Ondernemersnieuws

Bistro Tilo organiseert dikke truien Sundays en bierwandeling

Gepubliceerd: 28 oktober 2022  |  Onderox editie: 224

Retie — Dit najaar gaat de thermostaat bij Bistro Tilo tijdens zes thematische zondagen enkele graadjes lager. Als tegenprestatie krijgen de gasten een extra voordelig driegangenbuffet geserveerd. Het is niet de enige nieuwigheid die zaakvoerders Griet Cools en Bert Geuens lanceren want ook hun Belgische bieren wandeling is gloednieuw en als binnenkort de Rode Duivels op het WK spelen organiseren ze speciale supportersdagen.

Iedereen praat tegenwoordig over energie”, start Bert Geuens zijn uitleg. “En dus wilden wij daar iets mee doen. Het resultaat zijn zes zondagen waarbij we in onze winterbar de verwarming enkele graadjes lager zetten. Als tegenprestatie, omdat wij minder moeten verwarmen, serveren we dan een extra voordelig driegangenbuffet.” Zo kan je voor 25 euro per persoon de hele tijd à volonté proeven van het soepenbuffet, het warme en koude buffet en het dessertenbuffet. “En nee, de mensen hoeven absoluut geen dikke trui aan te doen of een muts op te zetten”, glimlacht de Retienaar. “Het mag wel, want we zetten de chauffage ongeveer op 19 graden, maar we kiezen vooral voor een gezellig winters feestje met thematische muziek en een leuke inrichting. En we voorzien voor iedereen een gratis Jägermeister om een beetje op te warmen. Tijdens drie van de zes edities voorzien we trouwens nog iets extra in thema.” Zo staat de editie van 13 november in het teken van Sinte-Mette, de bekende Retiese feestdag, en worden er verse wafels gebakken. Op 30 oktober (Halloween) krijg je een extra griezelige editie voorgeschoteld en tijdens de editie van 4 december komt de Sint op bezoek. De overige ‘dikke truien zondagen’ staan ingepland op 18 december en 15 en 29 januari. Vooraf reserveren is verplicht.

BELGISCHE BIEREN WANDELING
Griet en Bert hebben ook een nieuwe najaarswandeling uitgestippeld. Deze keer staan daarbij Belgische bieren centraal, meer bepaalde de bieren van Brouwerij Vander Ghinste. “Het was toen we hun brouwerij bezochten met ons team dat het idee ontstond”, legt Bert uit. “We besloten het te linken aan onze wandeling. Die is zo’n 6,5 kilometer lang en bij aankomst krijg je een portie bitterballen gemaakt van Le Fort bier en een proeversplankje geserveerd met een blond bier, een bruin bier en een tripel van hun brouwerij.” Je betaalt 15 euro per persoon. Vooraf inschrijven hoeft niet. “Tijdens de coronaperiode hebben we al wandelingen georganiseerd en dat wilden we nu terug doen. Die link met de Belgische bieren vonden we wel geschikt. We mogen trots zijn op de biercultuur die we hier hebben.” Je kan de wandeling de hele winterperiode komen doen, vanaf nu tot en met 28 februari 2023, telkens als de zaak open is.

SUPPORTEREN VOOR DE RODE DUIVELS
Tijdens het WK Voetbal wordt er bij Bistro Tilo samen gesupporterd voor de Rode Duivels. Voor die supportersdagen vormt de winterbar het decor. Op woensdag 23 november word je er omstreeks 18 uur ontvangen met een Filou van het vat en Belgische bitterballen, gevolgd door een Belgium Beef Burger met frietjes. De match start die dag om 20 uur. Op zondag 27 november word je ’s middags al in de winterbar verwacht, want de match start dan al om 14 uur. Op die dag staat er in plaats van een hamburger stoofvlees met frietjes op het menu. Per supportersdag betaal je 23 euro (exclusief de andere dranken). Als de Duivels winnen, trakteren Griet en Bert met een gratis extra Filou. Ook als de Belgen zich kwalificeren voor volgende rondes, kunnen er supportersdagen volgen, afhankelijk van het startuur en de dag waarop de wedstrijd gespeeld wordt. Vooraf inschrijven is telkens verplicht.

FEESTLOCATIE EN EINDEJAAR
De winterbar kan ook dienst doen als decor voor privéfeestjes. Denk aan: familiefeesten, babyborrels, recepties,… Je kan er langskomen met een honderdtal personen (tot 70 zittend). Griet en Bert kunnen daarbij allerlei culinaire formules aanbieden. Tijdens de kerst- en nieuwjaarsperiode kan je in de zaak genieten van een meergangenmenu. Wie liever thuis de feestdagen viert, kan één van de afhaalmenu’s bestellen. Meer info vind je op de website van de zaak.

Bistro Tilo
Brand 57, Retie
Tel. +32 (0)14 89 22 33
info@bistrotilo.be
www.bistrotilo.be
www.geuensentertainment.com
Open: ma, di: van 12 tot 22 uur
Vr, za, zo: van 12 uur tot 23 uur
Wo en do gesloten

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.