Ondernemersnieuws

Bij Else & Frederic: gezellige tearoom serveert brede waaier aan lekkernijen

Gepubliceerd: 28 juni 2024  |  Onderox editie: 243

Beerse — ‘Bij Else & Frederic’ word je gastvrij ontvangen in een gezellige tearoom waar je heerlijk kan ontbijten, brunchen en lunchen. De hele dag serveert het koppel allerlei lekkernijen. Binnen, of op het zonnige terras.

‘Bij Else & Frederic’ start je de dag met heerlijke pistolets, verse eitjes, knisperende croissants, ambachtelijke koffiekoeken en met een tasje koffie van Taeymans, een verse thee of een chai latte. De zaak ligt vlakbij de vaart van Beerse, aan Brug 6, is kindvriendelijk ingericht en heeft een eigen gratis parking. Naast verschillende ontbijt- en brunchformules biedt de zaak haar eigen kaart aan voor hun huisgemaakte mocktails. Er zijn zelfs zoete lekkernijen te verkrijgen om je warme drankje te pimpen (o.a. een chocoladezoen of een reuze bokkepoot). Vanaf 14 uur kan je langskomen voor een taartje uit de patisserietoog of voor een verse pannenkoek. Verder kan je hier ook ontbijtmanden bestellen, net als belegde mini broodjes, aperoboxen en picknickmanden. Elke namiddag kan je een high tea boeken waarbij je uitgebreid in de watten wordt gelegd met huisgemaakte scones, finger sandwiches, soepjes, macarons en andere zoete lekkernijen. Vergeet wel niet om vooraf te reserveren, dat kan ook makkelijk via de website.

VRIJDAG VISDAG
Else en Frederic serveren daarnaast de hele dag soepen op oma’s wijze, lunchgerechten boordevol groenten, diverse soorten bagels en verse belegde broodjes die elk hun eigen voornaam kregen. Je bestelt hier dus bijvoorbeeld een Christientje (met gegrilde groenten, tomaat en hummus) of een Louis (met brie, honing, noten en rucola). “En op vrijdag is het altijd visdag”, vertelt Else enthousiast. “Onze visbereidingen, dat is iets waar we voor bekend staan.” Geen toeval, want Frederic werkte na zijn opleiding in Ter Groene Poorte al in gerenommeerde sterrenrestaurants aan de kust, zoals Sel Gris en Cuines 33 in Knokke-Heist. Else deed al ervaring op bij Le Pain Quotidien en in meerdere ambachtelijke bakkerijen. Je wordt hier dus elke dag weer verwend met echte topproducten. “Liefde voor lekker eten, voor onze klanten en voor elkaar. Dat is voor ons de essentie.”

Bij Else & Frederic
Larenstraat 24, Beerse
www.bij-else-frederic.be
Tel. +32 (0)14 70 79 89
Open: wo tot za: 7 tot 17 uur
Zo: 7 tot 12 uur
Jaarlijks verlof: 22 tot 30 juli

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.