Ondernemersnieuws

Bio Pools & Gardens: zwemvijvers en biozwembaden, zonder onderhoudszorgen

Gepubliceerd: 27 januari 2023  |  Onderox editie: 227

Lichtaart — Heerlijk kunnen zwemmen in je eigen tuin! Het klinkt als muziek in de oren van al wie graag een verfrissende duik neemt in de zomer. Maar kan dat ook zonder chemicaliën? Bio Pools & Gardens uit Lichtaart specialiseert zich in zwemvijvers en biozwembaden waarbij geen schadelijke stoffen gebruikt worden om het water proper te houden. Daarvoor perfectioneerden en automatiseerden ze een systeem van natuurlijke waterbehandeling.

Wie in eigen tuin wil zwemmen en daarbij zijn water op een natuurlijk manier wil zuiveren, heeft twee opties: een zwemvijver en een biozwembad. Het verschil schuilt in de manier van fi ltering. Een zwemvijver gebruikt planten voor de waterzuivering, een biozwembad een fi lterinstallatie. Toch wordt ook bij die tweede geen chloor of chemicaliën gebruikt.

ZWEMMEN IN DRINKBAAR WATER
Bio Pools & Gardens plaatst beiden. Zaakvoerder Dirk Belmans lanceerde zelfs de term ‘biozwembaden’ in ons land. In zo’n zwembad zwem je rond in 100% drinkbaar water. Je krijgt de luxe en het strakke design van een traditioneel zwembad, maar je gebruikt geen chemicaliën om de algen weg te houden. Bovendien kan je het water ook opwarmen, net zoals in een traditioneel zwembad. Om dat allemaal mogelijk te maken ging Bio Pools & Gardens een samenwerking aan met een Nederlandse fi rma, gespecialiseerd in proper water. Zij gebruikten een hoogtechnologisch systeem dat in Spanje werd ontwikkeld. “Oorspronkelijk vereiste dat nog behoorlijk wat technische kennis”, legt Dirk uit. “Maar we hebben dat helemaal geperfectioneerd en geautomatiseerd. Het systeem meet nu alles zelf en past automatisch alles aan waar nodig. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over instellingen of meetresultaten en kan gewoon doen waar je dat zwembad voor hebt: zwemmen.”

UNIEKE PROJECTEN
Dirk en zijn team bespreken samen met jou welke vijver of welk zwembad optimaal past in jouw tuin. Daarna nemen ze alles in handen, van de graafwerken tot aan de afwerking. Bio Pools & Gardens kan daarbij ook de aanplanting rondom en het aanleggen van terrassen, omheiningen en/of bestrating voor hun rekening nemen. “Elk project is uniek voor ons. Elke vormgeving is mogelijk en alles gebeurt op maat. Zo wordt bij de biozwembaden steeds vaker gekozen voor zwarte liner of voor tegels voor een meer zuiders gevoel. We hebben al een vijver van 186 meter lang gemaakt, of een zwembad gebouwd met een jacuzzi erin verwerkt”, glimlacht Dirk. “We houden dus wel van bijzondere en uitdagende projecten. Maar net zo goed zetten we onze expertise in om een kleine zwemvijver te bouwen die een enorme meerwaarde is voor iemands tuin. Iedereen moet bij ons terechtkunnen.” “Veel klanten komen naar ons voor een zwemvijver, omdat ze geen chemicaliën willen gebruiken, maar kiezen uiteindelijk voor een biozwembad. Vaak omdat ze niet wisten dat dat ook bestaat. Ook zwemvijvers ombouwen tot biozwembaden doen wij regelmatig. Het gebeurt zelfs dat mensen bewust voor een biozwembad kiezen, maar toch een stukje beplanting willen omdat ze houden van het uiterlijk van een zwemvijver. Ook dat kan. Al zorgen die planten dan wel niet voor de filtering.”

NATUURLIJK UITZICHT
“Want zo’n zwemvijver blijft natuurlijk een genot om naar te kijken”, gaat Dirk verder. “Het omarmt als het ware jouw tuin, ademt groen uit en zorgt voor een natuurlijk uitzicht, het hele jaar door. Een biozwembad is meestal iets strakker van uiterlijk, met een moderner design.” Omdat alles geautomatiseerd is, vergt een biozwembad bijna net zo weinig onderhoud als een zwemvijver. Al kan je er altijd voor kiezen om iemand te laten langskomen om je zwembad klaar te maken voor de zomer (of de winter) of om af en toe je parameters na te laten kijken. Daarnaast maakt Bio Pools & Gardens ook tuin- en natuurvijvers, zonder zwemgedeelte, en traditionele zwembaden. Het volledige aanbod dus. Interesse? Contacteer Bio Pools & Gardens via onderstaande gegevens of kijk eens op de website voor nog meer realisaties.

Bio Pools & Gardens
Tel. +32 (0)484 50 72 95
info@biopoolsengardens.be
www.biopoolsengardens.be

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.