek: een jaar vol vernieuwingen

Gepubliceerd: 31 mei 2024  |  Onderox editie: 242

De Limburgse HVAC-specialist Cevek heeft de laatste maanden resoluut voor vernieuwing gekozen. Bovendien wordt momenteel ook nog eens de laatste hand gelegd aan hun volledig vernieuwde vestiging in Pelt. Daarnaast zorgt de toetreding tot de Theo Boons Groep ervoor dat Cevek grotere projecten kan aannemen, in een ruimere regio actief kan zijn en op extra expertise mag rekenen.

Cevek bestaat volgend jaar 50 jaar. Het sein voor het HVAC-bedrijf uit het Limburgse Pelt om heel wat vernieuwingen door te voeren. De dagelijkse leiding is voortaan in handen van zaakvoerder Mattias Caers. Siebe Cuypers kwam aan boord als financieel manager. “We beschikken over een jong team dat ondersteund wordt door ervaren mensen die al langer voor ons werken.” De zaak werkt zowel voor particulieren, bedrijven als projectontwikkelaars.

THEO BOONS GROEP
Een andere belangrijke stap in de toekomst van het bedrijf werd twee jaar geleden gezet, toen Cevek onderdeel ging uitmaken van de Theo Boons Groep. Al blijft het bedrijf afzonderlijk bestaan. “Maar we krijgen zo wel extra financiële armslag en kunnen grotere projecten aannemen omdat we op onze zusterbedrijven kunnen rekenen”, legt Caers uit. “En als grotere groep kan je betere prijzen onderhandelen, waar ook je klanten mee van profiteren. We hebben daarnaast de mogelijkheid om kennis uit te wisselen met de andere bedrijven binnen de groep en hen in te schakelen om samen projecten uit te voeren. Voor ons is het bovendien erg nuttig om een eigen boorbedrijf (HB Geo, dat gespecialiseerd is in geothermische boringen, nvdr.) binnen de groep te hebben waar we op kunnen vertrouwen.”

RUIMERE REGIO
Door de toetreding binnen de Theo Boons Groep kan Cevek zich nu ook richten op de Antwerpse Kempen en de grensstreek in Nederland. Voordien focuste de zaak zich op de Limburgse Kempen, waar ze nog steeds actief zullen blijven. “Zo spreken we dus een nieuw klantenbestand aan omdat we in een ruimere regio actief zijn. En door die grotere capaciteit binnen de groep kunnen we nog sneller inspelen op de vragen van al onze klanten.”

VERNIEUWDE VESTIGING
Ook binnen het bedrijf is 2024 een jaar vol vernieuwingen. Zo is het gebouw langs de Emiel Vlieberghlaan in Pelt volledig vernieuwd en wordt er binnen nog verder gebouwd aan een grote showroom die uit drie afzonderlijke delen zal bestaan. Boven zal een dubbele showroom komen. In het eerste gedeelte zal er plaats zijn voor alles wat met sanitair te maken heeft, in de tweede showroom krijgt de keukenafdeling haar eigen ruimte, met volledig afgewerkte opstellingen en geïnstalleerde toestellen. Beneden zal de C.V.-afdeling haar klanten kunnen rondleiden en helpen met het maken van keuzes. Bedoeling is om alles net na de zomervakantie klaar te hebben en feestelijk te kunnen openen met een grote opendeurdag op zaterdag 7 en zondag 8 september. Ook het Arendonkse RB Zelfbouw, dat net als Cevek deel uitmaakt van de Theo Boons Groep, zal voortaan hier onder hetzelfde dak haar nieuwe Limburgse uitvalsbasis hebben.

EVOLUTIE IN DE SECTOR
Cevek telt momenteel een twintigtal eigen werknemers, maar het vinden van technisch geschoold personeel blijft moeilijk in de sector. “Voor goede techniekers en monteurs is er altijd plaats bij ons”, legt Caers uit. Doorheen de jaren evolueerde hun werk mee met de veranderingen in de sector. “Vroeger was een gewone huisverwarming vrij eenvoudig. Een stookolieketel in combinatie met een tiental radiatoren, meer hield het niet in. Intussen is alles uitgebreid naar een breed HVAC-gamma dat een stuk complexer werd door allerlei nieuwe technieken. Zo plaatsen wij vandaag niet alleen stookolie- en condensatiegasketels maar ook lucht/water- en water/waterwarmtepompen, ventilatiesystemen C en D, zonneboilers, regenwaterrecuperatiesystemen, sanitaire aan- en afvoerleidingen, warmtepompboilers, keukens en badkamers. Maar ook voor de industriële markt kan je bij ons terecht.”

ENERGIE-EFFICIËNT
“Energiezuinige, duurzame technieken zijn een meerwaarde voor elke woning. De vraag naar warmtepompen is dan ook fors gestegen, in combinatie met isolatie, ventilatie, verwarming en koeling. Als je het goed aanpakt, is een E-peil van 10 perfect haalbaar. Dat is goed voor het comfort van de bewoners, maar ook voor hun portemonnee. Hoe lager de score, hoe minder ze verbruiken en betalen. En het levert een tijdelijke vrijstelling op van kadastraal inkomen. Ook dat is een belangrijk verkoopsargument.”

BREDE WAAIER
“Want bouwen is niet meer voor iedereen vanzelfsprekend geworden. Zo treedt de projectmarkt nog meer op de voorgrond ten opzichte van de woningbouw”, klinkt het “Vroeger kwamen hier haast dagelijks mensen over de vloer om een nieuwbouw te bespreken, nu is dat fel verminderd. Logisch, want bouwen is nu eenmaal een stuk duurder geworden. Wij proberen daarom altijd mee op zoek te gaan naar de meest economische oplossing voor elke klant.” Cevek heeft ook een eigen afdeling die badkamers en keukens installeert. “Een brede waaier aanbieden is een sterkte want een klant, en een projectontwikkelaar, wil zo weinig mogelijk verschillende aanspreekpunten hebben.”

Cevek
E. Vlieberghlaan 12, Pelt
Tel. +32 (0)11 80 04 00
info@cevek.be
www.cevek.be

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.