Ondernemersnieuws

Brasserie Chapeau breidt uit met eigen wijnbar en wijnshop

Gepubliceerd: 1 september 2023  |  Onderox editie: 233

Mol — Brasserie Chapeau in Mol heeft voortaan een eigen wijnbar/wijnshop. Die heeft zijn eigen nieuwe plekje gekregen maar vormt ook één groot geheel met het bistrogedeelte. De nieuwe bar heeft zo’n tweehonderd wijnen op de kaart staan met onder meer een ruime selectie aan Franse en Spaanse toppers.

Brasserie Chapeau heeft een grondige renovatie ondergaan. Daarbij werd de zaak uitgebreid met een wijn- en aperitiefbar. De nieuwe bar is gewoon toegankelijk vanuit de brasserie. Ze hebben elk hun eigen inrichting en specialiteiten maar vormen ook samen één mooi geheel. “In 2020 begon ik met wijnen importeren”, herinnert zaakvoerder Rob Rijmen zich. “Ik heb dan verschillende wijndomeinen in Zuid-Europa bezocht. Zo hebben we heel wat wijnboeren gevonden om mee samen te werken. De nadruk ligt op wijnen uit Frankrijk en Spanje, aangevuld met ontdekkingen uit andere landen zoals Italië.”

CÔTES DU RHÔNE EN ARAGÓN
“Dit idee rijpt al langer, maar we vonden er nooit de tijd voor. Want het is een intensief project om zoiets op te starten. Tijdens de coronaperiode was die tijd er plots wel en hebben we de basis kunnen leggen voor onze wijnbar. We willen die rustig verder uitbouwen en nog meer onze eigen identiteit vinden in de wijnen die we aanbieden. Zo staan we nu bijvoorbeeld al erg sterk in de Côtes du Rhône en in de wijnen van de streek rond Aragón in Spanje. In totaal hebben we nu zo’n tweehonderd verschillende wijnen in ons assortiment. Dat aantal gaat de komende jaren alleen maar verder stijgen. We hebben ook een vijftiental wijnen in onze wijnbar, en in onze bistro, die we per glas kunnen aanbieden aan onze klanten.” Voor niet-wijnliefhebbers is er een ruime bierkaart en de kwaliteitskoffie van Lavazza. “We kiezen daarbij bewust voor één van hun blends: de ¡Tierra! Alteco. We zijn ambassadeur van Lavazza omdat zij, net als wij, duurzaamheid en fair trade erg belangrijk vinden.” Daarnaast is er een ruime keuze aan rum en whisky. In de nieuwe wijnbar kan je ook enkele kleine tastinggerechtjes bestellen bij je drankje.

WIJNDEGUSTATIES
Bedoeling is dat Chapeau ook twee keer per jaar een wijndegustatie gaat organiseren. “Eentje in de herfst en eentje in de lente. Daarbij zullen we telkens meer dan zeventig wijnen laten proeven.” De eerste editie vindt plaats op zaterdag 11 november 2023 en staat in het teken van najaar, wild en eindejaarsgeschenken. In de wijnbar is trouwens ook een wijnshop ondergebracht waar je het hele jaar door zelf wijnen kan kopen om thuis te nuttigen.

UITBREIDING VAN DE BISTRO
De nieuwe wijnbar is een uitbreiding van de bestaande zaak. Het bistrogedeelte blijft gewoon bestaan. “De wijnbar is een aanvulling van het geheel”, legt Rob uit. Ook het terras, dat verwarmd is op koude dagen, deelt de nieuwe wijnbar met het bistrogedeelte. “Je kan dus perfect na de maaltijd nog iets drinken in de bar of, omgekeerd, na een gezellig drankje in de wijnbar beslissen om toch nog een hapje te blijven eten in de bistro.”

UITKIJKEN NAAR HET WILDSEIZOEN
Met de uitbreiding van hun wijnbar kijkt Brasserie Chapeau meer dan ooit uit naar het najaar. “Naar de start van het wildseizoen bijvoorbeeld”, vertelt Rob enthousiast. “Wild is heel divers en elk gerecht kan gekoppeld worden aan zijn eigen wijn. Dat maakt het extra interessant. Het is wellicht de allerleukste periode om met wijn te werken. We zijn nu al bezig om te kijken welke aangepaste wijnen we bij onze gerechten gaan kunnen serveren.”

WIJNOPENDEURDAG
Op zondag 22 oktober organiseert Chapeau een opendeurdag in de wijnshop, van 14 tot 19 uur. 

ONDEROX-ACTIE
Suggestiemenu bistro

  • Tartaar van groffe verse en gerookte zalm, avocado, lente-ui, zure room en verse dragon met slaatje van tuinkers en veldsla
  • Soepje van Parijse champignons, beukenzwam en spekjes
  • Gebakken gamba in curry en kokos, gember en Thais kruidenslaatje (°)
  • Lamsfilet met herfstgroenten, jus van look en rozemarijn
  • Gevulde slagroomsoesjes met vanille-ijs en warme chocolade saus

Menu vier gangen: 57,5 euro p.p.

(°) Menugangen: 65 euro p.p.

(Wijnarrangement +30 euro)

Wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-actie’ krijgt het vijfgangenmenu aan de prijs van het viergangenmenu plus een geschenkje per twee personen. 

Brasserie Chapeau
Voogdijstraat 8, Mol
Tel. +32 (0)14 32 36 99
info@brasseriechapeau.be
www.brasseriechapeau.be
Open: di tot za: vanaf 11.30 uur
Zo en ma gesloten

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.